Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς των Ιμίων και των… μνημονίων

Τελικά, είτε ο χορός είναι δύσκολος, είτε ο χορευτής ανίδεος… Τι άλλο να υποθέσει κανείς, όταν τολμήσει να γυρίσει τις σελίδες της ιστορίας και σταματώντας στα κρίσιμα σημεία της να ελέγξει απόψεις και θέσεις Ελλήνων πολιτικών και δη του σημερινού φερόμενου ως πρωθυπουργού (εθελόδουλου κατά ομολογία μεγάλου μέρους των πολιτών της χώρας) Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εισήγαγε εκφράσεις καινοφανείς (ή κατ’ άλλους «κενοφανείς»), αλλά τελικά και εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ένας ακόμη κοινός πωλητικός που ελέω ψήφων και της οραματιζόμενης εξουσίας είπε πολλά και δεν έκανε τίποτε από όσα διεμήνυσε!!!

Και η αναφορά μας δεν έχει να κάνει με την προ της πρωθυπουργίας του πολιτική στάση, αλλά για τον εν καιρώ ΠΟΛ.ΑΝ. πατριωτισμό του την περίοδο της κρίσης των Ιμίων, η οποία και αποτέλεσε κομβικό σημείο για την πολιτική χαμηλών τόνων απέναντι στην Άγκυρα και το εν γένει πνεύμα υποχωρητικότητας, που έγινε σήμα κατατεθέν της πολιτικής σκηνής…

Ο κύριος Σαμαράς υπέβαλε πρόταση δέκα σημείων, για συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες, κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει αμέσως:
Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, επαφές του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας με τις κυβερνήσεις ξένων.

Οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά -μετά τα γεγονότα στα Ίμια- για το Αιγαίο και η «…ενίσχυση -υλική και ηθική- των Ενόπλων Δυνάμεων» για συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες, κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει αμέσως:
  • Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών
  • Επαφές του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών
  • Σύγκληση του συμβουλίου κορυφής της E.E.
  • Θεσμοθέτηση Διαρκούς Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
  • Ενεργοποίηση των Ελλήνων ευρωβουλευτών
  • Ενημέρωση της κοινής γνώμης
  • Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια
  • Ενίσχυση -υλική και ηθική- των Ενόπλων Δυνάμεων και τέλος
  • Την άμεση προώθηση προγράμματος ανάπτυξης των παραμεθορίων περιοχών και αξιοποίησης των βραχονησίδων.
Αυτός ήταν ο Σαμαράς των Ιμίων. Σήμερα και από θέση ισχύος (ισχυρίζεται ότι είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας) παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, κατά τον καιρό των μνημονίων. Μάλιστα, βλέπει και φως στο τούνελ, χωρίς να αναρωτηθεί μήπως δεν πρόκειται για το τέλος, αλλά πρόκειται για το τρένο που έρχεται προς τα επάνω μας για να μας ισοπεδώσει. Εκτός και εάν βλέπει το φως που οδηγεί (τους πολίτες) στον άλλο κόσμο...

Τα σχόλια δικά σας, αφού εμείς δεν βρίσκουμε λέξεις για να εκφραστούμε…

Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]