Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψήφισαν κομματικά κι όχι εθνικά


Toυ Μιχάλη Ιγνατίου

Έθνος, 23/02

Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην Κύπρο δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις. Παρά το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους δημοσκόπους, που έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι στον πρώτο γύρο εναντίον του ανεξάρτητου υποψηφίου, Γιώργου Λιλλήκα, η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του αριστερού αντιπάλου του, Σταύρου Μαλά, ο οποίος βασικά επελέγη από το ΑΚΕΛ για να... χάσει.

Λίγη σημασία έχει ποιος εκ των δύο θα κερδίσει τις σημερινές εκλογές, διότι έχουν ταυτόσημες απόψεις και στο Κυπριακό και στο θέμα της οικονομίας. Οι κ. Αναστασιάδης και Μαλάς ψήφισαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, που οδηγούσε το νησί στην αγκαλιά της Τουρκίας, ενώ και οι δύο υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό ΔΝΤ-ΕΕ, που θα φέρει φτώχεια, δυστυχία και εξαθλίωση στον κυπριακό λαό.

Οι Κύπριοι ψηφοφόροι επέλεξαν να «στείλουν» στον σημερινό δεύτερο γύρο τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου, οι οποίοι από κοινού με τους τραπεζίτες, κατέστρεψαν την οικονομία. Για αυτή τους την απόφαση ελέγχονται, διότι δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν. Επέλεξαν να ψηφίσουν κομματικά, όχι εθνικά, και θα είναι αργά όταν κτυπήσει με άγριο τρόπο η κρίση.

Με δεδομένες τις θέσεις των δύο υποψηφίων, είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των πολιτών που αρνήθηκαν να στηρίξουν τους εκπροσώπους του πολιτικού και τραπεζικού κατεστημένου. Λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι πιο εύκολη η επιβολή σχεδίων, ίδιων ή παρόμοιων με το απαράδεκτο κείμενο του Κόφι Ανάν. Το τελευταίο διάστημα δημοσιοποιήθηκαν ο απαιτήσεις των Βρετανών, που εκφράζονται μέσω των εφημερίδων τους, για λύση του Κυπριακού με αφορμή την κρίση. Ο κ. Αναστασιάδης, όπως έδειξε η στάση του το 2004, δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να υποστηρίξει λύσεις που εξυπηρετούν την Τουρκία. Βεβαίως, υποστηρίζει και επιμένει πως έχει αλλάξει τις θέσεις του και ότι το σχέδιο Ανάν είναι παρελθόν.

Προσωπικά δυσκολεύομαι να τον πιστέψω, διότι έχω μελετήσει τα αμερικανικά έγγραφα, στα οποία παρουσιάζεται αδιόρθωτος και με τις ίδιες απαράδεκτες θέσεις.


Πηγή: Έθνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]