Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχία στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες για τις επιπτώσεις της κρίσης


Στον «κίνδυνο εκτεταμένης κοινωνικής αμφισβήτησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης» αναφέρονται σε έκθεσή τους προς το Kοινοβούλιο της Ρώμης οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην έκθεση, που αφορά την κοινωνική και οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώθηκε το 2012 και τις προοπτικές για την φετινή χρονιά, υπογραμμίζεται ότι:  

«Η αύξηση των δυσκολιών στην απασχόληση και η κρίση των επιχειρήσεων μπορεί να μειώσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αυξήσει την κοινωνική ένταση, προσφέροντας ευκαιρίες σε ομάδες που θέλουν να εκμεταλλευθούν την αμφισβήτηση ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της σύγκρουσης».

Σύμφωνα με την έκθεση των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας,

...«υπάρχει ο κίνδυνος να ενταθεί η αμφισβήτηση σε βάρος μελών της κυβέρνησης, αλλά κι εκπροσώπων συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων, που θεωρείται ότι δεν υπερασπίζονται αρκετά δυναμικά τις ανάγκες που προκύπτουν από την νέα αυτή οικονομική πραγματικότητα».

Αναλύοντας τις πιθανές κοινωνικές συνέπειες, η έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών καταλήγει ότι: 


...«αν η οικονομική κρίση επιδεινωθεί μπορεί να αυξηθεί η ανησυχία των πολιτών με σημαντική επέκταση της αμφισβήτησης. Κάτι που θα ευνοούσε την δράση ομάδων που επιθυμούν να οδηγηθεί στα άκρα η κοινωνική σύγκρουση».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]