Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτική αναταραχή απλώνεται και στα Βαλκάνια



Μετά την Βουλγαρία, το Κοσσυφοπέδιο;

Μετά την παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης με υποτιθέμενη αφορμή τις υπερβολικές αυξήσεις στα αγαθά της ενέργειας στο σύνολό της, οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος έβγαλαν στους δρόμους και τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Πρίστινα.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση ζήτησαν να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε κανέναν καταναλωτή σε περίπτωση μη πληρωμής του λογαριασμού του Ιανουαρίου, κάλεσαν τα αρμόδια όργανα να διεξάγουν έρευνα για τους αυξημένους λογαριασμούς και να προχωρήσουν στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα εξετάσει την κατάσταση. 

Οι ομοιότητες των δύο περιπτώσεων με την Ελλάδα είναι πολλές. Παρατηρείται γενική πολιτική αναταραχή και στα Βαλκάνια. Μην ξεχνάτε ότι σας είχαμε προειδοποιήσει για πολιτικό χαμό παντού και ταυτόχρονα, αφού η μάχη των παγκόσμιων συμφερόντων έχει φουντώσει και ζούμε ψυχροπολεμικές στιγμές.

Όσο για την Βουλγαρία, πολλοί αναφέρουν ότι η παραίτηση Μπορίσοφ αποτελεί πολιτική «τρίπλα», προκειμένου ν’ αποδυναμωθεί η ένταση και να βγει πάλι κυβέρνηση. Οψόμεθα. Δεδομένο είναι ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει τον Μπορίσοφ, λόγω της φιλοαμερικανικής του πολιτικής που αποκλείει την Ρωσία από την ενέργεια της Βουλγαρίας. Εκτός κι αν το Κρεμλίνο έχει γερό άσσο στο μανίκι που ακόμα δεν γνωρίζουμε…


Πηγή: Πυγμή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]