Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά αεροπλάνα στην Συρία, για εκκένωση

Το Κρεμλίνο βέβαια αρνείται ότι φοβάται εισβολή. Έστειλε όμως ήδη δύο αεροπλάνα ώστε να μαζέψει “όσους Ρώσους θέλουν να αποχωρήσουν”. 
Αυτό σημαίνει σίγουρα εξελίξεις. Είτε εισβολή, είτε μαζική αντεπίθεση των Συριακών δυνάμεων. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία κατακόρυφη άνοδο της επιχειρησιακής δράσης, δηλαδή σε μία εξέλιξη η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να μην συμπαρασύρει γειτονικές χώρες ή να μην εμπλέξει άλλες οι οποίες δείχνουν μέγιστο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Με δεδομένη την ύπαρξη ισχυρών ναυτικών δυνάμεων -τόσο από δυτικές χώρες, όσο και από την Ρωσία-, οι εξελίξεις δείχνουν πως θα είναι καταιγιστικές, εάν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση ή εάν δεν υπάρξει κάποια "λάθος" ενέργεια.
Η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει για τους δικούς της λόγους το κύριο βάρος αντιμετώπισης του Άσαντ, ενδέχεται να μην μπορέσει να κρατηθεί έξω από μία κόλαση πυρός. Εάν λάβουμε υπόψιν μας και την πρόσφατη γενική άσκηση επίθεσης που έκανε ο τουρκικός στρατός στα σύνορα με την Συρία, τότε όχι μόνο θεωρείται δεδομένη η εμπλοκή της Άγκυρας, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η στάση της Μόσχας προς την Τουρκία. 

Ίσως, να βρισκόμαστε σε μία πρωτοφανή σε ένταση σύρραξη και με ιδιαίτερα έντονη εκατέρωθεν ισχύ πυρός από τους εμπλεκόμενους. Οι επόμενες ημέρες θα αναδείξουν το πραγματικό μέγεθος της κρίσης που διαφαίνεται και την οποία είναι απολύτως βέβαιο πως κανένας δεν πρόκειται να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει, εάν αυτή ξεσπάσει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]