Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέσπασμα βίας στην Ελλάδα βλέπουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Με εκτενή ρεπορτάζ τα αμερικανικά ΜΜΕ σχολιάζουν τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ξέσπασμα βίας.

Η New York Times τονίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα ξέσπασμα βίας, μετά από αρκετούς μήνες που δραστηριότητες τέτοιου είδους φαινόταν ότι είχαν κοπάσει.
Η εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά στη χθεσινή επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall, επισημαίνοντας ότι κλιμακώνεται ένα κύμα επιθέσεων που έχει προκαλέσει την προσοχή του ελληνικού λαού. Η ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζει ο συντάκτης, η οποία μόλις εξασφάλισε βοήθεια ύψους 60 δισ. δολαρίων από τους διεθνείς πιστωτές της, δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να πατάξει την άνομη συμπεριφορά και να πιέσει για μια ατζέντα ασφαλείας, την οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ακολούθως, σημειώνεται ότι το πρόβλημα, όπως υποστηρίζουν οι αντίπαλοι του κ. Σαμαρά, είναι ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την τάξη, προκαλεί ακριβώς τη βία που η ίδια δηλώνει ότι προσπαθεί να πατάξει. Επίσης, οι αντίπαλοι του κ. Σαμαρά ισχυρίζονται -σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη δημόσια προσοχή από το διογκούμενο φορολογικό σκάνδαλο που απειλεί τη σταθερότητα της ασταθούς κυβέρνησης συνασπισμού.

Την ίδια ώρα η Wall Street Journal, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, αναφέρει ότι η χθεσινή έκρηξη, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, είναι ένα γεγονός που ξύπνησε φόβους για μια νέα τρομοκρατική εκστρατεία των ριζοσπαστικών αριστερών ομάδων της χώρας. Παράλληλα, τονίζεται ότι οι εν λόγω επιθέσεις φαίνεται πως συνδέονται με τις πρόσφατες προσπάθειες των ελληνικών αρχών να πατάξουν αναρχικούς καταληψίες κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως επισημαίνεται, παρόλο που η αστυνομία δήλωσε ότι η βόμβα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο ήταν εκρηκτικός μηχανισμός «χαμηλής» τεχνολογίας, ωστόσο αντιπροσωπεύει μια σπάνια επίθεση σε εμπορικό και όχι πολιτικό στόχο. Παράλληλα τονίζεται ότι ο χρόνος και ο τόπος της έκρηξης προκάλεσε ανησυχία, ενδεχομένως σηματοδοτώντας μια νέα τάση σε σχέση με παλαιότερες βομβιστικές επιθέσεις.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]