Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορείς να αναπτυχθείς αλυσοδεμένος; Προφανώς ναι!


Του Στρατή Μαζίδη

Ο άνθρωπος που εικονίζεται στη φωτογραφία χρειάζεται προφανώς να χάσει κάποια λίγα κιλά. Για αυτό καλό θα είναι να περπατά, να ασκείται και να γυμνάζεται.

Μα γιατί δεν το κάνει λοιπόν; Θα μου πείτε, τρελός είσαι; Αφού είναι δεμένος! Πρέπει να λυθεί!

Ακριβώς!

Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική οικονομία. Μιλάμε για ανάπτυξη, για ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, για επιχειρηματική πρωτοβουλία, για καινοτομία. Μας διαφεύγει όμως ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται και αυτή καθηλωμένη σε μια παλιοκαρέκλα. Κι ενώ όλοι μιλάμε για ανάπτυξη υποστηρίζοντας ότι πρέπει να σηκωθεί και να βηματίσει, τελικά τι βλέπουμε να συμβαίνει;

Να σφιχτοδένεται ακόμη περισσότερο. Εν ολίγοις να γεμίζει με φόρους και κρατικό παρεμβατισμό. ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΤΗΕΔΕ (ή όπως λέγεται), τέλος ακίνητης περιουσίας, αλληλεγγύη, τέλος επιτηδεύματος, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος, τεκμήρια, τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα και μια σειρά ακόμη φόρων ή άχρηστων χαρατσιών την κρατούν δεμένη σαν βαρυποινίτισσα.

Αν πάλι μιλήσουμε για προγράμματα χρηματοδότησης τότε θα χαθούμε κάπου ανάμεσα στις εκατοντάδες σελίδες των απαιτήσεων και των δικαιολογητικών ώσπου μέρες που είναι θα τα ρίξουμε όλα στη σόμπα.

Πώς να βηματίσει η οικονομία όταν δεν μπορεί καλά καλά να οξυγονωθεί; Αντίθετα είναι τόσο σφιχτά δεμένη που πλέον δεν αιματώνονται τα άκρα με τα πρώτα σημάδια σαπίλας να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει στον αιώνα τον άπαντα είτε με ευρώ είτε με δραχμή, η οποία προσωπικά εκτιμώ πως είναι η μόνη ελπίδα για εθνική οικονομική πολιτική – ανεξαρτησία – ανάπτυξη αν δεν εμφανιστεί ένας νέος Ηρακλής να σπάσει τα δεσμά της Ελληνικής Οικονομίας όπως έκανε με τον Προμηθέα.

Χρειάζεται όμως να βρεθεί σύντομα διότι η σαπίλα μυρίζει πλέον έντονα. Σε λίγο η κατάσταση δε θα είναι αναστρέψιμη.


Πηγή: Free Pen
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]