Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δρ. Κ.Τόμπρας: "Ελληνικές μαρίνες τουρκικών συμφερόντων"


Οι Τούρκοι αγοράζουν συστηματικά Ελληνικές μαρίνες.
Σε μια οικονομική συγκυρία που οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται ζημιογόνες, λόγω των επιπτώσεων της φορολογικής πολιτικής στον κλάδο των σκαφών.

Γιατί λοιπόν οι Τούρκοι γίνονται "στρατηγικοί επενδυτές" σε ένα ζημιογόνο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας; 

Είναι βέβαιο ότι οι επενδύσεις αυτές δεν γίνονται με τεχνικοοικονομικά κριτήρια.
Οι λόγοι είναι καθαρά γεωπολιτικοί και εξυπηρετούν στρατηγικά συμφέροντα εθνικής σημασίας για την Τουρκία.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε εμείς να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Να διαβλέψουμε το ρόλο που μπορεί να παίζουν σήμερα ή που θα μπορούσαν να παίξουν στο μέλλον οι Ελληνικές μαρίνες, στη γεωπολιτική σκακιέρα των πολυμερών διεθνών συμφερόντων που συναντώνται και συγκρούονται στην Ελληνική ΑΟΖ,  και τη σημασία του ρόλου αυτού στο καυτό ζήτημα των ελληνοτουρκικών. 

Δε φτάνει μόνο να δυσφορούμε και να καταδικάζουμε.
Πρέπει να καταλάβουμε και τι παίζεται.

Σχόλιο ιστολογίου: Σύμφωνα με εγκυρότατες δικές μας πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι οι οποίοι εδώ κι ένα χρόνο ενδιαφέρονται για την πώληση μαρινών που ανήκουν στους δήμους τους. Μάλιστα, φέρονται να έχουν αναθέσει σε Ελληνική τράπεζα τις εργασίες αξιολόγησης και διερεύνησης της αγοράς για την πώληση των μαρινών. Κανείς πολιτικός, όμως, δεν φαίνεται να είναι αρκετα ευαίσθητος προκειμένου να καταγγείλει την πρακτική των Δήμων, οι οποίοι ξεπουλάνε (κυριολεκτικά) για να μην προλάβει να πάρει η τρόικα τον έλεγχο (άρα και την πώληση) των μαρινών που ανήκουν στους δήμους τους. Αξιοπρόσεκτη είναι η τάση δημάρχων νησιών του ανατολικού Αιγαίου, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για πώληση των πανθομολογουμένως εθνικής σπουδαιότητας μαρινών... 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. να πως αλλωτριωνεται η ελληνικη συνειδηση,οταν το εθνικο φρονημα ΔΕΝ προστατευεται απο τον νομο,η συνειδηση της επιβιωσης του πατερα και της μανας η του νεου και της νεας δεν θα κοντοσταθει να σκεφτει ποιο ειναι το εθνικα σωστο...απλα θα παει να προσφερει τις υπηρεσιες του εναντι αμοιβης,για να φαει ο ιδιος και τα παιδια του.Το κακο ομως δεν σταματαει εκει,απο κει ξεκιναει γιατι θα ζητησει πολλα παρα πανω ο αφεντικος τουρκος που θελει να διεισδυσει στην ελληνικη επικρατεια και καθε μαρινα θα μεταβαλλεται σε προξενειο τυπου Θρακης.Ειναι επικινδυνα ολα αυτα και πρεπει να ασχοληθουν οι αρμοδιοι για την τροπη που εχουν παρει τα πραγματα.Χρειαζονται αποφασιστικες κινησεις,σε ολα τα επιπεδα...η κανω λαθος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]