Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό οχήματος του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη

Την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη, παραρτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών, ανέλαβε η οργάνωση «Αναρχικοί για τη διάδοση των ανατρεπτικών δομών» με προκήρυξή της στον ιστότοπο Indymedia.

Μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη επικρίνεται ο ρόλος του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη, κατά τις περασμένες δεκαετίες, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μειονοτικού στοιχείου της περιοχής.

«Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 13/01, επιτεθήκαμε στο τζιπ της κρατικής υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων, που αποτελεί παράρτημα της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργίου Εξωτερικών στη Θράκη. Ας μη γελιόμαστε το Υπ.Εξ. εδώ στη Θράκη έχει δείξει εδώ και δεκαετίες το ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή αυτή», αναφέρει η ανάρτηση.

Η προκήρυξη αναφέρεται, επίσης, στη στάση της χώρας και του κεφαλαίου στη Βαλκανική χερσόνησο κατά τις τελευταίες δεκαετίες. «Ας θυμηθούμε τώρα πόσο εύκολα επεκτάθηκε το ελληνικό κεφάλαιο στα Βαλκάνια τη δεκαετία του ΄90 συμμετέχοντας σε δύο πολέμους» τονίζεται.

Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση, γίνεται λόγος- μεταξύ άλλων -για «ολομέτωπη επίθεση στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας και σε κομμάτια του ριζοσπαστικού κινήματος».

Τέλος, η οργάνωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους καταληψίες της Βίλας Αμαλίας, Σκαραμαγκά και του 98FM «Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης.


Αναλυτικά η προκήρυξη αναφέρει:

Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 13/01, επιτεθήκαμε στο τζιπ της κρατικής υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων, που αποτελεί παράρτημα της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργίου Εξωτερικών στη Θράκη. Ας μη γελιόμαστε το Υπ.Εξ. εδώ στη Θράκη έχει δείξει εδώ και δεκαετίες το ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή αυτή. 

Για να θυμίσουμε, τη δεκαετία του 60' η υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων είχε πλήρη διακαιοδοσία και αυτονομία με την εντολή του ελληνικού κράτους, όσον αφορά τη διαχείριση της μειονότητας στη Θράκη. Πράκτορες, δήμαρχοι και νομάρχες ήταν αυτοί που αποφάσισαν να αποκλείσουν από τότε μέχρι το 95' τους Πομάκους στα βουνά της Ξάνθης τοποθετώντας μπάρες και στρατό για να ελέγχει την είσοδο και την έξοδο προς την περιοχή αυτή. Ήταν αυτοί που έστελναν το στρατό για να κάνει υγειονομικούς ελέγχους στη μειονότητα. Το ξέρουμε, η διαχείριση της μειονότητας γίνεται για την καλύτερη επιβολή των όρων που βάζουν τα κράτη μεταξύ τους στο παιχνίδι των διακρατικών ανταγωνισμών. Το Υπ.Εξ. αποτελεί εντολοδόχο των αφεντικών του ελληνικού κράτους όσον αφορά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για εξωτερικές υποθέσεις. Είναι αυτό που προασπίζει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στο εξωτερικό.

Ας θυμηθούμε τώρα πόσο εύκολα επεκτάθηκε το ελληνικό κεφάλαιο στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 90' συμμετέχοντας σε δύο πολέμους (σερβοβοσνιακό, κατάρευση της γιουγκοσλαβίας). Έχοντας χτίσει την απαραίτητη εθνική συναίνεση (μακεδονικά συλλαλητήρια) το ελληνικό κράτος πήρε μέρος και στους δύο πολέμους στήνοντας έτσι και τις δικές του διαπραγματεύσεις στο μοίρασμα της πίτας μετά τον πόλεμο. Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις με το Υπ.Εξ. Με φασίστες και όπλα.

Από τη μεριά μας θεωρούμε αδέρφια μας τους Βούλγαρους, τους Τούρκους και όλους τους καταπιεσμένους προλετάριους ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης. Τασσόμαστε επιθετικά και εχθρικά απέναντι σε κάθε είδους εθνική ενότητα και σε κάθε κρατικό μηχανισμό που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη των αφεντικών και να σπείρει το μίσος ανάμεσα στο πολυεθνικό προλεταριάτο.

Από τη μεριά του το κράτος, από τότε που ξεκίνησε την ολομέτωπη επίθεση στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας και σε κομμάτια του ριζοσπαστικού κινήματος, ανέστρεψε και το λόγο του σε βαθμό που θυμίζει κοροϊδία. 

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η μετονομασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά τη συγκεκριμένη μετονομασία, τα σώματα ασφαλείας αυξήθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά. Πλέον επιτίθονται με τον πιο βάναυσο τρόπο σε όποιον ενοχλεί και αντιτίθεται στα σχέδια των αφεντικών.

Μέσα σε αυτή την αναστροφή του λόγου, τα καθάρματα τολμάνε και μιλάνε για “ανομία”. 

Μιλάνε για ανομία αυτοί που διαπομπεύουν ανθρώπους χωρίς να τους δικάσουν (ή να έχουν στοιχεία εναντίον τους). 
Μιλάνε για ανομία αυτοί που κηρύξανε τον πόλεμο στην κοινωνία στέλνοντας τόσους προλετάριους στις ουρές συσσιτίων και στις αυτοκτονίες. 
Μιλάνε για ανομία αυτοί που έχουν τα κεφάλαια κρυμμένα στις τράπεζες του εξωτερικού μέσω των νόμων που θεσπίζουν. 
Ε ναι λοιπόν, είμαστε για αυτούς άνομοι γιατί δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα μέσω νόμων να καθορίζει τις ζωές μας. 
Είμαστε άνομοι γιατί έχουμε επιλέξει να τασσόμαστε εχθρικά στο κράτος, στα σχέδια του κεφαλαίου, στους φασίστες και τους λακέδες τους. 
Είμαστε άνομοι γιατί έχουμε επιλέξει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας και όχι να περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ VILLA AMALIAS, ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ 98FM “ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ”
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Αναρχικοί για τη διάδοση των ανατρεπτικών δομών


Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς αν και σε άλλα σημεία της "προκήρυξης" συμφωνούμε και σε άλλα διαφωνούμε, απλά αναρωτιόμαστε: Ο κ. Δένδιας ενδιαφέρεται μόνο στο να φορτώνει με λαθρομετανάστες την Θράκη;  
Επιγραμματικά για την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από το μέτωπο αναρχικών της Ξάνθης:
Όσον αφορά τους υπογράφοντες την διακήρυξη, που βλέπουν Έλληνες πράκτορες στην Θράκη, θα θέλαμε να διαβάσουμε να αναφέρονται και για τους πράκτορες την Τουρκίας στην περιοχή...  
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τον τονισμό της εξωτερικής παρέμβασης (πάντως όχι του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών) για την "δημιουργία ζώνης" στην ορεινή Θράκη (σημείωση: αυτή η "ζώνη" εκτείνονταν μέχρι και την Φλώρινα... και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του "ψυχρού πολέμου", με εντολή του ΝΑΤΟ) κατά τη δεκαετία του 60. Αλλά, το "χτύπημα" στο αυτοκίνητο του ΥΠΕΞ έγινε για την τότε δράση πρακτόρων στην περιοχή;  Αν ναι, μήπως το αργήσατε λίγο;
Μειονότητες, πάντως, υπάρχουν και στην Τουρκία. Οι οποίες δέχονται από δολοφονίες παιδιών στους δρόμους μέχρι και βόμβες στα χωριά τους. Να περιμένουμε κάποιο καταδικαστικό κείμενο και για την Τουρκία ή πέφτει μακριά;
Κι επειδή δεν θέλουμε να γίνονται παρανοήσεις... τους Έλληνες δεν τους θεωρείτε αδέλφια σας ή απλά ξεχάσατε να αναφερθείτε και σε αυτούς;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]