Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πατρίδα φτιάχνεται με λίγα, αλλά σπουδαία, που οι πρόγονοι σου βάλαν στην ψυχή

Είπα να ρίξω μια ματιά στους δρόμους της ψυχής μου, να κλείσω τα μάτια και να ονειρευτώ, να μην βλέπω άλλο ανθρώπους να περπατούν σαν χαμένοι στο μαύρο που ήρθε κι έδιωξε το φως. Δεν αντέχει το βλέμα να κοιτάζει ανθρώπους με χαμένη την περηφάνια, που περπατούν με βήματα βαριά κι έχουν γερμένους τους ώμους από το κρύο που τους έζωσε απ' όταν ήρθε το σκοτάδι. Κι εγώ, ένα με όλους τους άλλους, να προχωρούμε γρήγορα χωρίς να κοιταζόμαστε, χωρίς να μιλάμε, με μοναδική μας έγνοια όχι το αν θα ζήσουμε, αλλά πόσο ακόμη θα αντέξουμε σε ετούτο τον χαμό.

Σε αυτόν τον ανείπωτο αόρατο πόλεμο, που πέφτουν κορμιά δίχως να υπάρχουν βόμβες αλλά ούτε και σφαίρες, εσύ κι εγώ πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε το βλέμμα, να κοιτάξουμε που μας πηγαίνουν κι έπειτα να πάρουμε μίαν απόφαση: θα συνεχίσουμε να περπατάμε προς το τέλος που μας ετοίμασαν ή θα αλλάξουμε πορεία αφήνοντας τους πραματευτάδες των ψυχών να βαδίσουν προς το δικό τους φρικτό τέλος;
Εμένα, θέλω να ξέρεις πως δεν μου κόφτει και πολύ. Αλλά, μέσα σε ετούτη την παραζάλη και την σιωπή που τρυπά το είναι μου, γνώμη μου είναι πως ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας, να σηκώσουμε τους ώμους μας, να σταθούμε γερά στα πόδια μας κι έπειτα ν’ αρνηθούμε όλα ετούτα τα φριχτά που μας ζητούνε τα δουλικά των δαιμόνων να πράξουμε.

Κοίτα να δεις τι ο νους μου ορίζει πως πρέπει να κάνουμε όλοι μας…
Πάρε μια αγκαλιά από τον γαλάζιο ουρανό.
Μετά, πάρε μια χούφτα από το καθάριο νερό αυτής της πατρίδας.
Τέλος, σκύψε και πάρε στα χέρια σου και μια χούφτα ματωμένης Ελληνικής γης.
Βάλτα όλα μαζί και μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Μπορείς να σμιλέψεις τα όνειρά σου και να τους δώσεις ζωή…
Μπορείς να διώξεις το σκοτάδι με ένα σου νεύμα… και να ξαναφέρεις το φως στη ζωή σου.
Μπορείς να χτίσεις τον κόσμο ολόκληρο με όσα κρύβουνε μέσα τους τα «υλικά» αυτής της μικρής μα τόσο μεγάλης και άγιας πατρίδας…

Το ξέρουν ετούτοι και το ξέρεις κι εσύ, πως στο τέλος έτσι θα γίνει. Θα ξαναχτίσεις την γκρεμισμένη σου πατρίδα, με τις πέτρες της, με την ψυχή σου να μπαίνει στα ιερά χώματα και να την «δένει» και με την πίστη σου να στεριώνει όλα εκείνα που τα χέρια σου θα φτιάξουν. Γι αυτό, ούτε πέτρες, ούτε χώμα, ούτε αέρα και νερό έχουμε να δώσουμε σε εκείνους που τα θέλουν.
Μα, πρέπει κάνουμε γρήγορα. Όσο τώρα το αργούμε, τόσο περισσότερος θα είναι ο κόπος όταν θα έρθει η στιγμή να χτίσουμε ξανά την πατρίδα και να ορίσουμε εμείς τον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε και τον τόπο που θέλουμε να μας αναπαύσει...

Γι αυτό σου λέω, έλα να συνταχθούμε μαζί, σε μια γραμμή… Δίπλα και όχι αντίκρυ. Να καθίσουμε και να βρούμε όσα μας κάμουν ένα και να αφήσουμε όλα τα άλλα, τα ξένα, στην άκρη. Να καθίσουμε και να σκεφτούμε καλά και με μεγάλη προσοχή και στο τέλος μαζί ν' αποφασίσουμε τον τρόπο που θα διώξουμε ετούτους που σκοπό βάλανε να μας κάνουνε δικούς τους δούλους...
Κι εσύ, που είσαι έμπειρος σε ετούτα, σε παρακαλώ να έρθεις και να μου μάθεις εκείνα που η ζωή σου δίδαξε.
Έλα να μου μάθεις πώς να πετάω και όχι πώς να σέρνομαι…
Έλα να μου δείξεις πως να ζω και όχι πώς να πεθαίνω…
Έλα να μου θυμίσεις τι είναι η αξιοπρέπεια, τη λευτεριά και όλα τ' άλλα που μου έκλεψαν οι επιτήδειοι ελεεινοί λιμοκοντόροι.

Ευκαιρίες πολλές δεν θά 'χουμε, να το ξέρεις. Κι όσο ο χρόνος περνά, τόσο θα βαραίνει το φορτίο που πρέπει εμείς να κουβαλήσουμε. Γιατί, δικό μας είναι το φορτίο αυτό, δική μας είναι αυτή η ευθύνη. Κι είναι βαρύ, αλλά κι ευλογημένο από τους αγίους κι από τους ήρωές μας. 

Άντε λοιπόν να συνταχθούμε... όπως κάποτε πράξανε οι παπούδες μας όταν το καθήκον για την λευτεριά τους κάλεσε.
Άντε λοιπόν, να αδερφωθούμε... γιατί αδέρφια δεν είναι μόνο εκείνα που η ίδια μάνα τα γεννά, μα αδέρφια γίνονται και όσοι μαζί περνούνε δύσκολα κι όσοι μαζί περνούν από πόλεμο. Και σε ετούτο τον πόλεμο που τώρα ζούμε, αδέρφια γίναμε όλοι.
Άντε λοιπόν, να γράψουμε και πάλι την ιστορία και να δείξουμε σ' όλους πως εμείς ξέρουμε να πέφτουμε, αλλά ξέρουμε και να σηκωνόμαστε. Αυτή είναι η ράτσα μας από πάντα...

Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, λοιπόν, μην ξεχάσεις ποτέ, πως πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, αλλά στο τέλος τους νικάς. 
Έτσι είναι φτιαγμένα τα πράγματα. 
Και σήμερα αυτά είναι που παίρνουν σάρκα και οστά στα όσα άσχημα μας συμβαίνουν, στα όσα εμείς επιτρέπουμε να μας κάνουν και στα όσα μέλλει να συμβούν όταν αποφασίσουμε να πάψουμε να είμαστε σκυμμένοι και σηκώσουμε το ανάστημά μας.

Κι επειδή ετούτοι οι ελεεινοί δεν είναι άξιοι ούτε να μας πούνε πως μας πολεμούν, κι επειδή είναι ανάξιοι να μας διαφεντεύουν, επειδή δεν είναι άξιοι ούτε στη σκιά από το όνομα της πατρίδας μας να ζούνε, άντε να βάλουμε μπρος να σταματήσουμε αυτό το κακό και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ετούτη την πατρίδα όπως την ονειρευτήκαμε. Εξάλλου, τί άλλο μεγαλύτερο χρέος έχουμε από το να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που έρχονται μετά από εμάς;

Αυτή είναι και η μεγάλη μας ευκαιρία να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περπατησιά μας...  

Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε, διάβασα όσα έγραψες...δεν μπορώ να σταματήσω τα δάκρυά μου...Είμαι γυναίκα βλέπεις, και μάνα δυό κοριτσιών. Θλίβομαι, κλαίω κάθε μέρα, είτε σιωπηλά είτε φανερά. Αυτό που ζούμε είναι εφιάλτης, και δεν είναι ο κόσμος που αξίζει στα παιδιά μας. Τί θα τους παραδώσουμε; Θα βγούν επαίτες στους δρόμους και θα λένε "ζητείται πατρίς";Μια αυθόρμητη κίνηση περιμένουμε όλοι για να βγούμε στο δρόμο. Αυτή η βουβαμάρα, αυτή η ακινησία μας πνίγει, μας σκοτώνει. Μια αόρατη θηλειά σφίγγει λίγο, λίγο, κάθε μέρα τον λαιμό. Δεν θα υπάρξει πιο ευτυχισμένη μέρα όταν απαλαγούμε από τα δεσμά κι έρθει η ελευθερία! Ας μην αργούμε..
    ''Ανθηδών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλα, Κ/νε, πρέπει να αλληλοστηριχθούμε, στην δουλειά, στην κατανάλωση, σε κάθε τέλος πάντων παραγωγική δραστηριότητα που πρέπει κατά κάποιο τρόπο να την "μοιραζόμαστε" έτσι ώστε το περίσσευμα του ενός να γίνει αποκούμπι γιά τον άλλον.
    Μία αγορά μέσα στην αγορά, με λίγα λόγια, ένας καταναλωτικός ας πούμε συνεταιρισμός, με μέλη που θα αλληλουποστηρίζονται στην αγορά προιόντων, ενοικίαση χώρων, προσφορά εργασίας κλπ... τέτοια πράγματα, πρακτικά, να τα καταλαβαίνει και να τα εισπράττει ο κόσμος.
    Καλώς ή κακώς η βάση και το εποικοδόμημα λειτουργούν ανυπερθέτως σε εποχές μεγάλων κρίσεων, πρέπει να δούμε και τα πρακτικά θέματα της οικονομικής δυσπραγίας με στοχευμένες κινήσεις που θα οργανώσουν ανεπίληπτα άτομα με έξωθεν καλή μαρτυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ Θ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 13....ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 13....ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 13....ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Έλληνες δεν άφησαν ποτέ να τους αρπάξουν αυτά που πατρογονικά τους ανήκουν δίχως ν΄ αντισταθούν. Όμως αυτοί οι κατακτητές δεν έχουν όνομα και πρόσωπο και ενεργούν σύμφωνα με πλεκτάνη που εξυφαίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αλλοίωσαν το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων, υποχρεώνοντας τους λαούς να υιοθετούν παρόμοια ήθη και υποτάσσοντας την θέλησή τους μέσω της τεχνολογίας. Τους καθήλωσε σε επιφανειακές ενασχολήσεις, στο κυνήγι της γρήγορης ψευτοχαράς και τους υπνώτισε. Δεν θέλει πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει αυτό ακριβώς για όλους εμάς.

    Αν δεν ξεκολλήσουμε από τα λάπτοπ, αν δεν συνευρεθούμε και δεν περάσει ο ένας στον άλλο χέρι με χέρι (όχι κλικ με κλικ) όλα εκείνα τα κείμενα που κράτησαν τους προγόνους μας όρθιους, αν δεν νιώσουμε τη ζεστασιά του συναθροίζεσται και συνανήκειν σε ΜΙΑ χώρα και πάλι, τότε είμαστε χαμένοι.

    Και δεν εννοώ συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους. Αυτές θα τις εκμεταλλευτούν όπως πρέπει τα τσακάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνε, ΕΛΛΗΝΑ-ΜΑΧΗΤΗ-ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ: ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ στο ακέραιο το σπουδαίο αυτό εθνικό σου κείμενο. Και μακάρι,να φτάσει εκεί που πρέπει.Δηλαδή,στα νιάτα μας για να βγουν απ τις καφετέριες, και στα γερόντια μας να αποδράσουν οριστικά απ τη γεροντική μαλακία.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ:
    Ξεκίνα απ αυτό εδώ το μπλογκ, μια εθνική σταυροφορία πάνω σ ένα απλό κείμενο αρχών.
    Και ο καθένας πια, να συμμετέχει ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
    Γιατί με καναπεδάτες πορδές,πέστους,αυγά δεν βάφονται.

    Και στο λήμμα: ΙΩΤΑ, πρώτος εγώ,σου προσφέρω τη στήριξή μου.

    Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Ι Α Τ Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ.

    ΥΓ. Λοιπόν,΄Ελληνές μου, που έλεγε κι ο Κολοκοτρώνης,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητριε,μην στρεσαρεσε και ανγχωνεις και μας.Θα δεις που ο καναπες μια μερα θα γραψει ιστορια,και θα τριβεις τα ματια σου.Κανενας δε μπορει να καταλαβει που βρισκομαστε ,που παμε, και κυριως που το πανε τα παιδια που κυβερνανε με την ΕΚΤ+ΔΝΤ ο κοσμος ο πολυς παρακολουθει ΜΕΓΚΑ,ΑΝΤ1,οποτε μην περιμενεις τιποτα,οι μεγαλοδημοσιογραφοι,τουμπεκι ψηλοκομμενο,η αντιπολιτευση,μιση φωναζει σαν κανις της κυριας,και η αλλη μιση,προαλειφεται για πρωθυπουργια,ο κοσμος κανει υπομονη,ελπιζοντας,σε κατι που δεν φαινεται πουθενα γιατι δεν υπαρχει...ποιος ομως το λεει καθαρα???Κανενας...εεε αυτος θα ξεσηκωθει ο κανενας??Καλυτερα ειναι ετσι να παμε μονοι μας στον καιαδα που μας πανε ,εις το ονομα της κομματοκρατιας.Ρουσσιδης Ιακωβος.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία τα γράφεις Κωνσταντίνε και με λογοτεχνική χροιά...
    Αλλά ...αλλά οι Νεοέλληνες είναι Νεοέλληνες και από ότι φαίνεται δεν μπορούν να κουνηθούν.....Ϊσως όσο χειροτερεύουν τα πράγματα από τις δυνάμεις κατοχής και τους δωσίλογους εθνοπροδότες...τότε λόγω απλής επιβίωσης και μόνο.....δραστηριοποιηθεί κάποιο τμήμα του ελληνικού DNA,ίσως.....
    Μπροστάρηδες Έλληνες πατριώτες χρειάζονται να ξεκινήσουν και μετά η μάζα θα ακολουθήσει...αλλά επί του παρόντος δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακομα δεν κατάλαβα το εναλλακτικό σχέδιο που προτείνεται.

    Πώς θα επανέλθουμε στα πράγματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Εκτός απο την επανάστση χρειάζεται και μιά ορργανωμένη εναλλακτική πρόταση που θα προσφέρει προοπική με συγκεκριμμένο πρόγραμμα οικονομικό, διαχειριστικό της κράτικής μηχανής, εκπαιδευτικό, εθνικό για την άμυνα, και λοιπά και λοιπά.

    Ποιός; ρωτάω; ποιος προτείνει κάτι; Αν δεν μας αρέσουν οι "Τρείς Σωματοφύλακες" ας πάμε στην αντιπολίτευση.
    Υπάρχουν εναλλακτικές αλλά πρέπει να γίνουν εκλογές.
    Αρα το ζητούμενο είναι προς την κατεύθυνση να γίνουν εκλογές. Εκλογές τώρα λοιπόν. Πρέπει να πάμε σε εκλογές. Ολοι μας να στείλουμε επιστολές και μάλιστα συστημένες και να ζητάμε απο τους βουλευτές που θέλουμε και μας εκπροσωπούν εκλογές με προτασή τους στη Βουλή. Αυτό θα είναι ενα άτυπο δημοψήφισμα. Και δεν στοιχίζει και μία περιουσία και δεν χρειάζεται να σηκωθούμε απο τον καναπέ. Υπάρχουν και τα κούριερ για την παραλαβή και την παράδοσή και τα ταχυδρομεία. Δίνουν και απόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]