Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνορωσική ασπίδα στην οικονομική εισβολή των Τούρκων!

Φαίνεται ότι η επιχειρούμενη τουρκική χρηματοοικονομική εισβολή στον Ελληνικό χώρο αποκτά αντίπαλο δέος και μάλιστα σεβαστό.
Τρανταχτό παράδειγμα η ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ της ακριτικής Ξάνθης την οποία επιθυμούσαν διακαώς τουρκικές επιχειρήσεις για ευνόητους λόγους.

Η συμφωνία μάλιστα θεωρείτο κλεισμένη, γεγονός που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Την ίδια στιγμή το Ελληνικό κράτος παρέμενε αμέτοχο.

Η απάντηση ήλθε από τον ομογενή ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και στενό φίλο του Β. Πούτιν, Ιβάν Σαββίδη. Η εταιρεία του, Agrokom εκδήλωσε επίσημα την επιθυμία της για εξαγορά των μετοχών της επιχείρησης που κατέχει αυτή την στιγμή η Αγροτική Τράπεζα. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει η “Δημοκρατία”, η θεσμική κρούση έγινε μετά την ανεπίσημη επίσκεψη στα μέσα Ιανουαρίου ανθρώπων του Σαββίδη που έγιναν μάλιστα δεκτοί με ενθουσιασμό τόσο από το προσωπικό όσο και από την τοπική κοινωνία. Μέχρι εκείνη την στιγμή, η μοναδική εταιρεία που είχε καταθέσει επίσημη προσφορά ήταν η τουρκική SEBA DIS TICARET VE NAKLIYAT!

Στην επιστολή που εστάλη από τον διευθυντή του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη, ζητείται η διευκόλυνση και η συνεργασία των φορέων της ΣΕΚΑΠ προκειμένου να τελεστεί νομικός και οικονομικός έλεγχος με εκτιμώμενη διάρκεια 4 εβδομάδων. Και εδώ είναι ένα σημείο “κλειδί”: Θα υπάρξουν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να βάλουν αναχώματα στην προσπάθεια όπως ακριβώς έγινε και με τον Ινδικό όμιλο; Υπάρχουν κάποιοι “Έλληνες” που επιθυμούν διακαώς την “κατάκτηση” μιας ιστορικής επιχείρησης από Τουρκικά συμφέροντα; Θα το δείξει το άμεσο μέλλον.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]