Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αγγελικός κόσμος της ενημέρωσης χοροπηδάει την Ελλάδα

  • Γράφει ο Μακεδών
Ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης των πάντων στην μεταπολεμική Ελλάδα είναι πλέον ορατός. Ο μεγάλος χαμένος βέβαια η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ωστόσο οι καταστροφές θα εξαφανίσουν και πολλούς από την μεσοαστική και μεγαλοαστική τάξη. Αφορμή του παρόντος άρθρου είναι ότι ξαφνικά θυμήθηκαν σε κανάλι εκδότη μέσω γνωστού δημοσιογράφου ότι πρέπει όλοι μαζί να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι που ¨τσέπωναν¨ και ο εκδότης ήταν και «μακάκας» όπως αναφέρθηκε γιατί δεν ήξερε τον συνεταίρο.

Το σύνθημα είναι «γυρίστε γιατί χανόμαστε» και ποιος ξέρει τι θα γίνει η συχνότητα και άλλα πολλά και θαυμαστά που γίνονται στον κόσμο των ΜΜΕ.

Αλλά εκείνο που ενόχλησε φαίνεται περισσότερο είναι ότι βρήκαν τηλεοπτικό βήμα οι απολυμένοι από διάφορες επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό αλλά μαθαίνουμε και την έκταση της ανεργίας.

Επίσης σοβαρές παρενέργειες έχει η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης, και κατά συνέπεια η ενημέρωση θα είναι περισσότερο ελεγχόμενη και ο απληροφόρητος πολίτης χάνει και την όποια αντικειμενική πληροφόρηση γινόταν. Συνεπώς βολεύει πάρα πολύ αυτούς που πραξικοπηματικά καβάλησαν στον σβέρκο μας και κάνουν τα όσα αποφασίζουν.

Το μόνο που έχει την δύναμη να πληροφορεί είναι τα ιστολόγια, και φυσικά τα περισσότερα δεν είναι και με ιδιαίτερη αισθητική ή σοβαρότητα, περνάνε τις παιδικές ασθένειες του νέου μέσου.

Το μέλλον της ενημέρωσης δυστυχώς είναι ζοφερό γιατί η πληροφόρηση πρέπει να είναι απόλυτα ελεγχόμενη αφού οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Η προσπάθεια προστασίας της οικονομικής ολιγαρχίας ήταν πάντα μέσα στις προτεραιότητες της ενημέρωσης από συγκεκριμένα κανάλια και εφημερίδες που τελευταία απροκάλυπτα εκβιάζουν ωμά την σκέψη και την συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Υπάρχει τόσο παραπληροφόρηση που γίνεται πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος την αλήθεια από τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τα άνομα συμφέροντα. Την μόνη αλήθεια την αντιλαμβάνεται ο Έλληνας στην καθημερινότητα του με την ανεργία, τις απολύσεις, τα πρόσθετα φορολογικά βάρη μόνον για τους εργαζόμενους και τα χαμηλά εισοδήματα, μικρούς επαγγελματίες που εξαερώνονται κυριολεκτικά, ενώ για τους ολιγάρχες μόνο απαλλαγές και σκανδαλώδη προνόμια.

Όταν ο πρώην διοικητής του ΔΝΤ είχε πει ότι «η Ελλάδα είναι πολύ βαθειά χωμένη στα σκατά» θα έπρεπε να ξεσηκώσει τους πάντες, αλλά τα ΜΜΕ όπως αυτά και άλλα πολλά τα διαστρέφουν και φιλτράρουν αυτά που μπορούν ακίνδυνα να λέγονται. Περισσότερα για τον ύποπτο ρόλο του τύπου στην παραπληροφόρηση, πλην τιμητικών εξαιρέσεων, θα έπρεπε να είναι αντικείμενο μελέτης για αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων καταστάσεων. Εδώ γίνεται μια καταγραφή το πώς είναι να δουλεύουν ένα λαό χωρίς καμιά ντροπή και με μοναδικό γνώμονα την καθυπόταξή του και την εξαθλίωση του.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Γεροντες της Αγιας Ορθοδοξης Εκκλησιας μας ελεγαν απο πολλα χρονια να πεταξουμε το διαβολοκουτι εξω απο τα σπιτια μας , αλλα... οι ραγιαδες αγρον αγοραζαν .
    Χειροκροτουσαν και ακομη χειροκροτουν ! τους νεκροθαφτες των .
    Μετα σου λενε μερικοι , που ειναι ο Θεος !
    Ο Θεος μας μιλησε , αλλα στου κουφου την πορτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]