Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών κατά δημοσιογράφων



Ραμάλα – Ιερουσαλήμ.— Την απαράδεκτη συμπεριφορά Ισραηλινών στρατιωτών απέναντι σε δύο εικονολήπτες του καταγγέλλει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς», ζητώντας από τις ισραηλινές αρχές να διασφαλίζουν στους δημοσιογράφους τη δυνατότητα να εργαστούν ελεύθερα. 

Η καταγγελία του πρακτορείου, που έχει αρχίσει να γίνεται πιο γνωστή κυρίως στα αραβικά ΜΜΕ και στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. Δύο εικονολήπτες του πρακτορείου, οι Γιούσρι αλ Τζαμάλ και Μά'αμουν Ουαζουάζ, μετέβαιναν με το αυτοκίνητό τους προς το σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού όπου είχε σκοτωθεί, ώρες νωρίτερα, ένας έφηβος Παλαιστίνιος από Ισραηλινή μεθοριοφύλακα. 

Ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών σταμάτησε τους εικονολήπτες, παρά το ότι τόσο οι ίδιοι όσο και το αυτοκίνητο έφεραν εμφανή διακριτικά ότι πρόκειται περί δημοσιογράφων, δεν τους επέτρεψε να δείξουν τις ταυτότητές τους, τούς χτύπησαν με τους υποκόπανους στο πρόσωπο και στο σώμα, τους υποχρέωσαν να γδυθούν και να γονατίσουν στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια, ενώ είχαν φτάσει στο σημείο και άλλοι δύο δημοσιογράφοι από παλαιστινιακό δίκτυο, έριξαν σε όλους δακρυγόνο μπροστά στο πρόσωπο και ένας εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αναπνευστικά προβλήματα. 

Ο ισραηλινός στρατός αρκέστηκε να δηλώσει ότι διεξάγει σχετική έρευνα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]