Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δημοσκόπηση που βάζει… φρένο στον ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis την οποία δημοσιεύει σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών” προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα ως προς το πολιτικό αποτύπωμα της τρέχουσας εθνικής συγκυρίας, αφήνοντας την ίδια στιγμή… υπονοούμενα για το μέλλον.

Σε μια φάση κατά την οποία η κοινωνία φλερτάρει με τη μετάβαση από την απόγνωση και τη μελαγχολία στην οργή, με την κυβέρνηση να εισπράττει την αναμενόμενη φθορά από την εφαρμογή ενός Μνημονίου έμπλεου λιτότητας και αντι-αναπτυξιακής προοπτικής, και τα άκρα να ζουν στην εποχή της… ευδαιμονίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί και πάλι να καθιερωθεί ως η “μία και μόνη” εναλλακτική λύση. Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Η κυβέρνηση… που έρχεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας. Όχι όμως πολύ, καθώς η διαφορά δεν ξεπερνά ακόμη και με αναγωγές το 3%. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός, κάτι που συνέβαινε μέχρι πρότινος με τον Φώτη Κουβέλη, καθώς η… συμπάθεια διαφέρει από την εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες δεν επιθυμούν την έξοδο από την ευρωζώνη, κάτι που, σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο θα συνεπάγετο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Η κυβέρνηση πιστώνεται θετικό συμπέρασμα από την πλευρά της κοινωνίας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup. Και, πάνω από όλα, οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές, που είναι και το βασικό πολιτικό ζητούμενο του ΣΥΡΙΖΑ, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα καθώς και άλλων στελεχών του.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis προσφέρει βαθιά μελαγχολία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον φυσικά τη διαβάσει σωστά και μεθοδικά, και δεν… ξεμείνει σε πανηγυρισμούς για την πρωτιά. Μονάχα η παράσταση νίκης είναι πραγματικά υπέρ της Κουμουνδούρου, καθώς της δίνει προβάδισμα 20% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είναι όμως η παράσταση νίκης; Η κατά καιρούς αίσθηση της κοινωνίας για το ποιος θα κερδίσει τις… επόμενες εκλογές. Και ως γνωστόν, κάθε τέτοια αίσθηση την διαψεύδει ή όχι η πραγματικότητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Χμ... Οπαδός της κ. Κεφαλογιάννη ο συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν αραγε ακομη ανθρωποι που διαβαζουν το παρον ιστολογιο και που να ενδιαφερονται για τετοιες ανουσιες περιεχομενου αναλυσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, εσύ πρέπει να τραβάς μεγάλο ζόρι με το παρόν ιστολόγιο. Πες μου και ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ, για να σε εννοήσουμε όλοι. Κωνσταντίνε, μην μασάς. Τους χαλάς τη μανέστρα. Αφού παραπονιούνται για "το παρόν ιστολόγιο", είσαι σε καλό δρόμο, πίστεψέ με

      Διαγραφή
  3. Πες μας ρε μεγάλε ότι πας σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ροζ πουκαμισάκι. Μην μας τα κρύβεις αυτά τα ωραία. Εγώ πάντως εδώ έρχομαι για να διαβάσω κάτι σοβαρό και μακριά από κόμματα. Και είμαι σίγουρος πως όταν θα γράψει ο Κωνσταντίνος για το ΣΥΡΙΖΑ και την εθνική του πολιτική, θα γίνει μεγάλος χαμός. Μάλλον την έχετε ψυλλιαστεί τη δουλειά και περνάτε να αφήσετε την χολή σας, αλλά καρφώνεστε. Και καρφώνεστε πολύ άγρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]