Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντολή Μαξίμου προς τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι!

Η κυβέρνηση λογικά αδιαφορεί για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αφού είναι παράνομη σε όλα όσα αποφασίζει και δρα παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τα δικαιώματα των πολιτών και τώρα... και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το τέλος ακινήτων θα ζητήσει με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά. 

«Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει επιστολή στον κ. Ζερβό, που θα του ζητά να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος» είπε ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ερωτηθείς για τη πορεία των συζητήσεων επί των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το φορορολογικό, ανέφερε ότι συνεχίζονται και ότι «αναγκαστικά θα καταλήξουν σήμερα, γιατί θα πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο την επόμενη Τρίτη».

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, για το οποίο το βιβλιο προσφορών κλείνει στις 19.00, ο υπουεγός Οικονομικών είπε ότι δεν έχει «καμία εικόνα» ακόμα. 

Σημειώνεται ότι από χθες το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε βελτιώσεις σε σχέση με το προσχέδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας, μειώνοντας τον υψηλό συντελεστή στο 40% (για ατομικά εισοδήματα από 40.000 ευρώ και πάνω) και ενισχύοντας τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Oμως, οι φορολογούμενοι στη συντριπτική τους πλειονότητα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους σε σχέση με εφέτος. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τις 24.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για τις οικογένειες με ένα παιδί, τις 21.000 ευρώ με δύο παιδιά και τις 23.000 ευρώ με τρία παιδιά

Επίσης στο σχέδιο του υπουργείου προβλέπονται:
• Αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από το 10% στο 15%. Για παράδειγμα, για κατάθεση 100.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 3% ο ετήσιος τόκος διαμορφώνεται στις 3.000 ευρώ και ο φόρος θα είναι πλέον 450 και όχι 300 ευρώ.

• Αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 10% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ τον χρόνο και 33% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

• Με τους συντελεστές αυτούς ευνοούνται οι φορολογούμενοι οι οποίοι λαμβάνουν περιορισμένο πρόσθετο εισόδημα από ενοικίαση ακινήτων. Για παράδειγμα, προκύπτει όφελος για έναν μέσο μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια της τάξης των 2.250 ευρώ. Πριν στο συνολικό εισόδημα των 35.000 ευρώ, τα 9.000 ευρώ των ενοικίων είχαν φόρο 3.150 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα έχουν φόρο 900 ευρώ.

• Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες από τα 500 στα 650 ευρώ (με πιθανή την εξαίρεση όσων εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας) και από τα 500 στα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

• «Διάσωση» των πολυτεκνικών επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν 150.000 οικογένειες ως αντιστάθμισμα της κατάργησης του επιπλέον αφορολόγητου για τα τέκνα. Αντί να καταργηθούν, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, μειώνονται σε 450 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί, από 528 εκατ. ευρώ εφέτος. Παράλληλα θα δίνονται και τα νέα οικογενειακά επιδόματα με τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια τα οποία έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην τελική του μορφή θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 11 του μήνα, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου.

Ριζικές αλλαγές: Καταργούνται αφορολόγητο και φοροαπαλλαγές

Αλλάζει εκ βάθρων η φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων. Στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπονται τα ακόλουθα:

• Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και αντικαθίσταται από έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται ανάλογα με το εισόδημα.

• Η νέα κλίμακα θα έχει τρεις φορολογικούς συντελεστές, οι οποίοι διαμορφώνονται ως εξής:

• Από 0 έως 25.000 ευρώ στο 21%.
• Από 25.001 έως 40.000 ευρώ στο 36%.
• Ανω των 40.000 ευρώ ο συντελεστής πάει στο 40%.

• O φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα θα μειώνεται κατά ένα ποσό σταθερής έκπτωσης ύψους 1.950 ευρώ. Στα εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα περιορίζεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ.
Για τα εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000.
Οσον αφορά τις φοροαπαλλαγές, αυτές καταργούνται και διατηρούνται μόνο όσες σχετίζονται με την υγεία.

Ειδικότερα οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις θα εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος.

Ωστόσο και αυτές θα εκπίπτουν κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.

Επίσης θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από το φόρο οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Εντολή Στουρνάρα στη ΔΕΗ: Συνεχίστε να εισπράττετε το χαράτσι!

Τι συζητήθηκε σε ειδική σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο 
 
Με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ζητήσει να συνεχίσει η εταιρία να εισπράττει το τέλος ακινήτων. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο που βάζει η πρόσφατη απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου που χαρακτηρίζει παράνομη την είσπραξη του τέλους από την ΔΕΗ.
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα και αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Παγο για να μην υλοποιηθεί η απόφαση. Η κυβέρνηση δεν έχει το περιθώριο να μην ειπραχθεί το "χαράτσι" αφού τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει συνέπεια την λήψη νέων μέτρων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]