Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής" Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ


  • Τυφώνας Σάντι: Έσπασε φράγμα στο Νιου Τζέρσι
  • 17 μέχρι στιγμής οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα
  • Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Κουίνς, όπου έχουν καταστραφεί 50 σπίτια
Εικόνες απόλυτης καταστροφής με τους νεκρούς, μέχρι στιγμής, να έχουν φτάσει τους 17, ανάμεσά τους και δυο παιδιά ηλικίας 11 και 13 ετών.

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Sandy. Μπορεί από τυφώνας να "υποβαθμίστηκε" σε καταιγίδα, αλλά η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Εδώ και ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων από τρεις πόλεις της πολιτείας του Νιού Τζέρσεϊ καθώς φράγμα έσπασε στην περιοχή Moonachie της κομητείας Bergen με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κάτοικοι τριών πόλεων από τα ορμητικά νερά. Το CNN μεταδίδει πως γίνεται εκκένωση.

Οι πόλεις που απειλούνται με τεράστιες κατατροφές είναι οι Moonachie, Little Ferrie και Carlstadt, καθώς το νερό φτάνει το 1,5 μέτρο.

Άμεσο κίνδυνο ενδέχεται αν αντιμετωπίζουν έως και χίλιοι κάτοικοι, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής". Αυτό σημαίνει πως για τους πληγέντες σε Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέα Υόρκη, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς είναι προσβάσιμα τα ομοσπονδιακά κεφάλαια.


Όλα αυτά ενώ περισσότερα από 7 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι. Το μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν, της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει ρεύμα.

Η διακοπή ρεύματος οφείλεται, σε ένα βαθμό, και στην έκρηξη σε υποσταθμό της εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς, οπου ήδη έχουν καταστραφεί 50 σπίτια. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης 25 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στη φωτιά και την πλημμύρα!

Το κόστος των ζημιών στις ανατολικές πολιτείες της Νέας Υόρκης υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγές: News IT , Newsbomb
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]