Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε διατεταγμένη υπηρεσία για την "κινεζοποίηση" της Ελλάδος

Από τον Μυστήριο 
 
Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η στάση της Τρόικας στις διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Καμία. Οι εν λόγω κύριοι είναι εντολοδόχοι, υπάλληλοι δηλαδή και εκτελούν εντολές. Δεν αποφασίζουν αυτοί για τίποτε, ούτε απαιτούν τίποτε, χωρίς να λάβουν σχετικές οδηγίες από τους προϊσταμένους τους.
Έτσι, η προσπάθεια τινών να αποδώσουν ευθύνες στη συμπεριφορά των Τροϊκανών και δη του κ. Τόμσεν, στο γεγονός ότι παρουσιάζεται εμπλοκή κάθε φορά πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, στερείται λογικής.

Αλλοίμονο σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι διεθνείς σχέσεις και τα εθνικά συμφέροντα επηρεάζονται από τις διαπροσωπικές σχέσεις των ηγετών ή έστω των διαπραγματευτών. Μόνο στην Ελλάδα νομίζουμε ότι τα «ζεϊμπέκικα», οι «κουμπαριές», ή τα «ντολμαδάκια» μπορούν ποτέ να αποτελέσουν μείζονες διπλωματικές επιτυχίες…

Κατ’ αρχήν, είναι σαφής, νομίζω, ο λόγος της επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η επίσκεψη αυτή δεν συνοδεύτηκε με συγκεκριμένη δήλωση στήριξης της προσπάθειας της Ελλάδος να σταθεί όρθια. Θεωρούσα ότι αφ’ ης στιγμής αποφάσισε να έλθει, το πιο πιθανό είναι να δήλωνε κάτι συγκεκριμένο και απτό για να συνδράμει πολιτικά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να περάσει τα μέτρα.

Η απουσία λοιπόν μιας τέτοιας δήλωσης, ενισχύει την άποψη ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας ήλθε στην Ελλάδα για «δουλειές», όταν θα υποχρεωθούμε να πωλήσουμε όσο – όσο. Η κ. Μέρκελ ήλθε για να προωθήσει τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών και κυρίως να τα επιβάλει, ώστε αυτά να αγοράσουν «κοψοχρονιά». Γι’ αυτό και πρόλαβε στην ολιγόωρη επίσκεψή της να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας…


Κι εδώ έρχεται λοιπόν να «κουμπώσει» ο ρόλος της Τρόικας. Συνειδητά λοιπόν έχουν φθάσει τα πράγματα στα άκρα, αφού γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον ότι, εάν δεν λάβουμε τη δόση των 31,5 δις και μάλιστα άμεσα, η χώρα δεν θα καταφέρει να γλυτώσει την χρεοκοπία, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδος εξαντλούνται το πολύ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι τελικά οι απαιτήσεις τους θα γίνουν δεκτές, αφού δεν υπάρχει σχέδιο Β.

Έτσι οι εντολοδόχοι της Τρόικας, αφού έχουν «πετύχει» να περικοπούν δραματικά οι μισθολογικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, έχουν αναλάβει να περικόψουν και τις μισθολογικές υποχρεώσεις και τις συνθλίψουν τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, αυτή την φορά για λογαριασμό των νέων αφεντικών των επιχειρήσεων που ενδιαφέρουν τους πιστωτές μας. Τα αφεντικά δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο Γερμανοί, αλλά και Γάλλοι, Βρετανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι κλπ.

Άλλωστε έχουν ήδη μοιράσει και επισήμως μεταξύ τους, τους τομείς που θα δραστηριοποιηθεί ο καθένας τους…


Κατά τον τρόπο αυτό, οι Τροϊκανοί έχοντας «κινεζοποιήσει» τους όρους των εργασιακών σχέσεων, φροντίζουν από τώρα οι νέοι ιδιοκτήτες των πάλαι ποτέ ελληνικών επιχειρήσεων που τους έχουν «γυαλίσει» (και είναι αρκετές…), αλλά και οι «επενδυτές» που θα δραστηριοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, να μεγιστοποιήσουν άμεσα τα κέρδη τους.


Εξ ου λοιπόν και η «εμμονή» του κ. Τόμσεν να θέτει συνέχεια νέες απαιτήσεις στις εργασιακές σχέσεις, τις οποίες ούτε οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες θέτουν…
Τα Σέβη μου.



Από TaXalia
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]