Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λα(λίστα)τη σιωπή!


Έχει κυκλοφορήσει στο internet μια λίστα της ΤτΕ με πάρα πολλά πολιτικά πρόσωπα που έστειλαν χρήματα έξω. Ίσως η πολλοστή λίστα μιας και όλοι μιλάνε για λίστες αυτές τις μέρες…

Με υποψιάζει ότι όλοι τη γνωρίζουν και δεν μιλούν γι αυτή (ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, πολιτικοί). Καθώς και το ότι βιάστηκαν διάφοροι γνωστοί –άγνωστοι bloggers να την απαξιώσουν (λέγοντας ότι αυτά είναι τα φανερά – δηλωμένα, άρα δεν αποτελεί είδηση η λίστα αυτή).

Συμφωνώ ότι είναι γνωστά τα ποσά αυτά (βέβαια εγώ δεν τα ήξερα), ενδεχομένως δημοσιευμένα ακόμη και στο site της βουλής, αλλά δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά, ειδικά όταν μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ή και για μερικά εκατομμύρια ευρώ πολιτικών (φανερά) τα οποία φοβάμαι δύσκολα δικαιολογούνται από τους μισθούς ή και τις όποιες νόμιμες παράλληλες δραστηριότητές τους. Και καλό είναι να γνωρίζουμε τις προκλητικές καταθέσεις τους, τη στιγμή που η τρόϊκα «τσακίζει» τους έλληνες με ολοένα και πιο επώδυνα μέτρα…

Άλλωστε το «σκάνδαλο» δεν είναι στα ποσά που είναι πολύ πιθανό να είναι δηλωμένα (αφού προέρχονται από την ΤτΕ), αλλά στο ότι τα έβγαλαν έξω! Τη στιγμή που φώναζαν στον ελληνικό λαό να μην βγάζει χρήματα σε ξένες χώρες, αυτοί τα είχαν ήδη βγάλει πρώτοι φοβούμενοι μια πιθανή πτώχευση…

Ακόμη, για να προϊδεάσω τους φίλους bloggers που βιάστηκαν να ακυρώσουν αυτή τη λίστα να πω ότι η ΤτΕ δεν νοιάζεται για τις δηλωμένες καταθέσεις των πολιτικών, αλλά για το λόγο εξερχόμενου προς το εισερχόμενο χρήμα. 
Ακόμη, στη λίστα αυτή το όνομα της τράπεζας που αναγράφεται στο τέλος κάθε συναλλαγής δεν εννοεί σε ποια τράπεζα κατατέθηκαν τα χρήματα, αλλά από ποια έφυγαν… (τουλάχιστον έτσι μου εξήγησαν τραπεζικά στελέχη που γνωρίζουν από αυτά). 
Και δεν έχει πάρει την παραμικρή έκταση το θέμα. 
Δεν το αναφέρει, δεν το ψάχνει κανείς μεγαλοδημοσιογράφος, πέρα από κάποια blogs όπου τα μισά απλά αναφέρουν τη λίστα και τα άλλα μισά το υποβαθμίζουν ή και το γελοιοποιούν. 

Και διερωτώμαι: 
Σε περίπτωση που είναι έτσι τι γίνεται; 
Πρέπει να παραιτηθεί αύτανδρο το πολιτικό σύστημα; 
Να πάνε όλοι στα σπίτια τους ως ανήθικα τομάρια ή ως προδότες; 
Έχει κάνει κανείς τη σούμα να δει για τι ποσά μιλάμε; 
Που τα βρήκε και τα δήλωσε το πολιτικό σύστημα όλα αυτά τα λεφτά;

Τέλος, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτή η λίστα πράγματι ισχύει, ή όχι. Αν ισχύει πάντως επαναλαμβάνω ότι το ανήθικο δεν είναι τα ποσά, αλλά το ότι βγήκαν εκτός Ελλάδας σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και το ότι συμμετείχε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ΟΛΟΙ!. Μακάρι να μην ισχύει τίποτε από όλα αυτά και να φανεί ότι οι πολιτικοί μας είναι καθαροί και τίμιοι κι ότι δεν είναι ούτε στη λίστα Λαγκάρτ, ούτε και σε καμμία άλλη λίστα. Όπως μακάρι να ξυπνήσουμε μια μέρα όπου δε θα υπάρχουν «κακοί» δανειστές, που να θέλουν να «φάνε» τη χώρα και οι έλληνες να μην είναι υποδουλωμένοι και ζητιάνοι, αλλά ελεύθεροι και ωραίοι…

Δημήτρης Χ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. θελαμε δεν θελαμε μας κανανε ρουφιανους.!!! Καταγγελίες για φοροελαφρυνσεις, αναζητήσεις λιστων και άλλα. Ελπίζω ολοι μας να είμαστε ευχαριστημένοι. Τα κατάφεραν μπράβο τους. Και το 40% της αποχής στις εκλογές κοιμαται τον υπνο τον βαθύ.

    Αντι να τους πεταξουμε στη θάλασσα τους κάναμε συγκυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]