Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευτυχώς που άλλαξε το κλίμα...Του Δημήτρη Μυ

Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό που συνόδευσε την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Και τι δεν ακούσαμε: για τη νέα ατμόσφαιρα στις ελληνογερμανικές σχέσεις, για το πώς και πόσο η στιβαρή διακυβέρνηση Σαμαρά άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, για το φως στο βάθος του τούνελ...

Με το που χάθηκε η... λάμψη της επίσκεψης και ατόνησαν τα τηλεοπτικά πλάνα της βόλτας στον προεδρικό κήπο, επιστρέψαμε στη μακρά νύχτα των σκληρών διαπραγματεύσεων. Για την ακρίβεια στις αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις του Τόμσεν και της παρέας του.
Και τι δεν ακούσαμε ως απαιτήσεις (μόνο;) της τρόικας: Τι για κατώτατο μισθό εφ' όρου ζωής, τι για κόψιμο της μισής αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, τι για επιστροφή της μισής αποζημίωσης στην περίπτωση που κάποιος είχε... προλάβει να απολυθεί με την προηγούμενη νομοθεσία.
Κι όμως, παρ' όλα αυτά, παρά τη διαπραγμάτευση, το νέο «καλό κλίμα» και την αλλαγή της ατμόσφαιρας, ζεστό χρήμα δεν προβλέπεται να έρθει στη χώρα από τους δανειστές πριν από τα μέσα Νοέμβρη.
Κατά μια άλλη εξήγηση, η «ληγμένη» δόση θα έρθει αφού προηγουμένως έχει εκλεγεί στις ΗΠΑ ο νέος πλανητάρχης, αφού έχει φανεί πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στη νέα αμερικανική ηγεσία και το Βερολίνο και, εν τω μεταξύ, αφού – στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες... θα συνεχίζονται – οι πιστωτές πάρουν και τα σώβρακα των σκληρών διαπραγματευτών της ελληνικής κυβέρνησης (των τριών).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]