Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΕ θέλει την επαναφορά της βίζας για Σκόπια και Σερβία


Πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο, στη Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου θα θέσουν θέμα επαναφοράς του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και της Σερβίας, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων και του Βελιγραδίου, επικαλούμενα πηγές στις Βρυξέλλες.

Η ενέργεια έχει να κάνει με τον «προβληματισμό» τους λόγω του αυξημένου αριθμού πολιτών από τις δύο συγκεκριμένες χώρες που ψευδώς αιτούνται ασύλου για να διαμείνουν σε χώρες της ΕΕ.

Πρόκειται κυρίως για ρομά και αλβανικής καταγωγής πολίτες, από βόρειες περιοχές της ΠΓΔΜ (Κουμάνοβο, Λίπκοβο και Σκόπια) και από το νότιο τμήμα της Σερβίας (κοιλάδα του Πρέσεβο), οι οποίοι μεταβαίνουν σε χώρες της ΕΕ, ελπίζοντας να πάρουν άσυλο ως οικονομικοί μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ υιοθέτησε πέρυσι αποφάσεις, με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να αναστείλει προσωρινά το καθεστώς θεωρήσεων εισόδου, εφόσον ζητηθεί από κάποιο από τα κράτη μέλη.

Οι πολίτες της ΠΓΔΜ και της Σερβίας μπορούν να μεταβαίνουν στις χώρες της ζώνης Σέγκεν χωρίς βίζα από τον Δεκέμβριο του 2009 οπότε και καταργήθηκε το καθεστώς θεωρήσεων εισόδου.

Πηγή: Βόρεια
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]