Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, Τσίπρας και Γεωργιάδης εργάζονται με… κοινό στόχο!

Τι έχετε να κρύψετε κύριε Τσίπρα και Γεωργιάδη από την ελληνική κοινωνία;

Το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής και η ταύτιση θέσεων Τσίπρα και Άδωνη Γεωργιάδη είναι άλλη μια απόδειξη για το πως βλέπουν το Κράτος οι πολιτικοί μας, ανεξαρτήτως κόμματος.

Ο Τσίπρας και ο Γεωργιάδης προτείνουν ο κάθε βουλευτής να κουβαλά μαζί του τους δικούς του μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα απολύονται ταυτόχρονα με την αποχώρηση για οποιοδήποτε λόγο του βουλευτή από την βουλή.

Μέχρι τώρα το κάθε κόμμα άλλαζε όλον τον κορμό της διοίκησης, από τώρα και μετά θα αλλάζουν ως φαίνεται και όλοι οι υπάλληλοι.

Ο λόγος που ο κάθε βουλευτής θέλει να κουβαλά μαζί του στην βουλή τους έμπιστους αυλοκόλακες του είναι γιατί φοβάται μην μάθει η υπόλοιπη κοινωνία τα ρουσφέτια και την διαπλοκή του.

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τον πολιτικό μεσαίωνα, εδώ και τώρα, να απαγορευτεί σε όλους τους βουλευτές δημάρχους περιφερειάρχες να έχουν στο ιδιαίτερο τους γραφείο συγγενικά τους πρόσωπα.

Με νόμο να υποχρεωθούν να επιλέγουν τους προσωπικούς γραμματείς-υπαλλήλους τους από το ήδη υπάρχων προσωπικό της κάθε υπηρεσίας, το οποίο όμως υποχρεωτικά να το αλλάζουν και κάθε δύο χρόνια.

Αυτό που ωθεί τον δήμαρχο ή τον πολιτικό να θέλει την κόρη του ή την ξαδέλφη του ως αιώνια γραμματέα του είναι το γεγονός ότι φοβάται να μην μάθει η υπόλοιπη κοινωνία τις ρεμούλες του.

Και μην μου πει κανείς ότι χρειάζονται όλοι αυτοί δικούς τους έμπιστους στα γραφεία τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, γιατί θα τον πάρω με τις πέτρες.

Νέαρχος

Και μιάς και γίνεται λόγος για τους υπαλλήλους της Βουλής, ας δούμε και πόσοι, πως και πότε (και εάν) εργάζονται.

Οι αμοιβές τους: 71 εκατ. ευρώ το 2005, 102 εκατ. ευρώ το 2010…
Στα 1.700 άτομα ανέρχεται -σύμφωνα με την επίσημη απογραφή- ο αριθμός των εργαζομένων στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, πρόκειται για 670 “τακτικούς” υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς, και 360 αστυνομικούς.

Σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, το προσωπικό της Βουλής είναι λιγότερο, ωστόσο το καλοκαίρι του 2009, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τελευταία χρονιά που δίνονταν στοιχεία, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 989 τακτικούς, 164 μετακλητούς και 865 ιδιωτικού δικαίου.

Από τότε έως σήμερα, η Βουλή αποφεύγει να δώσει εγγράφως αναλυτικές καταστάσεις με το προσωπικό, τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος ή το μέρος του κανονισμού μέσω του οποίου γίνονται τα ρουσφέτια.

Το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους “ειδικών κατηγοριών” κλπ ανέρχονταν στο ποσό των 71 εκατομ. ευρώ. Το 2010, κι αφού είχαν γίνει κι άλλες προσλήψεις, το ποσό αυτό αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατ. ευρώ.

Και εις άλλα, με υγεία… αφού τα κορόιδα (όλοι εμείς) δεν τελειώνουν…




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]