Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν μάχιμους Λιμενικούς ή με φρόνημα χαμάλη;

Στο ρόλο του χαμάλη, φορώντας τη στολή τους, οι εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικοί
μεταφέρουν καρέκλες και τραπέζια!!! Αυτό το Λιμενικό οραματίζονται οι κυβερνώντες;


Απαράδεκτη εκπαίδευση και συμπεριφορά στους εκπαιδευόμενους Λιμενικούς

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου, που αφορούσε την συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευόμενους υπαξιωματικούς του Λιμενικού, επανερχόμαστε σήμερα, προκειμένου να μεταφέρουμε λεπτομέρειες της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της κακοήθειας εις βάρος εκείνων που εργάζονται νυχθημερόν και κάτω από τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες, προκειμένου όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι. Φαίνεται, όμως, πως η αυτοθυσία αυτών των ανδρών αποτελεί κόκκινο πανί για κάποιους, οι οποίοι μάλλον τους προτιμούν ως σκουπιδιάρηδες ή... χαμάληδες! Παράλληλα, οι φερόμενοι ως εκπαιδευτές τους, μάλλον δεν πληρούν τα κριτήρια του εκπαιδευτή, αφού φέρονται να διδάσκουν την αμέλεια αντί της προσήλωσης στα καθήκοντα και στο έργο του Λιμενικού.

Επιτέλους τελειώνει η εκπαίδευση των νέων στελεχών του Λιμενικού Σώματος (Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων). Μια εκπαίδευση η οποία ελπίζουμε να μην αντικατοπτρίζει το Λιμενικό Σώμα και την οργάνωση του, και παρακάτω θα σας αναλύσω τη εννοώ.

Α) ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Την σχολή καλύπτει υγειονομικά το Ν.Ν.Α (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών), στο οποίο οι δόκιμοι για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας αναγκαζόντουσαν να επισκεφτούν με δικά τους έξοδα μετακινήσεις αφού η σχολή δεν αναλάμβανε το κόστος αυτό το όποιο ανέρχεται περίπου από 27 ευρώ μέχρι 35 Ευρώ.
Όταν ο μισθός του δόκιμου Λ/Φ είναι 220 Ευρώ και αυτός του Υπαξιωματικού 93 Ευρώ (να σημειώσουμε ότι το να πληρώνει ο δόκιμος την μετακίνηση του στο νοσοκομείο όπως και το μα πηγαίνει χωρίς συνοδεία μονίμου προσωπικού είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ).

Β) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ

Με μια λέξη... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!!, όταν κατά των δοκίμων ουκ ολίγες φορές έχουν εκτοξευτεί ύβρις του τύπου « σε γραφώ στα αρχ.. Μου», που εκτός από προσβλητική συμπεριφορά υπόκειται και στο αδίκημα της προσβολής της στρατιωτικής τιμής και του εθνοσήμου που όλοι οι δόκιμοι φοράνε στο τζόκεϊ τους.
Εκτός αυτού στέλεχος της διοίκησης το όποιο είναι γνωστός πότης δεν μπόρεσε να κρατηθεί ούτε κατά την περίοδο των εξετάσεων και ενώ είχε υπηρεσία ως επιτηρητής αυτός παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του σε προχωρημένο βαθμό μέθης με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από άλλο συνάδελφο του.

Γ) Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Η εκπαίδευση αυτής της σειράς των στελεχών του Λ.Σ δεν ήταν μια απλή τυποποιημένη εκπαίδευση, αλλά κάτι πολύ παραπάνω, αφού εκτός από τα μαθήματα και την στρατιωτική συμπεριφορά οι δόκιμοι έμαθαν να κάνουν τους σερβιτόρους και τους "ναύτες" του Π.Ν. με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό της γιορτής του 15 Αύγουστου, που ενώ είχε δοθεί άδεια στους δόκιμους να πάνε να δουν τις οικογένειες τους μετά από απαίτηση του διοικητή του Κ.Ε. Πόρος πάνω από 30 δόκιμοι έμειναν για να συμβάλουν στην δεξίωση του Π.Ν. κάνοντας τους "Ναύτες" στην πύλη τους παρκαδόρους τους σερβιτόρους, αλλά και τους μάγειρες.
Φυσικά σε όλα αυτά η Διοίκηση του Λ.Σ ήταν ανύπαρκτη και αμέτοχη.

Η εκπαίδευση όμως δεν τελειώνει εδώ. Κουβαλώντας φωριαμούς (ντουλάπες), καρέκλες και θρανία στο πλοιάριο που κάνει δρομολόγια Γαλατά-Πόρο! 380 άνδρες Λ/φ και Υπαξ. Ταξίδεψαν 4.30 ώρες για να φτάσουν Πειραιά και να τα ξεφορτώσουν.
Το "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ";
Ο καπετάνιος θέλοντας να το παίξει "νταής" έσβησε κινητήρες μεσοπέλαγα κατά την επιστροφή και απαίτησε από τους δοκίμους να καθαρίσουν το πλοίο και τις τουαλέτες γιατί όπως είπε «Αλλιώς δε θα ορκιστείτε».
Ύστερα από όλα αυτά, έδεσε στο Γαλατά (απέναντι απ τον Πόρο) αναγκάζοντας τους δοκίμους να πληρώσουν για να περάσουν απέναντι κάτι που έγινε (χωρίς χρήματα) μετά από παρέμβαση του Διοικητή. Και το κακό δεν τελειώνει εδώ.
Νηστικοί όλη μέρα, εκτός από ένα τοστ για πρωινό. Επιστρέφοντας στη σχολή το βράδυ, ο μάγειρας του Πολεμικού Ναυτικού, δεν είχε προβλέψει φαγητό για όλα τα άτομα και κλείδωσε τα μαγειρεία.
Έπειτα από έντονες λογομαχίες, τελικά οι δόκιμοι έφαγαν!
Για να αποσιωποιηθεί το θέμα, ο Διοικητής του Π.Ν. έδωσε έξοδο και διανυκτέρευση σε όλους για το Σαββατοκύριακο.

Τι πρέπει να κάνουν άραγε οι εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικού του Λιμενικού για να τους συμπεριφέρονται ως συναδέλφους και όχι σαν ζώα, 8 μήνες τώρα;

Το αποτέλεσμα της επιστροφής των φοριαμών στη σχολή Λ/Φ "τα ρούχα όλων τον δοκίμων να βρίσκονται στο πάτωμα και πάνω στα κρεβάτια" (φωτο δεξιά).

Το κακό φτάνει στο τέλος του, μιας και στις 7 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Δοκίμων σε μόνιμα πλέον στελέχη και επαγγελματίες...

Ας μην παρατραβήξουν το σχοινί την εβδομάδα που έμεινε, γιατί θα επανέλθουμε με ονόματα και περισσότερες λεπτομέρειες.

Και το εννοούμε, όσο δυσάρεστο και αν θα είναι αυτό για μερικούς..., επειδή σύμφωνα με όσα συμβαίνουν φαίνεται πως κάποιοι λειτουργούν στο γενικότερο πνεύμα κατάργησης του υψηλού φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Μήπως συμφέρει να συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην επαρκεί ούτε καν για τη φύλαξη αυτής της μικρής μερίδας των πολιτών που θα έχουν (τις ανάγκες και) την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για πρόσθετες υπηρεσίες φύλαξης; Μήπως κάποιοι θέλουν να καταντήσουν την Αστυνομία μια καρικατούρα που απλά θα μαζεύει τα σπασμένα των εταιριών ένοπλης παροχής υπηρεσιών φύλαξης; Μήπως κάποιοι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος της;"

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/07/blog-post_713.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]