Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αραβοποίηση της Ελλάδας;

Στην Ελλάδα του 2012:

  • Φτώχεια, πείνα, ανεργία βαίνουν διαρκώς διογκούμενες.
  • Οι κυβερνήσεις εμφανίζονται εξαιρετικά άτολμες και διστάζουν ή αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιες ψήφισαν.
  • Το πολιτικό προσωπικό είναι απαξιωμένο στα μάτια των πολιτών.
  • Το συνολικό επίπεδο πολιτικής συνειδητοποίησης και σκέψης είναι εξαιρετικά μέτριο.
  • Το συνολικό επίπεδο καλλιέργειας, αρχών και αξιών (παιδείας δηλαδή), είναι αμφισβητούμενο και με φθίνουσα πορεία μέγεθος, παρά την πληθώρα «πτυχίων», «μεταπτυχιακών» και «διδακτορικών».
  • Η πνευματική ελίτ είναι αποξενωμένη από την κοινωνία και πολλές φορές είναι εξαγορασμένη, φιμωμένη ή και διεφθαρμένη.
  • Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι έτοιμο να ακολουθήσει θρησκευτικούς ή πολιτικούς Αγιατολαχ.
  • Είναι ορατή μια επιστροφή σε θρησκευτικό φονταμενταλισμό, ευεξήγητο μεν (μωαμεθανοί λαθρομετανάστες, οικονομικές δυσκολίες, κατάπτωση των πολιτικών, μωαμεθανική απειλή από Τουρκία), σημάδι οπισθοδρόμησης και αραβοποίησης δε. Κανένα σύγχρονο κράτος δεν πήγε μπροστά με θρησκευτική καθοδήγηση παπάδων ή μουλάδων.
  • Η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται πολιτικά, αρχικά ψηφίζοντας τα άκρα για διαμαρτυρία και κατόπιν, ασπαζόμενη και τις ακραίες θέσεις τους. Βλέπουμε οι περισσότεροι γύρω μας να είναι πεπεισμένοι πως επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας και αξιωματική αντιπολίτευση ο Μιχαλολιάκος!
  • Η μη εφαρμογή των νόμων της πολιτείας ενισχύει ολοένα και περισσότερο τις «εθιμικώ δικαίω» πολιτικές και κοινωνικές «ανορθογραφίες» της χώρας: οπλοφορία και οπλοχρησία από περιοχές που θεωρούνται «κράτος εν κράτει» (Κρήτη, Μάνη), αρχίζουν να εξαπλώνονται και σε άλλες και κυρίως στα κέντρα των μεγαλουπόλεων. Η φοροδιαφυγή αποκτά πολιτικούς και κοινωνικούς απολογητές. Το δικαίωμα στην τεμπελιά (του δημοσίου) θεωρείται από μεγάλο μέρος του λαού απαράγραπτο και ιερό.
  • Απόψεις για αυτοδικία και για αυτοοργάνωση ομάδων προστασίας (και απονομής επί τόπου δικαιοσύνης αργότερα;) κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
  • Προτάσεις για εξέγερση και επανάσταση ακούγονται ολοένα και συχνότερα μαζί με αναφορές σε Κούγκια, Ήρωες και πολέμους του ένδοξου παρελθόντος.
  • Απόψεις όπως η διαμαρτυρία, η μαζική αποφυγή πληρωμής φόρων, η ανυπακοή και η τυφλή αντίδραση ενάντια σε δήθεν «ξενόδουλη» κυβέρνηση προδοτών και φίλων των «ευρωναζί» προλειαίνουν το έδαφος για οποιαδήποτε εκτροπή στο άμεσο μέλλον.
  • Αρκετοί συμπολίτες μας, εμφανίζουν σχεδόν βέβαιη και αναπότρεπτη την διολίσθηση της χώρας σε ένα είδος εμφυλίου πολέμου στο εγγύς μέλλον.

Με το χέρι στην καρδιά ας απαντήσει ο καθένας μας πόσες από τις παραπάνω προτάσεις θεωρεί ότι αληθεύουν. Έχω την αίσθηση πως αν οι περισσότερες από τις διαπιστώσεις παραπάνω αληθεύουν, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε μια μορφή αραβοποίησής της και σύντομα θα περάσει την δική της «άνοιξη». Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δυστυχώς το «αντίπαλο δέος» μιας τέτοιας κατάληξης, η παραμονή δηλαδή της χώρας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται ολοένα να χάνει έδαφος στην κοινωνία. Οι καιροί φυσικά θα δείξουν

Akenaton





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς αραβοποιήθηκε εδώ και χρόνια μετά τις υπογραφές των πολιτικών της "ηγετών" και φυσικά φτωχοποιήθηκε μέσω της παραμονής της στη ζώνη του Ευρώ και στην Ε.Ε. Μερικοί από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους στον κόσμο συμφωνούν ότι όλο αυτό ήταν μια σχεδόν αναπόφευκτη εξέλιξη και οφείλεται στον τρόπο δόμησης της Ευρωζώνης και στην κυριαρχία παγκοσμίως της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων που δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική φούσκα. Είναι φανερό ότι πληρώνουμε τα σπασμένα των τραπεζών, χωρίς να λέω ότι η κοινωνία και η οικονομία ήταν στα καλύτερά της, ή ότι δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης σαν πολίτες που στον βαθμό που αντιληφθήκαμε πού πήγαινε το πράγμα δεν αντιδράσαμε.
    Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι παρεπόμενα της ιδιωτικοποίησης του κράτους, μια συνταγή που απέτυχε παγκοσμίως όπου και αν εφαρμόστηκε, οδηγώντας στην εξαθλίωση ολόκληρους πληθυσμούς.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πού στηρίζεις ότι το αντίπαλο δέος στην αραβοποίηση είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη, αφού η παραμονή μας σ' αυτήν είναι η βασική αιτία της αραβοποίησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ..ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ..TΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ..ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ OI ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ TOYΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.ΤΑ ΟΠΛΑ TOYΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Η ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣYPIA ΜΙΑ ΛΙΒΥΗ ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙΡOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αραβοποίηση της Ελλάδας και αραβοποίηση της Ευρώπης γενικά. Πώς αλλιώς θα πυροδοτηθούν οι απαραίτητες θρησκευτικές έριδες και πώς θα ωριμάσουν οι συνθήκες για τους αυριανούς αστικούς πολέμους της Νέας Τάξης; Προσοχή! Τα μάτια μας να μη φεύγουν στιγμή από τα φαινόμενα και να ερευνούμε αυτά που προσπαθούν να μας πείσουν ότι συμβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το project έχει ξεκινήσει πολλά χρονια πριν.....
    Δεν είναι θέμα αραβοποίησης αλλά ισλαμοποίησης που επέρχεται ταχύτατα με όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες που μας κουβάλησαν χωρίς την θέλησή μας και χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο...
    Θα μου πείτε ότι επίτηδες όλοι αυτοί οι βρωμεροί δωσίλογοι προδότες, το έκαναν κατόπιν εντολών.....
    Τώρα ένας εμφύλιος πολύ βολεύει τα αφεντικά, ώστε η διάλυση να είναι πλήρης και οριστική !!!
    Και φυσικά η απόλυτη εκμετάλευση και της Ελλάδας και των επιζησάντων...
    Κάθε τόσο η τορικανοί, όλο και περισσότερα ζητούν....ώστε να σιγουρευθούν για τον πάτο του πάτου που θέλουν να μας οδηγήσουν
    Όλοι το βλέπουν εκτός από τους δωσόλογους προδότες.....και δυστυχώς από τον Ελληνικό Λαό που τους ανέχεται όλους αυυτούς.....αντί να τους έχει ήδη κρεμάσει....
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,πολίτες, Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Εκκλησία,χωρίς τα υπάρχοντα κόμματα και τους κολαούζους τους, να ξεσηκωθούμε τώρα και να τους ανατρέψουμε οριστικά και αμετάκλητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός θα ξεσηκωθεί για την Ελλάδα; Μόνο για τα λεφτά ξεσηκώνονται. Τέτοια κοπρόσκυλα όλοι. Όταν θα κάνουν την ευλογημένη αυτή γη κρανίου τόπο, θα τρώνε λεφτά;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]