Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντροπή! Διοικητής εξευτέλισε 200 υπαξιωματικούς του Λιμενικού


Όλοι γνωρίζουμε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι άνδρες του Λιμενικού στις Ελληνικές θάλασσες. Σε αυτή τους την προσπάθεια, που γίνεται κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, με κίνδυνο της ζωής τους στέκονται στις θέσεις τους με υψηλό φρόνημα, προσπιζόμενοι την ίδια την χώρα. Ενίοτε οι "άνωθεν διαταγές" είναι αντίθετες με το επιχειρησιακό τους πνεύμα, εξαναγκάζοντάς τους να λειτουργούν κάτω από επιπρόσθετη ψυχολογική πίεση - βία.

Όμως, είναι αδιανόητο γι αυτούς τους άντρες που φυλάττουν τις θαλάσσιες Θερμοπύλες, να δέχονται ευθύ ψυχολογικό πόλεμο και μείωση του ηθικού τους σθένους, από αξιωματικούς του Λιμενικού! Μία τέτοια περίπτωση ακολουθεί, για την οποία η μόνη λέξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι, ΝΤΡΟΠΗ, αφού διοικητής εκπαιδευόμενων Λιμενικών τους εξευτέλισε, τους μείωσε και συνεχίζει ατιμώρητος την... εκπαίδευσή τους! Την εκπαίδευση εκείνων που βρίσκονται πρώτοι στα πιό δύσκολα, θέτοντας εαυτούς ως ασπίδα της ίδιας της χώρας... τις περισσότερες φορές χωρίς να γίνει γνωστή αυτή τους η επχιειρησιακή δράση.

Η επιλογή αυτών των αντρών γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή, αφού απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα και πολύ σθένος ψυχής, αφού πρέπει να ανταποκριθούν στην πολύ δύσκολη εκπαίδευσή τους, που είναι ισότιμη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και του πολεμικού ναυτικού. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος,( Κ.Ε.Πόρος ) αποτελεί το κύριο κέντρο Εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο λιμενικό. Αυτή την περίοδο στο κέντρο εκπαιδεύονται υπαξιωματικοί του λιμενικού.

Όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει στο στρατό και ειδικότερα οι παλαιότεροι θυμούνται τα καψόνια των παλαιότερων στρατεύσιμων προς τους νέους κάτι που βέβαια δεν υπάρχει στις μέρες μας παρά μόνο σε επίλεκτα σώματα και αυτό με μέτρο θα λέγαμε.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σήμερα η ξεφτίλα που σκάρωσε, μάλλον, ο διοικητής του κέντρου είναι άνευ προηγουμένου.

Διακόσιοι εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικοί του λιμενικού κλήθηκαν το πρωί στις 4.30 να ξυπνήσουν και μετά από μια ώρα να μεταβούν με συμβατικό καραβάκι της γραμμής Πόρος - Πειραιάς, στο λιμάνι του Πειραιά για να μεταφέρουν και να ξεφορτώσουν πέντε νταλίκες πράγματα τα οποία χρησίμευσαν για την εκπαίδευση τους.

Τα παιδιά αυτά ως πρωινό είχαν πάρει ένα σάντουιτς από το κέντρο και τελειώνοντας τη δουλειά τους μετά από ώρες κλήθηκαν να επιστρέψουν με το ίδιο πλοίο στο κέντρο.

Γυρίζοντας από τον Πειραιά προς τον Πόρο ο καπετάνιος του συμβατικού πλοίου, που καμία σχέση δεν έχει με το κέντρο, αποφάσισε να κάνει καψόνι στους υπαξιωματικούς λέγοντας πως σύμφωνα με διαταγή του διοικητή πρέπει να καθαρίσουν όλο το πλοίο καθώς και τις τουαλέτες.

Αυτό έφερε αντίδραση και διαπληκτισμούς, παρόλο που κάποια παιδιά άρχισαν να σκουπίζουν και αναγκάστηκαν να σταματήσουν από τις αντιδράσεις.

Το γελοίο και το εξευτελιστικό της υπόθεσης είναι πως ο καπετάνιος για άγνωστους λόγους, που περιμένουμε να δώσει εξηγήσεις, παράτησε τους διακόσιους υπαξιωματικούς στο Γαλατά ένα μέρος απέναντι από τον Πόρο και πέντε λεπτά με καραβάκι.

Οι υπαξιωματικοί έμειναν εκεί για μια ώρα όταν και ήρθε άλλο καραβάκι να τους πάρει από εκεί μετά από διαταγή του διοικητή και χωρίς φυσικά να πληρώσουν, μένοντας για πάρα πολλές ώρες νηστικοί.

Το ερώτημα είναι αν ο διοικητής ήταν ο εφευρέτης αυτής της φάρσας - καψόνι ή ο καπετάνιος του πλοίου ήθελε να γίνει διοικητής του λιμενικού και εκδικήθηκε τους υπαξιωματικούς;

Μήπως ο διοικητής ήθελε να κάνει οικονομία, γι αυτό και άφησε νηστικούς τους υπαξιωματικούς;

Ποιός πλήρωσε τα επιπλέον δρομολόγια από το Γαλατά στον Πόρο;

Μήπως υπάρχουν περισσευούμενα λεφτά στα ταμεία;

Το μόνο σίγουρο πως δεν κατάφερε να εκπαιδεύσει τους υπαξιωματικούς αλλά να δείξει για ακόμη μια φορά πόσο μπάχαλο είναι ο στρατός και πως ο καθένας μπορεί να παίζει με την τύχη νεαρών παιδιών απλά γιατί δεν κοιμήθηκε καλά ή επειδή δεν ξέρει τι του γίνεται.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των υπαξιωματικών και η εκπαίδευση τους ήταν πραγματικά "σκληρή" και "καρποφόρα".




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. και δεν ειναι μονο αυτο, ο διοικητης του κε πορου κ.λεμονης κατα τη διαρκεια τησ εκπαιδευσης των δοκιμων λιμενικων τος διεταζε να κανουν και αλλες αγγαριες οπως να βαφουν τα κτηρια και να καθαριζουν του φινικες απο τα φυλλα, που κοβουν σαν μαχαιρι,οχι μονο της σχολης που εκπαιδευονταν αλλα και του χωρου και κτηριων που διαμενουν οι αξιωματικοι που ειναι διπλα και ανεξαρτητοι του κεντρου εκπαιδευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλικαρια, το συμβατικό δεν πάει Γαλατά, είναι ρηχά τα νερά....
    Λίγο μουφα το βλέπω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς πάντως ειδοποιηθήκαμε μέσα από το Λιμενικό... οπότε αναθεώρησε την μούφα, γιατί γίνεται αναφορά για ΕΠΙΠΛΕΟΝ δρομολόγια

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]