Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρές αλήθειες από ένα τούρκο υπουργό για την κρίση στην Ελλάδα


Δυστυχώς για μας ένας Τούρκος υπουργός λέει αλήθειες. Μπορεί να έχει υπερβολές και αλλαζονικό ύφος, όμως η βάση των όσων λέει είναι σωστή. Είπε λοιπόν για την ελληνική οικονομία (στην Milliyet) ο τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας επιστήμης και Τεχνολογίας κ. Νιχάτ Εργκιούν ότι η βιομηχανία είναι άκρως σημαντική και ότι έχει την έννοια της παραγωγής,της έρευνας και της ανάπτυξης.
Και εξειδίκευσε για την Ελλάδα ότι η κρίση οφείλεται στην εγκατάλειψη της βιομηχανίας, προσθέτοντας:
«Εάν σε μια χώρα δεν υπάρχει βιομηχανία θα πει ότι δεν υπάρχει πραγματική οικονομία και ότι η πραγματική αιτία της δυσφορίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η εγκατάλειψη της βιομηχανίας. Να πουλήσουμε την θάλασσα την αμμουδιά, τον αέρα και τον ήλιο, να φάμε, να πιούμε και να σπαταλήσουμε και όσα θα έρθουν από τα Ταμεία της ΕΕ και στην συνέχεια να αυξηθούν τα χρέη και το άνοιγμα στον Προϋπολογισμό. Μετά δεν μπορεί να συμμαζευτεί. Χορηγήθηκαν 300-500 δις ευρώ στην Ελλάδα για να μπορέσει να συμμαζευτεί αλλά αυτό δεν έγινε. Πρόκειται για μεγάλα ποσά. Ομως η χώρα δεν μπόρεσε να συμμαζευτεί. Εμείς αν είχαμε τώρα 300-500 δις ευρώ θα κάναμε την Τουρκία να πετάει».

Παραδέχεται πάντως ότι η Τουρκία δεν... πετάει, όπως λέει και ξαναλέει ο κ. Ερντογάν...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η εγχώρια παραγωγή δεν προβλεπόταν -και δεν προβλέπεται- διότι θα έχαναν το ρόλο του ενδιάμεσου οι διάφοροι γνωστοί-άγνωστοι.

    Πάλι καλά που δεν υπάρχει φορέας του Ελληνικού κράτους για την αναζήτηση, συλλογή,
    επεξεργασία και γνωστοποίηση στις αρμόδιες αρχές
    των πληροφοριών που αφορούν την προστασία και προώθηση των οικονομικών και εν γένει εθνικών στρατηγικών συμφερόντων της Χώρας και την πρόληψη και αντιμετώπιση δραστηριοτήτων που συνιστούν απειλή κατά του εθνικού πλούτου της Χώρας, γιατί αλλιώς θα ξέραμε ποιός θα είχε την αρμοδιότητα να στέλνει τους ενδιάμεσους -συμπεριλαμβανομένους όσους εμποδίζουν με πράξεις ή παραλήψεις τους τη δημιουργία εθνικής παραγωγικής στρατηγικής- για τα περαιτέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται Ελληνικός φορέας για τέτοιου είδους πληροφορίες, φροντίζουν οι πάτρωνες να συλλέγουν τις πληροφορίες τους για να αποφασίζουν τι εντολές θα δώσουν στους διορισμένους Επάρχους που διοικούν τους ιθαγενείς. Αυτό μας έλειπε, να δίνουν πρωτοβουλίες στους δούλους.

      Διαγραφή
    2. Ας βρουν Έλληνες να τις δώσουν.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]