Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όποιος είναι μουσουλμάνος είναι και Τούρκος; Σύμφωνα με το Κοράνι, όχι!

Άπιστοι, γενίτσαροι και αμαρτωλοί οι Πομάκοι!!!
Στυγνή ομολογία, που αποδεικνύει όχι μόνο τον μη τουρκισμό των Πομάκων, αλλά και τον εξισλαμισμό τους, ο οποίος έγινε με απόλυτη βία από την Οθωμανική αυτοκρατορία που σήμερα θέλει να επαναφέρει ο Ερντογάν και οι νεότουρκοι

Μπορεί οι τουρκοφανείς να προπαγανδίζουν ότι όλοι οι μουσουλμάνοι στην ελληνική Θράκη είναι «Τούρκοι», αλλά μερικές φορές λέγονται και πικρές αλήθειες. Ο Χασάν Πατσαμάν, είναι θεολόγος και εκδότης του τουρκόφωνου θρησκευτικού περιοδικού Hakka Davet (δεν εκδίδεται πλέον), με καταγωγή από το Πομακοχώρι Δρανιά του ν. Ροδόπης.

Στο βιβλίο του «Σταγόνες από το Ισλάμ», που εξέδωσε στα ελληνικά το 1989, γράφει: « η ισλαμική θρησκεία δέχεται την ύπαρξη διαφόρων εθνών και σέβεται κάθε φυλή και κάθε γλώσσα…. Οι Μουσουλμάνοι όταν έφθασαν σε διάφορες χώρες για να διδάξουν τη νέα θρησκεία, επέτρεψαν στους λαούς να μιλούν ελεύθερα τη δική τους γλώσσα. Tους άφησαν ελεύθερους να τηρούν τα ήθη και έθιμά τους…Λοιπόν, κατά την Ισλαμική θρησκεία, υπάρχει ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και των λαών, επομένως δεν έχει δικαίωμα κανείς να προσπαθεί να εξαλείψει έναν έθνος ή μια γλώσσα απ’ το χάρτη».

Ο συγγραφέας παραθέτει και απόσπασμα από το Κοράνι στα αραβικά για να υποστηρίξει τα παραπάνω.

Σε άλλο σημείο, συνεχίζει: «υπάρχει μια άποψη, ότι ‘όποιος ασπάζεται τον Ισλαμισμό γίνεται Τούρκος’. Αυτή η πρόταση δεν έχει καμία επιστημονική και θρησκευτική βάση και αποτελεί ένα εμφανές ψεύδος. Ο Ισλαμισμός δεν αποτελεί μια ιδεολογία εθνικισμού, αλλά είναι ένα σύστημα πίστεως».

Κατά συνέπεια, λοιπόν, οι «Τούρκοι» στην ελληνική Θράκη δεν σέβονται ούτε το ισλάμ, ούτε τον Προφήτη Μωάμεθ λέγοντας πως «όποιος είναι μουσουλμάνος είναι και Τούρκος». Το Κοράνι, μας λέει ξεκάθαρα, πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφανίσει ένα έθνος ή μία γλώσσα. Οι Τούρκοι που θέλουν να εξαφανίσουν τους Πομάκους και τους Ρωμά και τις γλώσσες τους, είναι άπιστοι και αμαρτάνουν έναντι του θεόπνευστου Κορανίου και του Θεού. Τι έχουν να πουν άραγε για όλα αυτά οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης Αμέτ Μετέ και Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερήφ; Γιατί αυτοί χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να διαλύσουν τους Πομάκους και τα πομακικά;

Τα ιερά τεμένη, παιχνίδι της πολιτικής
Ποιοι φόρεσαν οθωμανικό φέσι;

Ως μουσουλμάνοι δεν μπορεί παρά να επιθυμούμε την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών μας δικαιωμάτων. Όμως, η εκμετάλλευση της πίστης μας από την Άγκυρα και η ανέγερση δεκάδων νέων τζαμιών σε όλη την ελληνική Θράκη, είναι μεθοδευμένο σχέδιο της Τουρκίας. Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις πρακτικές. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ανθελληνική στόχευση. Η θρησκεία είναι ο μανδύας.

Ενόψει προεκλογικής περιόδου, έχουν ξεκινήσει νομικές ενέργειες για την ίδρυση τεμενών στα πιο απίθανα μέρη (5 νέα τεμένη εντός των τελευταίων ημερών μόνο στο νομό Ξάνθης). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ακόμη και στο εγκαταλελειμμένο ορεινό χωριό Ρύμη (νομός Ξάνθης) όπου κατοικούν μόνο δύο κτηνοτρόφοι, υπεβλήθη αίτημα για ανέγερση …τεμένους και μιναρέ. Για ποιόν κτίζεται ολόκληρο τέμενος, για τους 2 κτηνοτρόφους; Και ποιος πραγματικά θα πληρώσει τα λεφτά ανέγερσης; Μήπως οι 2 κτηνοτρόφοι;

Οι λιγοστές δωρεές που θα προκύψουν και θα καλύψουν κλάσμα μόνο της δαπάνης, είναι απλά το πρόσχημα για να συγκαλυφθεί η πραγματική πηγή των χρημάτων;

Και βέβαια όλα αυτά τα τεμένη δεν θα τα εγκαινιάσει ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης, αλλά ο εκλεκτός ψευτομουφτής της Τουρκίας, μαζί με τον τούρκο προξενο της Κομοτηνής.

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά γίνονται εν γνώσει και με τη στήριξη του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη ελληνόφωνου Σωκράτη Ξυνίδη; Ο Σωκράτης Ξυνίδης θεωρεί ότι τα κομματικό συμφέρον, είναι υπέρτερο αγαθό των συμφερόντων της Ελλάδος;


Πηγή εφημ. "Ζαγάλισα", τεύχος 58, Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σύμφωνα και με τους φίλους σας στη Χρυσή Αυγή πάντως, ναι. Ένας μουσουλμάνος είναι και Τούρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω και θα σου χαλάσω τον ειρμό της σκέψης σου, αλλά πρώτον δεν έχω ΚΑΝΕΝΑΝ φίλο στην Χρυσή Αυγή και δεύτερον, αυτό δεν αναιρεί το ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι αυτομάτως Τούρκοι. Με το ίδιο σκεπτικό, αποκαλούν τούρκους όλους τους Έλληνς Θρακιώτες (χριστιανούς και μη) όσοι δεν έχουν ιδέα πως η Θράκη είναι Ελληνική και κατοικείται από Έλληνες. Άσε λοιπόν την πολιτική χαζοπροπαγάνδα και μείνε στο διαταύτα, το οποίο το ομολογούν Πομάκοι, μουσουλμάνοι στο θρήκευμα, Έλληνες στο φρόνημα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]