Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Μήδεια ο «Ξένιος Δίας»


«Ο αρμόδιος υπουργός δεν μας δέχτηκε ούτε τηλεφωνικά»

Του Πέτρου Ζαχαρία

Με δύναμη ψυχής και αποφασισμένος να αποτρέψει με όλες του τις δυνάμεις το κλείσιμο των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης και τη μετατροπή τους σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, στο πανθρακικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Περιφέρεια ΑνατολικήςΜακεδονίας και Θράκης.

Από την αρχή της ομιλίας του ο κ. Άνθιμος ξεκαθάρισε πως δεν αντιτίθεται, αλλά επιθυμεί να πάρει ενεργά μέρος, όπως και οι ντόπιες αρχές, στη λύση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. «Είναι όντως πρόβλημα. Εμείς το λέγαμε από παλιά. Τότε, δεν μας άκουγε η Αθήνα, μας αποκαλούσε ρατσιστές και ότι έχουμε ξενοφοβία», είπε ο Σεβασμιώτατος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. «Τα προβλήματα τα λύνουν. Δεν τα μεταθέτουν».

Δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη βιαστική, υπενθυμίζοντας στον κ. Δένδια πως η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ήδη δύο μεγάλα κέντρα κράτησης και προτείνοντάς του, παράλληλα, να κατανεμηθούν ανάλογα και σε άλλες περιφέρειες της χώρας και όχι μόνο στη Θράκη.

«Οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι, είναι αδελφοί μας, παρά την καταγωγή τους, τη γλώσσα τους και τη θρησκεία τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, διευκρινίζοντας, ωστόσο: «Η χώρα μας δεν είναι τόσο μεγάλη και ευρύχωρη όσο η καρδιά μας. Χρειάζεται να διορθωθούν οι αμέλειες του παρελθόντος και οι λαθρομετανάστες να επιστραφούν στις πατρίδες τους. Όχι, όμως, με επιχείρηση «σκούπα» που σαρώνει «σκουπίδια» και δημιουργεί «σκουπιδότοπους».

Ο κ. Άνθιμος, εκφράζοντας την πικρία της πλειοψηφίας των Θρακιωτών, προχώρησε ακόμη περισσότερο και τα «έψαλε» στον υπουργό, κατηγορώντας τον για μυστική επιχείρηση ερήμην των ντόπιων αρχόντων. «Το όλο σχέδιο εκτυλίχθηκε χωρίς προειδοποίηση. Γι’ αυτό ήρθε ο κ. Δένδιας στον Έβρο, μα δεν μας τίμησε με την επίσκεψή του», υπογράμμισε ο ακρίτας ιεράρχης, που από κοινού με άλλους Θρακιώτες δεσποτάδες αναζήτησαν τον υπουργό, ο οποίος δεν τους δέχτηκε ούτε τηλεφωνικά.

Κατά τον Μητροπολίτη: «Η μετατροπή των αστυνομικών σχολών σε χώρους κράτησης παράνομων μεταναστών δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, αφού:
- δεν έχουν υψηλή περίφραξη
- δεν έχουν χώρο για ελεγχόμενο αυλισμό και
- οι κρατούμενοι σιτίζονται στα υπνοδωμάτιά τους.

Ποιά Ε.Ε.; Ποιά Ύπατη Αρμοστεία; Ποιές ανθρωπιστικές οργανώσεις θα συμφωνήσουν με τέτοιες συνθήκες κράτησης ανθρώπων; Όμως, κυρίως, ποιά συνείδηση θα αποδεχτεί τέτοιο εξευτελισμό»;

Κοινωνική αλλοίωση της Θράκης

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως έθιξε, μεταξύ άλλων, και το ακανθώδες ζήτημα της κοινωνικής αλλοίωσης της Θράκης:

«Το ενδεχόμενο της εύκολης απόδρασης το έχει σκεφτεί ο κ. Δένδιας; Την προοπτική να βλάψουν ή να βλαφτούν; Τότε ποιός θα είναι ο ηθικός αυτουργός;

Και βέβαια προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα: Γιατί τους έφεραν εδώ; Μήπως πρόκειται να επαναπροωθηθούν από τον Έβρο; Αυτό είναι αδύνατο. Ο ποταμόδρομος, όπως τον έλεγαν οι παλαιοί, κατεβάζει 6 εκατ. κυβικά νερό το δευτερόλεπτο! Άρα, θα παραμείνουν στη Θράκη με θλιβερό επακόλουθο τη σταδιακή δημογραφική και κοινωνική ανατροπή της ισορροπίας της πολυπολιτισμικής συμβίωσης στην περιοχή. Άμεσοι κίνδυνοι», ο Μητροπολίτης προειδοποιεί, «για δημιουργία τεράστιας έκτασης κοινωνικών ταραχών και για καταστροφή κάθε αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας».

Ενώπιον του ενθουσιώδους ακροατηρίου θύμισε αυτό που έλεγε ο σοφός Παναγιώτης Κανελλόπουλος, προτρέποντας –χωρίς να αμφισβητήσει την εντιμότητα του Κερκυραίου πολιτικού– τον κ. Δένδια να πράξει αναλόγως:

«Έντιμος πολιτικός και με μακρόπνοη προοπτική είναι εκείνος που ξέρει να αφουγκράζεται 100 φορές και να αλλάζει 100 αποφάσεις του

Τι ζητά, όμως, σύσσωμη η τοπική εκκλησιαστική ηγεσία, αλλά και οι τοπικές αρχές και ο απλός κόσμος;
1ο) Η προσωρινή κράτηση των λαθρομεταναστών στη Θράκη να διαρκέσει το πολύ ένα μήνα.
2ο) Να λειτουργήσουν οπωσδήποτε οι τρεις σχολές από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ακόμα και αν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας πάρει φέτος λιγότερους σπουδαστές και
3ο) Τη δουλειά της FRONTEX να την κάνουν Θρακιωτόπουλα, επειδή θα την κάνουν καλύτερα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ξεσπιτώνονται 1.881 αστυνομικοί από ολόκληρη τη χώρα και να έρχονται στον Έβρο.

«Όταν πραγματοποιηθούν τα τρία αυτά αιτήματά μας, τότε θα συμπαραταχθούμε με την Κυβέρνηση. Τότε η επιχείρηση θα είναι όντως «Ξένιος Δίας». Τώρα είναι «Επιχείρηση Μήδεια», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Άνθιμος.

Καταλήγοντας, επανέλαβε: «Να φερθούμε στους λαθρομετανάστες με βάση την ελληνική αρχοντιά μας και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, όπως αρμόζει σε ανθρώπους, «εικόνες» του Θεού. Χωρίς, όμως, να πανικοβάλλεται ο λαός μας στο ευαίσθητο θρακικό μας διαμέρισμα, που ήδη σηκώνει το Σταυρό του».

Πηγή:Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής, 26/08/2012




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ιστορία θα κάνει τον κύκλο της. Ο Δένδιας, που τώρα αρνήθηκε να ακούσει τον μητροπολίτη, και κάθε άλλος Δένδιας, θα μπουν στο συρτάρι με άλλα ονόματα κιοτήδων και ξεπουλημένων που θα ξορκίζουμε. Το όνομα αυτού του δεσπότη όμως θα έχει άλλη τύχη. Ο τροχός γυρίζει τώρα πιο γρήγορα από πριν, αλλά οι αδίστακτοι ταγοί βόσκουν αμέριμνοι. Θα είναι απότομο το τράνταγμα και θα πρέπει να βρουν γωνίες να χώσουν το άμυαλο κεφάλι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]