Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Άνοδος αναμένεται στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι για λόγους οικονομίας, έχουν επιλέξει σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους. Υψηλά θα κινηθούν και οι βάσεις των σχολών που έχουν κύρια επαγγελματική διέξοδο στον δημόσιο τομέα, όπως οι στρατιωτικές σχολές. Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
1.ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2012-2011
1. Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 90% ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-90%.xls
2. Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 10% ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-10%.xls
3. Για Τεχνολογικά Ιδρύματα του ΕΠΑΛΑ’ ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-ΕΠΑΛΑ΄.xls

2.ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ
1. Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90% (H-90%.xls)
2. Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90% (E-90%.xls)
3. Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90% (10%.xls)
4. Ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) (ΕΠΑΛΑ΄-Η.xls)
5. Εσπερινά ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) (ΕΠΑΛΑ΄-Ε.xls)



Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης. Ετσι, εκτός από το αντικείμενο των σπουδών βασικό ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων διαδραμάτισαν και οι έδρες των σχολών.

Ως προς το τοπίο που διαμορφώνεται, στο 1ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής, στο 2ο και στο 4ο πτώση, στο 3ο πεδίο κινούνται στα περυσινά επίπεδα, όπως και στο 5ο. Ανοδικές τάσεις αναμένονται καις στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, κυρίως λόγω της μείωσης των θέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]