Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: «Εγγυώμαι προσωπικά ότι οι Γερμανοί θα πάρουν τα χρήματά τους»


«Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους» αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο κ. Σαμαράς.

Δεν εξήγησε βέβαια από πού θα βρεθούν τα μέχρι στιγμής περίπου 100 δις χρέη στα οποία αναφέρεται, ούτε εξήγησε με βάση ποια εξουσία του αναλαμβάνει την προσωπική δέσμευση ότι αυτά τα χρήματα θα καταβληθούν (καλύπτοντας τις συμφωνίες Παπανδρέου, Παπαδήμου), ωσάν να επρόκειτο για δική του περιουσία, ενώ είναι ένας απλός διαχειριστής του κράτους.

Προφανώς δεσμεύεται προσωπικά ότι εμείς οι μη φέροντες ουδεμία ευθύνη πολίτες,… με τις δικές μας περιουσίες και με την εξαθλίωσή μας, θα καταβάλουμε αυτά τα χρήματα που κατασπατάλησε το κατοχικό καθεστώς. Δεν διανοείται φυσικά πως μπορεί σε μερικούς μήνες να μην υπάρχει ο ίδιος στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως ο κ. Παπανδρέου.

Εγγυήθηκε προσωπικά πως οι Γερμανοί θα πάρουν τα χρήματά τους, αλλά δεν είπε κουβέντα γι’ αυτά που μας χρωστούν οι Γερμανοί από τον πόλεμο.

Σε ερώτηση σχετικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, απάντησε και πάλι με προσωπική διαβεβαίωση «Σας βεβαιώνω ότι θα αναλάβουμε δράση. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί». Δεν εξήγησε όμως τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «Ελλάδα». Εννοεί άραγε το σπάταλο κατοχικό κράτος ή εννοεί την κοινωνία; Θα πρέπει να τον πληροφορήσουμε ότι η κοινωνία δεν χρεοκόπησε. Εκείνο που χρεοκόπησε είναι το δυναστικό κράτος. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Υποσχέθηκε ακόμα ότι θα βρεθούν τα 11,6 δις ευρώ (τα οποία έχουν γίνει ήδη 14 δις) και υποσχέθηκε ακόμα ότι θα αντλήσει 30 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, αφαιρώντας ένα μηδενικό από τα 300 δις που υπολόγιζε στο «Ζάππειο 1».

Τέλος, επισημαίνει τις δυσμενείς συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βάζοντας και πάλι το αποπροσανατολιστικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και αποσιωπώντας το πραγματικό πρόβλημα που είναι η παντελής έλλειψη δημοκρατίας στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η επιβολή του παρασιτικού κράτους πάνω στην παραγωγική κοινωνία.


Σχόλιο ιστολογίου:
Αφού εγγυάται ο Αντώνης, θα πρέπει να ξέρει πως σε περίπτωση "αστοχίας" θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος και από την τσέπη του τις εγγυήσεις που σήμερα δίνει. Εγγυήσεις με τσέπες άλλων, είναι απάτη... για να μην πούμε κλεψιά. Εκτός και αν ο Αντωνάκης βάλει σαν εγγυήσεις τον ορυκτό πλούτο της χώρας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιγνίτη κ.α.)... οπότε τον βλέπουμε πρώτη σειρά στο Σύνταγμα, να περιμένει την σειρά του μετά τον ΓΑΠ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Α ρε Αντώνιε ψευταρά, συγκράτησε επιτέλους το υπεργλύψιμο που κάνεις στους Ούννους.....σκέτη ξεφτίλα κατάντησες.....
    Υπάρχουν και "στραβές".....
    Μέχρι πότε νομίζεις ότι θα πρωθυπουργεύεις,εφόσον συνεχίσεις σε αυτό μοτίβο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο το λεω και εγω..οταν ξερω πως κανενας τους δεν θελει τα χρηματα..
    αλλος ειναι ο στοχος..
    αφου κανουν τα αδυνατα δυνατα..δημιουργωντας συνθηκες μη αποπληρωμης του χρεους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαλαμαλακα να εγγυηθης οτι σου ανηκει (κλεμενα κι αυτα).
    Εμας μας ρωτησες αν σε θελουμε εγγυητη ;
    Εμεις παντως ΔΕΝ ....
    Η γιαγια του μολις ειδε Γερμανους αυτοκτονησε (δειλια). Τουτος αγκαλιαζεται !
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]