Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στυγνοί εγκληματίες και τρομοκράτες οι "αντικαθεστωτικοί" της Συρίας


Μάχη στα ΜΜΕ έχει ξεσπάσει από τους δυτικούς μηχανισμούς προπαγάνδας, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να πείσουν πως στην Συρία γίνονται θηριωδίες από τον κυβερνητικό στρατό, ενώ την ίδια στιγμή μισθοφόροι άραβες και μέλη της Αλ Κάιντα, σε αγαστή συνεργασία με εκπαιδευμένους σε ειδικά στρατόπεδα της Τουρκίας, αλλά και με τούρκους στρατιωτικούς, διεξάγουν επιχειρήσεις εκκαθάρισης (κυρίως των χριστιανών της Συρίας) και επιβολής απόλυτης τρομοκρατίας.

Οι καθημερινές δολοφονίες ξεπερνούν σε αγριότητα ακόμη και την πιό αισχρή εγκληματική φυσιογνωμία, αλλά η ομερτά των δυτικών ΜΜΕ έχει φροντίσει έτσι ώστε αυτά τα κατά συρροή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να αποσιωπώνται και να μην γίνονται γνωστά. Εξάλλου, "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" κι έτσι με την φροντίδα κρατών της δύσης (μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελληνική κυβέρνηση) και την επιμέλεια της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών (π.χ. Γερμανίας, Μ. Βρετανίας, Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας), ενώ ο πλανήτης γνωρίζει για μία ακόμη φορά αισχρότητες και πρωτοφανή (σε αριθμό και βιαιότητα) εγκλήματα, οι "κονδυλοφόροι" της δύσης και πλήθος οργανώσεων (γνωστών για την επιλεκτική τους προσέγγιση στον ανθρωπισμό) εργάζονται νυχθημερόν για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση Άσαντ και να αθωώσουν τους μισθοφόρους εγκληματίες και τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Κρεμάνε παιδιά, αλλά η κυβέρνηση της Αθήνας, τους αποκαλεί "δημοκράτες"

Λίβυοι μισθοφόροι που διακρίνονται για την αγριότητά τους και ισλαμιστές αντάρτες κρέμασαν στην Δαμασκό ένα μικρό παιδί μιας οικογένειας Σιιτών αφού πρώτα σκότωσαν όλα τα μέλη της, αναφέρουν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ, όπως δημοσιεύει το ιρανικό πρακτορείο FNA. Αυτοί οι δολοφόνοι μικρών παιδιών χθες σε επίσημη ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίστηκαν "δημοκράτες"!

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη του Ιράκ, Qanon και Ιρακινοί ακτιβιστών της οργάνωσης "Ανθρώπινα Δικαιώματα" μια ομάδα ανταρτών και μισθοφόρων επιτέθηκαν στην οικία μιας ιρακινής οικογένειας στη συνοικία Seyede Zainab της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκό, σκότωσαν όλα τα μέλη της οικογένειας και απαγχόνισαν το τελευταίο, μικρό παιδί τους, επειδή δεν ήταν αρεστοί στους αντάρτες!

Οι εικόνες της φρίκης έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες και είναι αποκαλυπτικές του τρομοκρατικού χαρακτήρα και των πράξεων εγκλημάτων πολέμου των "δημοκρατών" κατά τον Δ.Αβραμόπουλο.

Εν τω μεταξύ ο Σαουδάραβας Ουαχάμπι κληρικός Μοχάμαντ αλ Αρίφι, ζήτησε από τις ένοπλες ομάδες της Συρίας να αποτρέπουν τη διαρροή φωτογραφιών κατά αμάχων.

Σε σελίδα του Twitter, ο Αρίφι ζήτησε από τις ανταρτικές ομάδες να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους και τον εκφοβισμό του συριακού λαού, αλλά να αποφεύγουν τη μετάδοση φωτογραφιών ή βίντεο των ενεργειών τους αυτών!

Παρόμοιο έγκλημα- αναφέρει το δημοσίευμα- έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπου οι τρομοκράτες της Συρίας, εκτέλεσαν βάναυσα 15 αμάχους σε συνοικία που ελέγχουν στο Χαλεπί με την κατηγορία της υποστήριξης τους στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι αντάρτες - μέλη του λεγόμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" επιτέθηκαν κατά της οικογένειας Αλ Μπέρι στην συνοικία Bab al-Neirab στο Χαλέπι, που ήταν γνωστή για τις φιλοκυβερνητικές της θέσεις και απήγαγαν 15 μέλη της οικογένειας, τα οποία εκτέλεσαν σε ένα τοπικό σχολείο.

Την υπεράσπιση των δολοφόνων και των τρομοκρατών, ανέλαβε η Human Rights Watch!

Μπροστά στο ξεσκέπασμα των άγριων δολοφονιών αθώων πολιτών από τους "αντικαθεστωτικούς" εκπαιδευμένους επαγγελματίες τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, η Human Rights Watch προσπαθεί και απαιτεί να παρέμβει η διεθνής δικαιοσύνη, για να τιμωρήσει τους εγκληματίες (γενικά και αόριστα), αλλά δεν ξεχνά να αναφερθεί και στην Γιουγκοσλαβία και σε "εγκλήματα" (των οποίων μάρτυρες και κατήγοροι ήταν κάποιοι που έκαναν μέχρι εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων δολοφονώντας Σέρβους και έμειναν ατιμώρητοι) της κυβέρνησης Μιλόσεβιτς. Η προπαγάνδα των γνωστών μηχανισμών λειτουργεί ακόμη και όταν ξεσκεπάζονται τα όργανά της, ακόμη και όταν αποδεικνύεται πως παραβιάζονται κατάφορα δικαιώματα ανθρώπων από εκείνους που η Human Rights Watch έχει υπό την προστασία της.

Διαβάστε το άρθρο της Le Monde και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Η βία στη Συρία δεν πρέπει να διαφεύγει άλλο της διεθνούς δικαιοσύνης

Των Lotte Leicht και Clive Baldwin*

Η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) επαίρεται συχνά ότι είναι ο πιο ένθερμος οπαδός του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), δηλώνοντας την αποφασιστικότητά της να αγωνιστεί κατά της ατιμωρησίας. Όμως ενώ στη Συρία συνεχίζονται αμείωτα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου, η ευρωπαϊκή στάση αποδεικνύεται χλιαρή και ασυντόνιστη.

Η Γαλλία και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ πιέζουν προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναθέσει στο ΔΠΔ να δικάσει τους υπεύθυνους για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Συρία. Όμως οι προσπάθειες τόσο των κρατών-μελών όσο και της ΕΕ είναι χαλαρές.

Οι ευρωπαίοι διπλωμάτες και υπουργοί υποστηρίζουν κατ' ιδία ότι αν προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τη διεθνή δικαιοσύνη στη Συρία θα δημιουργήσουμε αδιέξοδο στην εύρεση ειρηνευτικής συμφωνίας, θα μπλοκάρουμε κάθε οδό διαφυγής για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ και τους συνεργάτες του και θα περιπλέξουμε κάθε προσπάθεια για μετάβαση. Η Ιστορία όμως έχει δείξει ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν ευσταθούν.

Ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ δικαιοσύνης και ειρήνευσης στη Συρία, οι ευρωπαίοι πολιτικοί και διπλωμάτες παραπέμπουν στα παλαιά επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία η δίωξη του Ράτκο Μλάντιτς και του Ράντοβαν Κάρατζιτς θα έπληττε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Ντέιτον για τη Βοσνία ενώ εκείνη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο θα καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε διευθέτηση.

Τα επιχειρήματα αυτά αποδείχτηκαν λανθασμένα _ η ειρήνη επιτεύχθηκε, όπως και η δικαιοσύνη. Αντί να θεωρηθούν απαραίτητοι συμμέτοχοι της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βοσνία, ο Κάρατζιτς και ο Μλάντιτς έγιναν παρίες και καταζητούμενοι. Στο Κόσοβο, η συμφωνία για την απόσυρση των σερβικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Μιλόσεβιτς.

Η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στη Συρία δεν πρέπει να καθυστερήσει λόγω της μεταβατικής περιόδου μεταξύ πολέμου και ειρήνης. Τα πιο σοβαρά εγκλήματα διαπράττονται συχνά ακριβώς την ώρα που το κράτος δικαίου καταρρέει, στη διάρκεια βίαιων μεταβάσεων.

Υστερα από δεκαετίες δικτατορίας, η Συρία είναι απίθανο να μπορεί να στήσει γρήγορα ένα εθνικό σύστημα δικαιοσύνης που θα έχει την ικανότητα ή τη βούληση να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους εγκλήματα.

Στις παρούσες συνθήκες, το ΔΠΔ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όντας το μοναδικό ανεξάρτητο δικαστικό όργανο ικανό να ερευνήσει τα εγκλήματα αυτά και να καταδικάσει όσους τα διέπραξαν.

Το ζήτημα είναι κρίσιμο για τα θύματα της θηριωδίας στη Συρία και τις παγκόσμιες προσπάθειες για να μειωθεί η ατιμωρησία των σοβαρών αυτών εγκλημάτων. Οι προφορικές δεσμεύσεις και δηλώσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την συγκεκριμένη διεθνή δράση.

Ενώ η συριακή αντιπολίτευση κάνει λόγο για περισσότερους από 17.700 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες άλλους που εγκαταλείπουν τη χώρα και ακόμη περισσότερους που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες της ένοπλης σύγκρουσης, τα 27 κράτη-μέλη και η ΕΕ πρέπει να συνεννοηθούν και να τοποθετηθούν δημοσίως υπέρ της παραπομπής του ζητήματος της Συρίας στο ΔΠΔ.

Τουλάχιστον 10 κράτη-μέλη δηλώνουν υπέρ της παραπομπής αλλά, χωρίς ομοφωνία στην ΕΕ, δεν θα συνταχθούν και άλλες χώρες με την άποψη αυτή. Και χωρίς μια μεγάλη παγκόσμια συμμαχία κρατών που θα προτρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να δράσει, η Ρωσία και η Κίνα δεν θα αισθανθούν καμία πίεση ώστε να αλλάξουν την στάση τους.

Το επιχείρημα ότι το ΔΠΔ, ως ανεξάρτητος και αμερόληπτος θεσμός, θα εξετάσει τα εγκλήματα που διέπραξαν όλες οι πλευρές στη Συρία μπορεί να συμβάλει στο να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Ρωσίας και της Κίνας.

Εφθασε ο καιρός η Γαλλία και η ΕΕ να ηγηθούν μιας συλλογικής προσπάθειας προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία.

Η Lotte Leicht και ο Clive Baldwin είναι στελέχη της Human Rights Watch
Πηγές: Εφημ. "Το Βήμα", Defencenet


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Στη Συρία επαναλαμβάνεται το εφιαλτικό σενάριο Ιράκ και Λιβύης. Κανονική γενοκτονία, που την οραματίζονται από χρόνια τα ανθρωπόμορφα κτήνη. Όσο για το "Human Rights Watch" και άλλες "ευαίσθητες" ΜΚΟ, έχουμε χορτάσει υποκρισία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι κανίβαλλοι εννοείται ότι είναι κλάσεις ανώτεροι από αυτά τα ρεμάλια. Οργή Θεού..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αραβικη ανοιξη σε ολο της το μεγαλείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]