Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tα περί δύναμης των Αποστράτων... Μύθος!

Tου Χρήστου Μακρυγιάννη

Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα στο διαδίκτυο, στα ΜΜΕ και πιο πολύ στις λέσχες και στις παρέες!

Το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί αυτήν την χρονική περίοδο τους Αξιωματικούς είναι οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις!

Ο Αξιωματικός και η οικογένεια του αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή εκτός από το φάσμα της φτώχειας τα περί αξιοπρεπούς διαβιώσεως έχουν εκλείψει πια, εκτός των άλλων είναι και έρμαιο αυτήν την στιγμή κύκλων Αποστράτων που αφού έφτασαν εκεί που έφτασαν και αποστρατεύτηκαν θεωρούν ότι πάντα κακώς αποστρατευτήκαμε και επιθυμούν στην καλύτερη περίπτωση την επαναφορά τους!

Για το σκοπό αυτό αφού τους κυνηγάει η σύζυγό τους από το σπίτι τους η οποία βαρέθηκε να ακούει τις ιστορίες του κάθε μπάρμπα, τρέχουν στις λέσχες όπου μπορούν χρησιμοποιούν κατά κάποιο τρόπο το βαθμό τους ή στα Κομματικά γραφεία όπου είναι περιζήτητοι λόγου του χρόνου που διαθέτουν!

Το τι εκπροσωπούν και τι δύναμη προσφέρουν στα κόμματα άστο καλύτερα, δεν τους αποδέχεται ούτε ο περίγυρος του γιατί δεν μπορούν πλέον να δώσουν ούτε ολιγόωρη αδεια στα στρατευμένα νιάτα της Πατρίδος!

Η ιστορία με την επαναφορά των Αποστράτων στην ενεργό υπηρεσία είναι μια φάμπρικα που εξυπηρετεί μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς που απαιτούν εξυπηρετήσεις και μετατρέπουν τα γραφεία των Αξιωματικών των σχηματισμών σε κομματικά γραφεία!

Εχω ζήσει αρκετές περιπτώσεις και μάλιστα αυτές τις περιπτώσεις που ήταν κραυγαλέες ακόμη και Στρατηγοί δεν μπορούσαν να τους αγγίξουν γιατί είχαν την προστασία του Υπουργού που τους επανέφερε!

Σε αρκετές των περιπτώσεων η συμπεριφορά τους όταν τοποθετούνταν σε επικεφαλής των κέντρων "ΚΑΑΥ" η συμπεριφορά τους ήταν από δουλική σε πολιτικούς έως απαράδεκτη σε συναδέλφους !

Την προηγούμενη περίοδο ο πρώην Υπουργός είχε επαναφέρει πάνω απο 250 Αποστράτους στην ενεργό υπηρεσία για να μην αναφέρω τις έξτρα επιβαρύνσεις που στοίχιζαν σε όλους μας... Κατάλαβε όμως ότι δεν πρόσφεραν το κάτι παραπάνω και δυστυχώς είδαμε Αξιωματικούς να μιλάνε για την "σοφία" των πολιτικών προϊσταμένων που τους επανέφερε την ίδια στιγμή που ο λαός τους έστελνε στο περιθώριο...

Διαβάζω για λίστες επαναφοράς των Αποστράτων Αξιωματικών που κυκλοφορούν στο ΥΠΕΘΑ και μάλιστα στο γραφείο του Υφυπουργού... Γιατί άραγε;

Αν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Αμύνης κρίνουν οτι δεν μπορούν να συνεργαστούν ή οι κατευθύνσεις που θα δώσουν δεν μπορούν να εκτελεστούν από την παρούσα ηγεσία να την αλλάξουν , έχουν το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη των αποφάσεως τους, αν πρόλαβαν και έκριναν απο τον ένα μήνα που είναι στην εξουσία το έργο των Αρχηγών της ηγεσίας του Στρατεύματος καλούνται να τους διατηρήσουν ή να τους αλλάξουν, αλλά απο τους ενεργεία συναδέλφους τους και όχι απο Αποστράτους!

Να γίνει τώρα όμως , οι Αξιωματικοί πρέπει να μαζέψουν τα σπίτια τους ,να γίνουν οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις όσο σύντομα γίνεται, για η ιστορία με την χωριστή οικογένεια του Στρατιωτικού αλλού ο Αξιωματικός και αλλού τα παιδιά του ,μόνο διαζύγια και χωρισμούς μας έδωσε!

Δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση όμως να τους αντικαταστήσουν μόνο και μόνο επειδή υπήρξαν επιλογή προηγούμενων κυβερνήσεων ή επειδή το επιθυμεί μια ομάδα Αποστράτων!

Δεν είναι δυνατόν οι Αρχηγοί που έχουν την απόλυτη ευθύνη για να παραδώσουν την Πατρίδα όπως την παρέλαβαν ,να μην καθορίζονται με ποιοτικά και καθαρά στρατιωτικά κριτήρια αλλά αν είναι στο δικό μας στρατόπεδο και κατά πόσο είναι κοντά σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο!

Η παγίδα είναι μπροστά μας και η φάμπρικα παραγωγής Αποστράτων θα μείνει ακέραια και κάποιοι θα νομίσουν ότι έχουν και παραπάνω από πολιτική δύναμη ....αυτά είναι Μύθος!

Όποιος πιστεύει ότι αξίζει να μπει στη διαδικασία επιλογής μέσα ''από το εκλέγειν και εκλέγεστε'' εκεί θα δείτε κύριοι πόσα απίδια βάζει ο σάκος και αυτοί που τώρα διοικούν στρατιές με π@@@ς από τις λέσχες και τα καφέ εκεί θα δούμε τι αξίζει καθένας από εμάς...
Αλλά ούκ το γήρας έρχεται μόνο του!

Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν μπαινω στην ουσία του θέματος και δεν αμφισβητώ ή επιδοκιμάζω το άρθρο που αφορά, πάνω απ' όλα, πολύ ευαίσθητες πτυχές της επάρκειας ασφάλειας της πατρίδας...όμως διατυπώνω την εξής απορία, δηλαδή, τι ορθό ή εθνοφελές έπραξε, κατά την θητεία της, η αυτοεκπαραθυρωθείσα προηγουμένη κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]