Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τρόικα γνωρίζει το Ευρωπαϊκό δίκαιο;


​Σας μεταφέρω, σχεδόν αυτολεξεί, συζήτηση στο Περιστύλιο της Βουλής μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και συναδέλφων του, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η στάση των εκπροσώπων της Τρόικας, ύστερα από τις συναντήσεις τους με τους υπουργούς της Κυβέρνησης και ιδίως ύστερα από τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της ΓΕΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο.
Έλεγε λοιπόν ο Προκόπης, ελαφρώς μπαϊλντισμένος με τα τεκταινόμενα:

​«Δεν μπορώ να καταλάβω –και βαρέθηκα πια να το επαναλαμβάνω εντός και εκτός Βουλής- γιατί ρωτάμε τη Τρόικα αν θα δεχθεί το άλφα ή το βήτα σχετικά με τα εργασιακά. Δεν
καταλαβαίνω δηλαδή γιατί δεν τους λέμε στα ίσια ότι πολλά από αυτά που χρόνια τώρα μας ζητάνε είναι σαφώς αντίθετα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο οφείλουν να σέβονται αφού οι τροϊκανοί είναι και όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι π.χ. η συλλογική αυτονομία, δηλαδή οι όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρα και τα συμφωνηθέντα από τους κοινωνικούς εταίρους ως προς τους μισθούς, προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Διότι και οι σχετικές διεθνείς συμβάσεις εργασίας αποτελούν πια μέρος του ευρωπαϊκού δικαίου».

​Και κατέληξε ο Προκόπης: «Εγώ θα το φωνάζω σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να βάλουμε τους τροϊκανούς στη θέση τους και με ευρωπαϊκούς νομικούς όρους. Αρκετά ανεχθήκαμε τα τραγικά λάθη τους. Πρέπει να τους δείξουμε ωμά ότι δεν είναι ανεξέλεγκτοι. Και η Ελλάδα, έστω και εντός Μνημονίου, είναι πάντα πλήρως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Και, επιτέλους, ας ζητήσουμε κάποτε και τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας της Commission».

​Μάλλον καλά τα λέει και τα ξαναλέει ο Παυλόπουλος. Το ζήτημα είναι «εις ποίων ώτα» απευθύνονται τα λόγια του. Και αν θέλουν να τα ακούσουν, τώρα που ο κόμπος της αναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα έφτασε στο χτένι.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Και δε βρέθηκε ρε άκαρδοι ένας να συμπαρασταθεί στο Προκόπη, να του δώσει κουράγιο;
    Τι'στε σεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τα λεει ;
    Δηλαδη οι ΕΕ ειναι καλοι ; και οι περαν του Ατλαντικου οι κακοι ; Και τα "ευρωπαικα " "δικαια" θα τους κανουν ντα ντα ; Και η Ελλαδα θα μπει σε προγραμμα αναπτυξης και θα σωθουμε ;
    Και αυτος ομως δεν ηταν απο την αρχη οργανο της καταστροφης και πρωτη μουρη ;
    Καλα τα λεει ;
    Μεταξυ μας κι'ολας , ειναι αληθινος ο διαλογος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έβλεπε τα "τραγικά λάθη" των Τροϊκανών γιατί ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο ώστε να συνεχίσουν απτόητοι τα τραγικά λάθη;
    Προκόπης ο ανεπρόκοπος κατά το Χρήστος ο άχρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]