Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται μέσα στο καλοκαίρι περαίωση-εξπρές!

Με τα κρατικά ταμεία να είναι άδεια το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει περαίωση-εξπρές των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Όσοι λοιπόν έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το δημόσιο θα κληθούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, μέσω νέας αυτοματοποιημένης διαδικασίας, η οποία θα βασιστεί σε μια παλιά εγκύκλιο για τους συνοπτικούς ελέγχους.

Στην νέα περαίωση οι διαδικασίες θα είναι απλές, η πληρωμή των έξτρα φόρων θα δίνει άφεση των όποιων φορολογικών αμαρτιών του παρελθόντος.

Επί της ουσίας πρόκειται για την εγκύκλιο στη βάση της οποίας οι ορκωτοί ελεγκτές διενεργούν ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 3842/2010).

Από την τελευταία περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για την περίοδο 2000-2009, το υπουργείο Οικονομικών είχε καταφέρει να εισπράξει έξτρα έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ.
Βέβαια ο σημερινός στόχος καμία σχέση δεν έχει με αυτά τα ποσά, καθώς τα έσοδα αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερα και μένει να δούμε πόσα ακριβώς θα εξοικονομηθούν.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εγώ επιμένω να μάθω για την "περαίωση" που θα γίνει κάτω από το τραπέζι και θα κάνει τα ματάκια των εφοριακών σαν του θείου Σκρούτζ όταν έβλεπε το βουνό του από δολάρια. Λαδωμένος εφοριακός ίσον χαρούμενος εφοριακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]