Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νου σας, λίγο πριν το πρώτο φως είναι το απόλυτο σκοτάδι


Και να που οι σωτήρες μας συρρικνώνονται, μαζεύονται και γίνονται ένα... Να, που τα βρίσκουν αυτοί που μέχρι τα χθες ήταν απέναντι και αλληλοκατηγοριόντουσαν, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν τίποτε μεταξύ τους να χωρίσουν. Και να από κοντά και οι ορντινάντσες των ξεπουληταριών, τα μεγαλο-μικροκάναλα να διατυμπανίζουν την πραμάτεια τους σε ένα θέατρο του παραλόγου.

«Χάνεται η χώρα αν δεν μας προτιμήσετε, θα χάσετε τα παιδιά σας, θα χάσετε τα σπίτια σας, θα χάσετε το φαγητό σας, θα χάσετε την υγεία σας… Θα τα χάσετε όλα αν δεν μας προτιμήσετε», σκούζουν οι πρωταίτιοι του σημερινού και αυριανού χάους, απαιτώντας να τους δείξουμε εμπιστοσύνη, ένα βήμα πριν την αγχόνη που στήσανε για εμάς...

Κι αν τόσα πολλά δεινά μας περιμένουν, κι αν η πείνα είναι έξω από την πόρτα μας, ετούτες οι μαριονέτες τι διάολο έκαναν για να διώξουν τα δεινά, τι διάολο έκαναν για να ετοιμάσουν την χώρα εάν κάτι πάει στραβά;

Ως συνήθως, δεν έχουν κάνει τίποτε. Ποτέ δεν έκαναν τίποτε, αφού γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και πήραν εξουσίες χωρίς να κάνουν τίποτε... Και συνέχισαν στο ίδιο βιολί, χωρίς να κάνουν τίποτε, πέρα από το να παίρνουν όσα δεν τους ανήκαν...

Μήτε οι αποθήκες τροφίμων είναι γεμάτες, ούτε όμως και φάρμακα στην άκρη έχουνε βάλει. Δεν πάει να έχει γεμίσει ο ουρανός από τους διαόλους και τους τριβόλους που είναι έτοιμοι να ορμήξουν και να γεμίσουν δεινά για μία ακόμη φορά ετούτη την μικρή και βασανισμένη χώρα! Καρφάκι δεν τους καίγεται τους ταγούς, αφού το σχέδιο λέει πως μεταξύ τους θα τα βρούνε –όπως πάντα- θα κάνουν μιά οικουμενική και αν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα και κινδυνέψει και το κεφαλάκι τους, τότε θα ανέβουν σε ένα αεροπλάνο μία νύχτα και η επόμενη μέρα θα βρει την χώρα ακυβέρνητη… Όχι ότι κυβερνιέται σήμερα, αλλά ούτε για το τυπικό...!

Και τότε θα ορμήξουν οι πεινασμένοι, τότε θα βρούνε ευκαιρία οι οργανωμένοι στο έγκλημα και θα χιμήξουν στους δρόμους. Και ό,ποιον πάρει ο χάρος... χωρίς φάρμακα, με άδεια τα ράφια στα μαγαζιά κι ετούτοι θα πίνουν τον καφέ τους στα Παρίσια και στα Λονδίνα. Κι εδώ θα τρέχει ο κόσμος να γλιτώσει από τα κακά που του φόρτωσαν οι σωτήρες του… Χωρίς ελπίδα θα περνάνε οι μέρες, χωρίς τελειωμό θα είναι οι νύχτες…

Τον σταυρό μας να κάνουμε πατριώτες. Να είμαστε ενωμένοι, αδελφωμένοι και η μπόρα θα περάσει. Όλες οι μπόρες περνούν, όλες οι νύχτες τελειώνουν.
Σήμερα είμαστε μόνοι –για μία ακόμη φορά- απέναντι στην μοίρα που εμείς φτιάξαμε.
Σήμερα είμαστε στο σκοτάδι που δυστυχώς εμείς επιλέξαμε. Κι αν το σκοτάδι τώρα είναι πυκνό, πιστέψτε με, θα έρθει χειρότερο, μα θα κρατήσει λίγο. Η νύχτα θα φύγει και θα έρθει το φως. Και σαν θα φύγει η νύχτα, θα πάει σε εκείνους που μας θέλησαν σκλάβους τους, σε εκείνους που μετράνε την ανθρωπιά με το βάρος των νομισμάτων τους, σε εκείνους που νόμισαν πως τα σχέδιά τους μετράνε πιότερο από τις ψυχές των ανθρώπων, από τα δάκρυα των παιδιών, από το βουβό κλάμα της μάνας που δεν έχει να δώσει στο παιδί τα γάλα…

Ξέρω… Δεν με πιστεύετε, αλλά ακούστε με και βάλτε κάτι φαγώσιμο στην άκρη. Κάντε τα κουμάντα σας για μερικούς μήνες. Κι αν βγω ψεύτης, μικρό το κακό, χαρίστε τα. Αν όμως όχι…; Σε μια νύχτα θα αποφασίσουν τον θάνατό μας. Και τότε θα ζήσουμε όλα όσα μας ετοίμαζαν χρόνια πολλά τώρα… Μας φέρανε την σύγχυση, χτίσανε αδιέξοδα και μας βάλανε μέσα σε αυτά.
Τον λάκκο τους σκάβουν όμως. Η αλήθεια είναι πως δεν μας φοβούνται… η αλήθεια είναι πως μέσα τους τρέμουν. Ξέρουν πως δεν είμαστε μόνοι, δεν είμαστε του πεταμού. Ετούτος ο λαός κράτησε χιλιάδες χρόνια και θα κρατήσει και τώρα. Κάντε τον σταυρό σας, προσευχηθείτε... και το σκοτάδι θα έρθει, θα περάσει κι ύστερα θε νάρθει το φως, η αλήθεια και το δίκαιο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

18 σχόλια :

  1. Ο κάθε "μεσαίωνας" έφερε, εκτός από σκοτάδι και πόνο, τη λαχτάρα για το φως και τη χαρά. Και είναι η λαχτάρα αυτή πιο έντονη από ποτέ πριν. Η διαδικασία άρχισε και τη διαβάζω στα λόγια σου, Αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kai ystera ksupnises.Edo o Mitsotakis stin Tourkia me (10 metra skafos) apo tin xounta,gurise, egine voulevtis,prothypourgos epitimos volepse paidia kai eggonia kai zei akoma.To giati den gnorizo,gyrise omos me timi kai doksa o arxaiokapilos,etsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα, θα τα ζησουμε ολα αυτα, αυτα που βλεπαμε στις τηλεορασεις και αλλαζαμε καναλι γιατι δεν αντεχαμε να τα ΔΟΥΜΕ.Τωρα θα τα ζησουμε στο πετσι μας.

    Οπως καναμε εμεις ετσι θα κανουν και οι αλλοι, απλα οταν θα ακουγονται οι συμφορες μας, θα αλλαζουν καναλι και η ζωη συνεχιζεται...

    Οταν ο Θεος στελνει μια συμφορα, κατι ζηταει απο μας, το θεμα ειναι να καταλαβουμε τι.








    Οταν ο Θεος φερνει μια συμφορα, κατι ζηταει απο τους λαους....Ας σκεφτουμε τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, ως που δηλαδή, το μόνο που περιμένουμε είναι ό χρόνος που θα πρέπει να διέλθει???
    Γιατί δεν κάνουμε τώρα κάτι ???
    Τί κάνουμε? θα περιμένουμε να μας σφαγιάσουν και μετά θα κοιτάμε πόσοι επέζησαν ?
    Τη βοήθεια να την περιμένουμε μόνο από τους εαυτούς μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι πάλι οι ταλαιπωρημένοι κι οι ταλαίπωροι θα την πληρώσουν, όσοι βολέψανε, αρπάξανε και καλοπεράσανε θα "την κάνουν" για να γλιτώσουν και πάλι τα τομάρια τους, πάντα έτσι συνέβαινε...Αχ Θεέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη στενοχωριεσαι Ανωνυμε 12:29 και μην τα βαζεις με το Θεο, οι προφητειες λενε οτι οι μεγαλουπολεις θα γινουν παραγκουπολεις, αρα αυτοι που θα "την κανουν" οπως λες μπορει και να μην την γλυτωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανεις δεν θα γλυτωση απο τα βασανα που εμεις φεραμε στα σπιτια μας .
    Οι πολιτικοι θα ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ και Παραδειγματικα μαλιστα .
    Υπαρχει και ΘΕΟΣ . Εμεις τον ξεχασαμε .

    Σοφα τα λογια του αρθρογραφου .

    Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ
    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ , Ο ΔΕ ΜΗ ΝΟΩΝ ΕΣΑΕΙ ΚΟΙΜΗΘΗΤΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο άρθρο, συγχαρητήρια στον αρθρογράφο.
    Το αν θα είναι μέρες ή μήνες, το αν θα είναι δοκιμασία ή ευκαιρία, όλα εξαρτώνται από το πως ο Θεός θα μετρήσει εμάς, τις προθέσεις μας και την αλληλοβοήθεια που προσφέρουμε.
    Εμείς την δουλειά μας και ο Θεός την δική του.

    Να ελπίζουμε και να μην απελπιζόμαστε.

    tsili

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OLOI ENOMENOI ELLHNES ,PERA APO KOMMATA KAI PSEYTOSOTIRES TORA OLOI ENOMENOI SAN GROTHIA _ ADELFOMENOI .NA EXOYME PISTI STO THEO ,THA ERTHOYN DYSKOLA SE LIGO ,PISTEYSTE ME GNORIZO_ ALLA KAI PALI THA FYGEI TO KAKO KAI THARTHEI TO FOS. +EYLOGHTOS O THEOS HMON PANTOTE +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πρέπει να μετανοήσουμε για όσα κάναμε στην πατρίδα μας γιατί για όλα έχουμε συνυπευθυνότητα....μετά θα έρθει το φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΦΩΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΤΕ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΤΕ ΙΣΟΒΙΑ ΤΥΦΛΟΙ, ΝΙΩΣΤΕ ΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχεις ιδεα περι τινος ομιλουμε .

      Διαγραφή
    2. Το κακό είναι ότι μόνο "ομιλείτε" και από πράξεις ΜΗΔΕΝ!

      Διαγραφή
    3. Πως το ξερεις ; Εξ ιδιων κρινεις ;

      Διαγραφή
  13. o ellhnikos laos eixe skotadi giath ηθελε σκοταδι και αυριο να γινουν εκλογεσ παλι σκοταδι θα ψηφιζαν! δεν εχει δηκαιολογια καμια ασ παει στον αγυριστο!! γιατη εκεςι του αξιζει να ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με αυτούς τους Νεοέλληνες......
    Καλά κρασιά......
    Η φύση εκδικείται....και αυτοί οι Νεοέλληνες πρέπει να εξαφανισθούν .... και θα εξαφανισθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έλληνες ενωμένοι ποτέ ηττημένοι το έδειξε η ιστορία πολλές φορές. Ας το δείξει ακόμη μια φορά. Με την συνεχή ενημέρωσή μας, τα φώτα των ιστορικών, την αλληλεγγύη, το πάθος, και δικτυωμένοι στις πρωτοβουλίες των περιοχών, θα βάλουμε τα δυνατά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]