Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πτωχευμένες κυβερνήσεις...


Της Ζέζας Ζήκου

Κατά βάθος, οι λαοί γνωρίζουν ότι όλο αυτό που γίνεται είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα θέατρο, δυστυχώς, δε, του παραλόγου. Και περισσότερο από ποτέ ισχύει η ρήση του Τσόρτσιλ, που ήταν κάπως έτσι: Μπορείς να ξεγελάς λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι πολλούς για πολύ καιρό.

Στον πυρήνα της ελληνικής κρίσης βρίσκεται η ευρωπαϊκή κρίση. Κρίση ταυτότητας, κρίση συνείδησης, κρίση αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, κρίση ηγεσίας και οράματος, κρίση από σύγκρουση συμφερόντων. Συγκρούονται τα έθνη–κράτη με τους «κεντρικούς σχεδιαστές» του σημερινού νεοφιλελεύθερου κόσμου των Βρυξελλών και του ΔΝΤ καθώς και με το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, παγκοσμιοποιημένο, επιθετικό και αχαλίνωτο. Και οι ηγέτες των δημοκρατιών αποδεικνύονται υποδεέστεροι των περιστάσεων, αφιλοσόφητοι, ανιστόρητοι, αναίσθητοι, ανίσχυροι, υποτελείς σε προσωπικές δεσμεύσεις και νοητικά στερεότυπα.

Φαίνεται, επίσης, ότι είναι πεδίο δοκιμασίας για τη δημοκρατία και την πολιτική κουλτούρα, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Η καταγραφόμενη δυσαρμονία μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής τάξης, το έλλειμμα νομιμοποίησης, η αποτυχία των τεχνοκρατών, η κρίση αντιπροσώπευσης, η ανάδυση νέων επιθετικών εθνικισμών, η επέλαση των στερεοτύπων μίσους δεν αφορούν πια μόνο στην εξασθενημένη και πολλαπλώς βαλλόμενη Ελλάδα – αφορούν στο σύνολο της Ευρώπης.

Στη σημερινή Ευρώπη, που η δομή της κοινής εξουσίας έχει γίνει τόσο έμμεση και περίπλοκη και που οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πρακτικά ερήμην των λαών, δυστυχώς για τους αδύναμους της Ευρώπης η διάλυση της Ενωσης θα είναι καταστροφική. Ο καθένας θα γυρίσει στο νόμισμά του και η Γερμανία με τους «δορυφόρους» της θα δημιουργήσουν τη μικρή Ευρώπη, όπου θα κάνουν ό,τι θέλουν καταδυναστεύοντας τις άλλες φτωχές χώρες. Το τι θα συμβεί αν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή, υποτιμημένη κατά 60% ή 80%, το καταλαβαίνει κανείς και μόνος του.

Κορυφαίοι οικονομολόγοι, όπως ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, εκτιμούν ότι, αν η Γερμανία παραμείνει αδιάλλακτη, τότε η δραχμή, το ισπανικό πέσο και η ιταλική λιρέτα μπορεί να αποδειχθούν αναπόφευκτη λύση. Πρέπει να την αποφύγουμε, γιατί η δραχμή θα είναι πολύ πικρή, αλλά δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε πως είναι εύκολο αυτό απλώς και μόνο επειδή την έξοδο από την Ευρωζώνη την προβάλλουν ως φόβητρο οι πολιτικοί μας...

Η αύξουσα ενσωμάτωση και αλληλεξάρτηση των επιμέρους εθνικών οικονομιών στη νομισματική ένωση, η θεσμοποίηση δεσμευτικών υπερεθνικών κανόνων και κανονισμών όχι μόνο σε ευρωπαϊκή αλλά και σε υπερεθνική κλίμακα, η συνακόλουθη βαθμιαία αποψίλωση της εθνικής οικονομικής κυριαρχίας έχουν συρρικνώσει δραματικά την πολιτική ευχέρεια των κρατών να επιλέξουν εθνικές στρατηγικές εξόδου από την κρίση.

Και είναι ειρωνεία της Ιστορίας που τρεις χώρες, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, είχαν δει την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση σαν ένα μέσον για να σταθεροποιήσουν τη δημοκρατία, ύστερα από κατάπτυστες δικτατορίες. Σήμερα τα κράτη κάνουν εκλογές, οι λαοί ψηφίζουν, οι αντιπρόσωποί τους ορκίζονται στη Βουλή. Ολο το τελετουργικό της δημοκρατίας τηρείται απαρέγκλιτα. Ομως, η επικράτεια εντός της οποίας μπορεί να υλοποιηθεί η δημοκρατία, το εθνικό κράτος, έχει αλωθεί από την υποταγή της εθνικής πολιτικής σε εταίρους δανειστές–δυνάστες. Πολύ περισσότερο όταν μία χώρα και οι κυβερνήσεις της έχει τεράστιο έλλειμμα οικονομικής διπλωματίας.


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Είμαστε 32 χρόνια στην ΕΕ και 10 χρόνια στην ΟΝΕ.
    Ας θυμηθεί κανείς πως είμαστε πριν από την είσοδο στην ΕΕ/ΟΝΕ σε σύκγκριση με το πως είμαστε σήμερα σίγουρα η σύγκριση είναι απόλυτα απογοητευτική.
    Θεωρητικά αντί να έχουν βελτιωθεί σχεδόν τα πάντα, όλα έχουν καταβαραθρωθεί και έχουν διαλυθεί.....
    Σε λίγο δεν θα υπάρχει Ελλάδα....
    Τι διάβολο έγινε ???
    Φαίνεται ότι υπήρξε /υπάρχει σχέδιο στο οποίο συνήργησαν όλοι οι δωσίλογοι ανίκανοι προδότες διαχρονικά που αποσκοπούσε σε αυτό το αποτέλεσμα.
    Πως την πατήσαμε έτσι ?
    Είμαστε αφελείς ? βολεψάκηδες, ωχαδερφιστές ?
    αδιάφοροι ? ανίκανοι ?
    Ίσως όλα αυτά, αλλά κανείς δεν παρατήρησε διαχρονικά όλες αυτές τις επιλογές που μας έστειλαν στον πάτο,με τα ΜΜΕ να κάνουν τα πάντα για να τυφλωθούμε, οι δε πνευματικοί ταγοί της χώρας στην απόλυτη απουσία και ουσιαστικά νεκροί.
    Ορισμένοι, μια πολύ μικρή μερίδα τα έλεγαν , αλλά κανείς δεν τους έδινε σημασία....
    Ταυτόχρονα με την προσχεδιασμένη καταστροφή της παιδείας, της γλώσσας, της ιστορίας,της θρησκείας, της εν γένει κουλτούρας μας, γίναμε μιά αισχρή αναδευόμενη και σιχαμερή όζουσα μάζα, χωρίς αξίες, πίστη και εθνικό όραμα....
    Αφεθήκαμε χαλαρά σε κάποια επίπλαστη ευδαιμονία άσχετη με την νοοτροπία μας και τα νάματά μας, απαξιώνοντας τα πάντα τα ηθικά και Εθνικά και έτσι είμαστε άξιοι της τύχης μας ......
    Τώρα πλέον βρισκόμαστε σε κατάσταση δουλοποίησης και υπό Εθνοκάθαρση.
    Θα ανακάμψουμε ???
    Αν είναι το θέλημα του Θεού και υπάρχουν τα σωστά άτομα , πιστεύω πως ναί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ θελημα Θεου να σωθουμε . ΕΜΑΣ περιμενει .
      Πρεπει και εμεις να το θελουμε .
      Τα σωστα ατομα παντα υπηρχαν , αλλα οι κομμουνοαριστεραδες "προοδευτικοι" αμπελοφιλοσοι και οι γραικυλοι και προσκυνημενοι κοινοβουλευτικοι φασιστες και τυχοδιωκτες , τους θαβουν με τα μμε .
      Αν ειχαμε ακουση τους Γεροντες , που πριν πολλα χρονια μας ελεγαν να κλεισουμε το χαζοκουτι τους , θα ειχαν καταλαβει οι δουλοι των κομματων , οτι εθαβαν τα παιδια τους , δινοτας δυναμη και εξουσια σε κολασμενους και πουλημενους .
      Μας ειπε ακομη ο Αγαθος και Αγιος του Θεου Γεροντας Παϊσιος , να προσευχομαστε να μην ειναι Χειμωνας , οταν θα παραλυσουν τα παντα και ο Ελληνας θα βιωση χειροτερη πεινα και δυστυχια , απο αυτην του "41 .
      Δεν προσευχηθηκαμε νομιζω .
      Αντι αυτου , τρεχαμε στις πλατειες με κουρελοπανα και ακουγαμε τους Αθεους και Απατριδες , τους Εφιαλτες με τις ποδιτσες .
      Ειχαμε ματια και αυτια μονο για τις σειρηνες του δια-βολου και δεν ακουσαμε , ουτε ακουμε , τις κραυγες των σφαγμενων , κακοποιημενων , βιασμενων , βασανισμενων και πεινασμενων .
      Το μονο που μας ενδιαφερει ειναι αν θα δεχθουν οι δυτικοι βαρβαροι και πολεμιοι του Εθνους μας , να μας αφησουν να ειμαστε σκλαβοι στο ευρω και την φιδοφωλια τους , τον καταρεοντα πυργο της Βαβελ .
      Μωραινει Κυριος ....

      Διαγραφή
  2. Δραχμη=ΛΕΥΤΕΡΙΑ .
    Και η Λευτερια δυτικε , δεν ειναι πικρη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο φίλο 11:05
    Συμφωνώ απόλυτα, πάντα εθνικό νομισμα...
    Στη κατάσταση που είμαστε τώρα όμως, με διαλυμένες όλες τις υποδομές σε όλους τους τομείς, ούτε τρόφιμα έχουμε για να τραφεί ο Λαός μας, πιστέυω ότι θα είναι καταστροφική τώρα μιά τέτοια αλλαγή.
    Άμεση λύση, είναι να αρχίσει άμεσα η εκμετάλευση τουλάχιστον των υδρογονανθράκων που υπάρχουν σε απίστευτη ποσότητα στη χώρα, άσχετα αν οι καθαρματικοί δωσίλογοι προδότες έκαναν ότι μπορούσαν για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα.
    Άμεσα η ανακύρηξη της ΑΟΖ και μετά συνεργασία με όλες τις μεγάλες εταιρείες και έκδοση ομολογιακού δανείου (τουλάχιστον 15ετές) με βάση τον πλούτο αυτό, που άμεσα και πανεύκολα θα αποφέρει στη χώρα πάνω από 1,5-2 τρις ευρώ.
    Βλέπουμε τι γίνεται καθημερινά στη Μεσσόγειο, αν δεν βιασθούμε σε λίγο δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα....
    Άλλωστε ήταν υπόσχεση όλων υποτίθεται των κομμάτων που εξελέγησαν....
    Αν πάει και αυτό στις καλένδες, τότε πάει... τελειώσαμε οριστικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι έχουν εμιστοσύνη στις δυνάμεις τους και παράγουν, ή υπηρετούν κάτι χρήσιμο, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε!...όμως είναι λιγώτεροι, γιαυτό την πρώτη δύσκολη αρχική περίοδο "αποτοξίνωσης" πρέπει να υπάρξει κοινωνικό κράτος που αφού αποπέμψει τους επήλυδες θα εξοικονομήσει και τα δέοντα από τους πραγματικά έχοντες και όχι αυτούς που έβαλαν ένα κεραμίδι στο κεφάλι των παιδιών τους και στην δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τετοια ωρα τετοια λογια ...
    προφανως δεν εχετε επιγνωση της καταστασης και πιστευετε οτι με "προσκοπικα κολπα" θα επιβιωσουμε ...
    .. δεν εχετε καταλαβει ακομα ποσο εχει προχωρησει η διαβρωσει και τι δουλεια ακριβως εχει κανει η 5η φαλαγγα, η οποια εχει μπει τοσο βαθεια στον οργανισμο μας, που πλεον κανει οτι θελει, αφου ελεγχει ολες τις παραμετρους.
    τι φταιει ?!?! ολα αυτα που λετε,οι προδοτες και η κακη πλευρα μας, ναι, αυτοι "δουλευαν" και εμεις κοιμόμασταν .... ναι, και έτσι γίναμε έρμαια και συνεχίζουμε ....
    πιστεύετε ότι όλοι αυτοι που βλέπατε τόσα χρόνια να ασχολούνται με τα μεσημεριανα στη τηλεόραση, αυτοι που χρεώθηκαν μεχρι το λαιμό για να κάνουν διακοπές, να αγοράζουν ρούχα, να πηγαίνουν στα μπουζούκια, αυτοί που δε δούλεψαν ποτέ, περιμένοντας "τη καλή τη θεση" ....... ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ?!?!?!?!?
    ξέρετε πόσες γενιές γαλουχήθηκαν με αυτα τα "ιδανικά" ?!?!?
    ξερετε τι συμβαίνει με τη νεολαία και τα ναρκωτικά ?!?!?!
    ξερετε ποσοι αλλοδαποί έχουν μπει στη χωρα και τι δουλεια κανουν ?!?!?
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ?!?!?!

    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, Ή ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ (?!), ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Ή ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ ?!?!?! ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΗ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΚΑΙ ΣΥΣΚΟΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ (ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ), ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙς ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, Ή ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ" ?!?!?

    ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ Η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ 5η, ΤΗΝ 6η, ΤΗΝ 7η, ΤΗΝ 8η ............
    ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ, Ή ΑΠΛΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ?!?!?!

    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΗΧΘΕΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ", Ή ΕΊΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΟΤΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΊΔΙΟΙ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟΣ ?!?!?!

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΜΚΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ ΙΔΡΎΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΤΙ" ..... ΠΟΙΟΙ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ (ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ) ...... ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΎΣΟΥΝ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ .........

    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, Ή ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΨΥΛΟΙ ΣΤ' ΑΥΤΙΑ, ΟΤΙ "ΜΠΟΡΕΙ" ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΕΡΑ ΤΙΣ ΚΛΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ????
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΓΡΑΨΑ ?!?!?!

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ, ΑΝ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΘΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΑΝ ΟΛΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΟΥ .... ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΗΣΕΙ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ ?!?!? .... ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΟΛΑ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ?!?!?

    2000 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ". ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ "ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ" .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζηζανια σπερνεις και εισαι εχθρος της Πατριδος .
      Διοτι εσυ που δηδεν ξερεις τοσα πολλα , δεν καταλαβες ; Δεν ειδες οτι τον Χριστο και την Πατριδα μας , πολεμουν , τοσα χρονια .Και μολις ειδαν οτι χαθηκαμε με τις αμπελοσοφιες τους και σπασαμε την αλυσιδα που μας κρατουσε ΟΛΟΥΣ δεμενους σαν Ελληνες , μας ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ . Το λιγοτερο , εαν ειχαμε ακουση τους Γεροντες , που μας ελεγαν να κλεισουμε το διαβολοκουτι , δεν θα ειχαμε μπει στον λακκο που μας πεταξαν .
      Την Ορθοδοξια πολεματε ολοι σας , διοτι ξερετε οτι αν χασουμε το ΦΩΣ μας , θα μας κατασπαραξουν ΟΛΟΥΣ .
      Οι προσευχες των Αγιων Πατερων μας , και των πιστων Ορθοδοξων , μας κρατουν ακομη ζωντανους .
      Καποτε , οταν δουλευα σαν μηχανολογος . Και ενας γερμαραρας , μου ειχε πει , οτι πρεπει να υπαρχει ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ που σας προσεχει εσας , που εμεις , ειπε , δεν τον ξερουμε . Διοτι δεν εξηγηται διαφορετικα , πως μπορειτε και ζητε , σε ενα κρατος που ειναι διαλυμενο . Πριν 25 χρονια !
      Αυτος ειναι ο Θεος μας , ο αγνωστος Θεος , που οι Ελληνες μολις τον εμαθαν , διδαξαν στον κοσμο την οδο της Σωτηριας .

      ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .
      Αυτα που γραφεις , να τα πεις στον Κολοκοτρωνη , στον Μακρυγγιανη και τους αλλους ημιθεους που σηκωσαν ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ριχτηκαν στην μαχη .
      Πεστα ακομη και στους αγωνιστες του '40 .
      Να δεις τι ντοματες θα σου πεταξουν . Διοτι η Θεοτοκος , Παναγια δεν τους αφησε ουτε λεπτο μονους .
      Υπαρχουν πολλες μαρτυριες Ελληνων , και Γερμανων και Ιταλων .
      Δικαιωμα σου ειναι να μην τα πιστευης και εχεις το ελευθερο απο τον Θεο μου , τον Θεο της Αγαπης και της Αληθειας .
      Οπως λοιπον εσυ εισαι ελευθερος να πιστευης οτι θελεις , ασε μας σε παρακαλουμε και εμας ελευθερους και μην μας βριζης .
      Αν Αληθεια αγαπας την Πατριδα ... η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ , οπως λεει και ο συνελληνην .

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή αγαπητέ πρέπει να γίνουμε προτεστάντες ή άθεοι της άποψης "ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ" (με επιστημονικότερη δυτική μέθοδο) ...για να αμυνθούμε; δεν υπάρχει άλλος τρόπος;
    Και γιατί πρέπει να ερμηνεύεται ως "κρετίνικη" η αλληλεγγύη μεταξύ "ὁμοτρόπων" (το τονίζω! αν και δεν είναι Χριστιανικό και εδώ είναι η ΔΙΑΦΟΡΑ) ανθρώπων;
    Δεν είναι μία άμυνα αρχών και αξιών, όπως πατροπαράδοτα μας τα παρέδωσαν οι πρόγονοι μας, και με αυτά πορεύτηκαν τόσα χρόνια στην "εσωτερική" ειρήνη τους;
    Τί πρόβλημα υπάρχει εάν κάνουμε τον σταυρό μας (έστω και ως συμβολισμό γιά εσένα) προκειμένου να "επικοινωνήσουμε" με τον Δημιουργό;...αυτό μας παρεδόθη και αυτό υπήρξε ένα ΕΘΝΙΚΟ χαρακτηριστικό που τώρα θέλουν να το γελοιοποιήσουν για την γενικότερη αποδόμηση μας.
    Επειδή θέλω να πιστεύω πως είσαι καλοπροαίρετος και κανείς δεν περισσεύει τούτη την ώρα, σου λέω πως δεν κινδυνεύεις από τους έντιμους "φανατικούς" για τα δικαιώματα σου στην πατρίδα μας..απεναντίας..άλλοι ζητούν να σου φάνε το ψωμί σου.
    Και εμένα με έχουν "ζορίσει" ή επαναφέρει στην "τάξη" για τις "ρηξικέλευθες" απόψεις μου, που όμως αναγνωρίζω πως σε μια τόσο κρίσιμη ιστορικά φάση για την χώρα μας ίσως είναι περιττές και επιζήμιες ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
    Όπως σωστά αναφέρεις, ο πολύς κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την παγίδα που βρίσκεται και χρειάζεται να έχει έμπνευση και πίστη...Primum vivere "Graecia" deinde philosophari..
    Γιαυτό καθόλου δεν με ενοχλεί που νοιώθω συχνά να με "μαλώνουν" και να μου τα σέρνουνε...είναι σαν να ακούω τις γιαγιάδες μου όταν ήμουν μικρός...πολύ ωραίο τώρα, στα "γεράματα", συναίσθημα!! Ο δρόμος είναι ό ίδιος το "όχημα" μπορεί να διαφέρει.
    Αυτό που προέχει είναι να μη μας κλέψουν τελείως την πατρίδα μας και τον ηθικό τρόπο ζωής μας..αυτός ο συνδυασμός κινδυνεύει άμεσα και η ισχύς εν τη ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]