Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δηλώσεις Νταβούτογλου "βάζουν φωτιά"


Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την Δαμασκό βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο όταν εβλήθη από την συριακή αεράμυνα, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα που έχει οξύνει τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Τεχεράνης, ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε συγκεκριμένα ότι το F4 «χτυπήθηκε όταν βρισκόταν σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές της Συρίας». Επισήμανε παράλληλα ότι το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή και δεν συμμετείχε σε επιχείρηση εναντίον της Συρίας.

Ο Τούρκος υπουργός απέρριψε ακόμη ως «αναληθείς» τους ισχυρισμούς της Δαμασκού πως δεν γνώριζε ότι το αεροσκάφος ήταν τουρκικό, παρά μόνο αφού το κατέρριψε.

Αυτή η στάση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, η οποία είναι σαφέστατα διαφοροποιημένη από την στάση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν -αναγνώρισε την είσοδο του τουρκικού μαχητικού στον εναέριο χώρο της Συρίας-, αποτελεί και την πιθανότατη έναρξη ενός πολύ θερμού κλίματος στις σχέσεις μεταξύ Συρίας και Τουρκίας. Δεν είναι απολύτως σαφές εάν ο Νταβούτογλου ενεργεί αυτοβούλως, εάν ακολουθεί εντολές του Ερντογάν ή εάν εξυπηρετεί εκείνους που θέλουν να κλιμακώσουν -και να παίξουν με τα νεύρα- τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας. Το μόνο βέβαιο είναι πως μετά από τις συγκεκριμένες δηλώσεις η Τουρκία αρχίζει να εμπλέκεται διπλωματικά - πολιτικά (και ίσως πολύ σύντομα και επισήμως στρατιωτικά) στα όσα συμβαίνουν στην Συρία.

Την ίδια στιγμή, στην Ελληνική πλευρά, υπάρχει έντονη δραστηριότητα - ετοιμότητα στο Ελληνικό Πεντάγωνο, οι επιτελείς του οποίου δεν θέλουν να αφήσουν τίποτε στην τύχη, ασχέτως της άτυπης σιωπηλής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για αποφυγή έντασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το επόμενο χρονικό διάστημα πιθανότατα θα καταδείξει τις προθέσεις της Άγκυρας -και όχι μόνο- τόσο απέναντι στην Συρία, όσο απέναντι και στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, τόσο ο επόμενος μήνας όσο και ο Αύγουστος κρίνονται ως μήνες ύψιστης ετοιμότητας στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελλόριζου. Άλλωστε, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και ο προσανατολισμός της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει προτεραιότητα στα οικονομικά θέματα, δύναται να θεωρηθεί και να λειτουργήσει ως "αχίλλειος πτέρνα" για τους εξ ανατολών γείτονες της Ελλάδας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Θα πρέπει να το σκεφτεί καλά ο Ν. Η Συρία δεν είναι η Ελλάδα! (η ψόφια με προδοτική ηγεσία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στο καπάκι, μας έρχεται ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη οσονούπω, να δω όλους αυτούς που φωνάζουν για τη Χρυσή Αυγή και τους Εθνικιστές φασίστες, τι θα κάνουν ΤΩΡΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη η χρυση αυγη θα μας σωσει?ποςο αφελης εισαι...

      Διαγραφή
    2. Ρωτας και απαντας ; Τοτε , γιατι ρωτησες ; Για να μας δειξης την μωροσοφια σου ;
      Πρωτον δεν το ξερει κανεις , αν η Χ.Α μας σωση , διοτι ποτε δεν ειχε τον παραμικρο λογο σε ολη την κοινοβουλευτικη αλητεια .
      Δευτερον , ειναι οι μονοι που μας θυμισαν , οτι υπαρχει και ΠΑΤΡΙΔΑ .
      Τριτον αλλα και σπουδαιοτερον , υψωνουν ψηλα την Γαλανολευκη και σκεπαζουν τους σφαγμενους αδελφους μας . Αυτο που ξερουμε , ειναι οτι οι φασιστες κομμουνιστες , οι αριστεροι απατριδες και Ανθελληνες , οι φιλελευθεροι και οι Σοσιαληστες , μας σκλαβωσαν .

      Εκει , συγκεντρωσου , στην σκλαβια σου και στην Εθνοκτονια .
      Κυττα γυρω σου και καταλαβεις οτι δεν εχουμε πολυ καιρο μπροστα μας , για να ετοιμαστουμε .

      Διαγραφή
  3. Εσύ αυτό κατάλαβες ότι είπα;; Ό,τι του φανεί...
    Φίλε, θέλω να δω να αντιδρούν το ίδιο οι ΕΔΩ και για τους ΕΚΕΙ φασίστες που έρχονται εδώ και να μην μας τα κουκουλώνουν με "δηθενιές", κατάλαβες;;Δεν είπα ότι θα μας σώσει η Χ.Αυγή, άντε τώρα με τις εξυπνάδες αυτές. Κατάλαβες τι γίνεται στη Θράκη;; και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, άντε ενημερώσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την Τουρκία έμπαιναν τα όπλα για τους "επαναστάτες" της Συρίας, που εγκατέστησε εκεί η CIA με τους εμίρηδες, ο κόσμος τό 'χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Τώρα εμπλέκεται;! Απλά τώρα αποφάσισαν οι Ρώσοι που κατέφθασαν να δείξουν και έμπρακτα τις προθέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα δήλωσε ότι θα ζητήσει να εξεταστεί το ζήτημα από το ΝΑΤΟ. Θα συγκληθεί το ΝΑΤΟ για του Ουιγούρου την υπόθεση, το ΝΑΤΟ που από κοινού μαζί του παίζει το παιχνίδι. Και μετά την εξέταση τι θα γίνει; Αν σχεδιάζουν κανονικό πόλεμο θα γίνει χαμός και η Τουρκία θα είναι η πρώτη που θα τσουρουφλίσει την ουρά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]