Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εμφύλιος έχει ήδη ξεκινήσει...;

Κάποιοι μίλαγαν εδώ και καιρό για την πιθανότητα να ξεσπάσει στην Ελλάδα εμφύλιος πόλεμος.

Ως άπειρο μαθητούδι που δεν γνωρίζει από εμφύλιους γιατί δεν τους έχει ζήσει, το μόνο που περνάει από το μυαλό μου είναι η ρήση του αείμνηστου Θανάση Βέγγου στο «Ψυχή Βαθιά», «Αυτός δεν είναι πόλεμος. Είναι ντροπή».

Και ξαφνικά κάτι ξυπνάει μέσα μου κι αρχίζω να σκέφτομαι περίεργα.
Έχω την αίσθηση ότι ο νέος ελληνικός εμφύλιος έχει ήδη ξεκινήσει και αυτές τις μέρες εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά πλατώ εν μέσω υβριστικών φράσεων και χειροδικίας. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στους ‘Ελληνες παίρνει μορφή μέσα από τα πολιτικά κόμματα και τις ακραίες ιδεολογίες ... όλων μας.

Ακούω αριστερούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φασισμό, για το πως αναδείχθηκε ο Χίτλερ, για το φόβο ενός νέου δικτάτορα. Πολλοί αναρωτιούνται πως η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε τόσο πολύ και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Βουλή.
Πιθανόν να μη γνωρίζουν ότι η ακροδεξιά έχει αναδειχθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα.
Εάν κάποιοι σκοπεύουν να φέρουν δικτάτορα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη δεν το βλέπω περίεργο. Άλλωστε ο Nigel Farage (βρετανός πολιτικός) φωνάζει εδώ και πολύ καιρό ότι η Ευρώπη έχει απωλέσει την Δημοκρατικότητά της.

Γιατί τόση φασαρία για τη Χρυσή Αυγή;
Αν φοβόμαστε για τη δημοκρατία (εδώ όποιος θέλει γελάει..) τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και να βρούμε άμεσους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.
Αν η Χρυσή Αυγή για κάποιους είναι ο κακός αποδιοπομπαίος τράγος, τότε αυτό που χρειάζεται είναι να βρούμε πως κατάφερε αυτός ο τράγος να φτάσει μέσα στη Βουλή.
Τι δρόμους και περάσματα βρήκε ανοιχτά, ποιοι Έλληνες πολίτες και γιατί τον έσπρωξαν και τον έβαλαν μέσα στο μαντρί της Βουλής.
Μπορεί στην τελική, ο τράγος να μην είναι τράγος αλλά ένας καλογυμνασμένος, από τη φύση του, ταύρος και είτε το θέλει ο ίδιος είτε όχι ν’αρχίσουν οι ταυρομαχίες μέσα στην Ελληνική Βουλή.
Οι ταυρομαχίες όμως έχουν ως συνέπεια το αίμα και αυτό πρέπει να το έχουμε καλά κρατημένο στο μυαλό μας.

Έλληνας ταύρος με ‘Ελληνα ταυρομάχο – δεν ξέρω ποιος θα επιζήσει στο τέλος – πάντως τ’αδέλφια θα σφαχτούν για άλλη μια φορά. Αυτός είναι ο άμεσος κίνδυνος. Αυτό πρέπει να προσέξουμε όταν παίρνουμε τη θέση του ενός ή του άλλου.

Δεν γνωρίζω και δεν σκοπεύω να το ψάξω, αν η προπαρασκευαστική ταυρομαχία στο πλατώ της τιβι είχε θύτη και θύμα. Δε με ενδιαφέρει ποιος έφταιξε, ποιος το ξεκίνησε, ποιος είχε δίκιο ή άδικο. Εγώ βλέπω δυο αδέρφια να τσακώνονται, να βρίζονται και να πιάνονται στα χέρια.

Δεν βλέπω κτήνη, δεν βλέπω παλιοκομμουνιστές.
Βλέπω μόνο αδέρφια.
Πρέπει να κάνω κάτι για να ενώσω πάλι τα αδέλφια.

Πρέπει να γράψω αυτό που νιώθω. Ίσως είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για να προλάβω έναν νέο ελληνικό εμφύλιο.

Ελεύθερη Ελληνίδα
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δηλαδη οι αριστεροι εγκληματιες που ειναι σεβαστοι ! μεσα στην φιδοφωλια και φονιαδες στους δρομους , τοσα χρονια δεν σε ενοχλησαν ;
    Γιατι δεν σε νοιαζη να ξερεις τι ακριβως εγινε προχθες με τις δυο οχιες ;
    Δεν ειμαι οπαδος ΚΑΝΕΝΟΣ , αλλα δεν ειμαι και ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ . Και ειδα πεντακαθαρα ποιοι τα προκαλεσαν τα χαστουκια ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ .
    Γι' αυτο και δεν ενοχληθηκα ΚΑΘΟΛΟΥ που η Χ. Α καταφερε επιτελους να ακουστη και ξυπνησουν πολλοι και να ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ Πατριδα τους και να την προστατεψουν απο τους λατρεις των εμφυλιων και σφαγεις του Γενους .
    Καποτε με συμμαχους κατσαπλιαδες βουλγαρους και αλβανους και σημερα με μουσουλμανους εποικους και τουρκους μογγολους .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .
    ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΗΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .
    Τοσο γρηγορα ξεχαστηκαν τα αισχη τους ;
    Τοσο γρηγορα θαψαμε τους αδικοκαμενους στις τραπεζες ; Τους σφαγμενους ; Τους βιασμενους ; Ποιος τους προστατευη ; Ποιος τους εφερε , με το ετσι θελω ;
    Οι ιδιοι λενε οτι ειναι Πατριωτες και ΟΛΟΙ οι αλλοι που μας σκλαβωσαν και μας διαλυσαν την ζωη , τους λενε φασιστες .
    Εγω ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΕΣ . Π Ο Τ Ε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν οι "ομάδες κρούσης" της ΝΔ στην Πελοπόννησο δολοφόνησαν τον Τεμπονέρα ήταν εμφύλιος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλληνές μου μή παρασύρεστε, αυτό επιζητούν τα αφεντικά για άλλη μιά φορά.
    Να είμαστε χωρισμένοι και φανατισμένοι,ώστε να μπορέσουν να μας διαλύσουν οριστικά....
    Οι άθλιοι προδότες ειδικά του ΠΑΣΟΚ,εξακολουθούν ακόμα να μας εμπαίζουν....και να νομίζουν ότι ακόμη έχουν ρόλο στη χώρα αυτή.
    Σε μικρότερη κλίμακα ακολουθεί η ΝΔ και από την άλλη ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ που δεν γνωρίζει που τελικά πάει.
    Ψηφίστε ότι νομίζετε, αλλά προς Θεού μη διχασθούμε...
    Όποτε έγινε αυτό, το πληρώσαμε πανάκριβα και δυστυχώς έγινε πολλές φορές στο παρελθόν.
    Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ΟΛΟΙ ΜΑΣ γιατί έρχονται πολύ δύσκολες ώρες για την Ελλάδα μας.
    Πρώτη κίνηση μας πρέπει να είναι να τιμωρήσουμε αυστηρότατα τους δωσίλογους προδότες που έφεραν σε αυτά τα χάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενωμενοι ειμαστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ .
    Τα κουκια και τα μαυρα προβατα , ας προσκυνησουν την Γαλανολευκη και τοτε ΟΛΟΙ μαζι , θα τους δειξουμε τον δρομο της κολασεως .
    Οποιος πιστευη σε ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ειναι ΕΝΩΜΕΝΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]