Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άνοιγμα Τσίπρα σε Ρωσία και… Καραμανλή!


Υπερασπίστηκε τα γεωπολιτικά ανοίγματα …Καραμανλή ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti, ενώ έδωσε στεγνά τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο για την διακοπή της συνεργασίας, την ώρα που κάποιοι δήθεν αστοί υπερασπίζονται ακόμα και τα γελοία επιχειρήματα Παπανδρέου για το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Πούτιν!

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία συνιστά προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση της Αριστεράς. «Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις
μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί» τόνισε, κάνοντας λόγο για συνεργασία που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.

«Η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας», προσέθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πεπαλαιωμένο» το δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα «η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση. Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Πολύ καλά έκανε !!!
    Η Ελλάς ανήκει εκεί που είναι τα συμφέροντά της !!!
    Αρκετά πιά με τους προσκυνημένους εθνομειωδότες, που μας κατέστρεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πουνε ρε αυτοι που εβριζαν τον τσιπρα?που εισται ρε...! αυτα για τουσ γελοιουσ που πιστευουν οτι τα δυο μεγαλα κοματα και ιδιοσ η ΝΔ ειναι περισσοτερο πατριωτεσ απο τον τσιπρα! ρε μιλαμε δεν εχουτε τσιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εἶναι σὲ γνώση μας ὅτι ὁ Τσίπρας δίνει στὸ ἐσωτερικὸ τοῦ κόμματος του μιὰ μάχη ὑπέρβασης καὶ μετἀλλαξης τοῦ κινήματός του σὲ περιεκτικὸ ἀριστερὸ πατριωτικό. αὐτὸς εἶναι καὶ ὁ λόγος ποὺ ὅλοι αὐτοὶ οἱ ἐθνομηδενιστὲς βαρωνίσκοι τῆς ἀριστερᾶς, ποὺ ἦταν ἐξαφανισμένοι σὲ ὅλη τὴν προηγούμενη προεκλογικὴ περίοδο, ἀφήνοντς τον μόνο του νὰ τραβήξη τὸ κάρο, ξεπετάχτηκαν μαζικὰ καὶ λένε ὅ,τι τοὺς κατέβει ἀμφισβητῶντας τον οὐσιαστικά.
    ἄν κάποιος ἀγαπᾶ τὸν τόπο καὶ ἐπιθυμεῖ νὰ στηρίξη τὸν ΣΥΡΙΖΑ, ἔχει ὑποχρέωση νὰ στηρίξη τὸν Τσίπρα πρῶτα ἀπ' ὅλα στὴν ἐσωτερική του μάχη. μιὰ ψῆφος δὲν ἀρκεῖ. ὁ Τσίπρας ἔχει γύρω του πατριῶτες συμβούλους (ἡ ὀνοματολογία δὲ χρειάζεται ἐδῶ) ἀλλὰ ὀφεἰλουν καὶ οἱ ψηφοφόροι του νὰ κάνουν ἐμφανὴ τὴν παρουσία τους (εἴτε μὲ συμμετοχὴ στὶς ἀνοιχτὲς συνελεύσεις, εἴτε μὲ προσωπικὲς ἐπιστολές τους, εἴτε ἀλλιῶς) καὶ νὰ μὴν ἀφήσουν τὰ κομματόσκυλα νὰ καταστρέψουν αὐτὴν τὴν ἱστορικὴ εὐκαιρία.

    ἀλλιῶς ἂς καθόμαστε νὰ φλυαροῦμε κενὰ λόγια βλέποντας τὸν τόπο νὰ παραδίδεται στὸ σκοτάδι τῶν γραφειοκρατῶν τοῦ ἄρχοντα τοῦ αἰῶνος τούτου.

    v.pikros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΗ ΦΑΚΕΛΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ
      ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
      ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥς ΤΩΡΑ
      ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ

      Διαγραφή
    2. ἀγαπητὴ κυρία, τὸ κείμενο εἶναι ἐνυπόγραφο (v[assileios] pikros) καὶ οἱ ἀπόψεις μου γνωστὲς καὶ διατυπωμένες στὸν χῶρο τῆς ἀριστερᾶς.

      v.pikros

      Διαγραφή
  4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ... ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ", "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΑΜΕ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ-ΕΕ... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ, ΑΝ ΒΓΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ένα κόμμα από 5% ανέρχεται στο 17% και αύριο ποιός ξέρει που... προέχει οι μηχανισμοί του (εάν όντως είναι δημοκρατικοι και "ακαπέλωτοι") να ενσωματωθούν στους αριθμούς και όχι να τους ενσωματώσουν. Ο κος Τσίπρας καλόν είναι να υποσχεθή προεκλογικά και να κάνει ανοικτό συνέδριο λαικής βάσης, αμέσως μετά τις εκλογές και να επανατοποθετηθή στα εθνικά θέματα και αυτά της παιδείας, με τρόπο τέτοιο που να εκφράζει ΓΝΗΣΙΑ τους ψηφοφόρους του και όχι να τους ρυμουλκεί.
    Ένας Σύριζα του 25-30% ενσωματώνει πολίτες που έχουν συμφέροντα που άπτονται των κανόνων της ανταγωνιστικής καθημερινής οικονομίας (μικροεπαγγελματίες, εργάτες κλπ) και όχι μόνο διανοούμενους της πολιποίκιλης αριστεράς που με κάποιο τρόπο έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα ή έχουν "ξεφύγει" από οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολὺ καλὴ πρόταση ἡ πρότασή σας γιὰ συνέδριο λαϊκῆς βάσης. βέβαια αὐτὸ πρέπει νὰ τεθῆ σὰν αἴτημα ἀπὸ τὼρα ἀπὸ τοὺς πιθανοὺς ψηφοφόρους καὶ νὰ μὴν ἀφεθῆ στὴν καλὴ πρόθεση τῶν μεθυσμένων ἀπὸ τὴν νίκη καὶ ζαλισμένων ἀπὸ τὰ ἀνοιχτὰ καὶ ἐπείγοντα ζητἠματα στελεχῶν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ.

      v.pikros

      Διαγραφή
  6. ορε καλα εκανε και γιατι θα πρεπει να ειμασται στο αρμα τον συμφεροντων τις δυσης και συνεχωμενα χαμενοι με τους προδοτες που στηνονται στα τεσερα γιατι ο καραμαλης χαζος ηταν που εκανε ανηγμα στην μοσχα αφου τα συμφερονταμα ςειναι εκει γιατι οχι τωρα ο συριζα εχει καπια προβληματα στο εσωτερηκοτου πυστευω θα λυθουν και θα προχωρησει αυτος και ο καμενος μα ςδηνουν μια ελπιδα και ο καμενος για μοσχα μηλα ε δυο συχρονος πυστευω δεν ειναι χαζει κατι εχουν δει που εναι αντιεθνηκο στιρηξτετους με νυχια και μεδοντια να πανε ψηλα και μπροστα απο τους προδωτες να τελιωνουμε με δαυτους ορε νεοδουλη ακους κανεναν κομανετσι ναμηλα για την ρωσια αφου του ειπαν μουγγα τα αφεντικα της δυσης απο εκει φενεται ο σαρα και ο μαρα μαζι με τον τπουρκογλου οτι μας εχουν για τελιω ςξεπουλημα μην κολονετε ορε απανοτους να τους φαμε τους ουνους τον ιουνι καμενο και συριζα να ελθουν προστα πρωτοι κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]