Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρόικα: Το αδηφάγο τέρας συνεχίζει να κατακρεουργεί την Ελλάδα

- Μειώνουν κι άλλο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μετά τις εκλογές

- Η απόλυτη κατακρήμνιση των αμοιβών δεν φαίνεται να «ικανοποιεί» την τρόικα, η οποία θέτει - εκ νέου - θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών

Κάτω από το σημείο μηδέν έχει φτάσει η ελληνική οικονομία την ίδια ώρα που γίνονται μεγαλόπνοα πλάνα που κάνουν λόγο για ανάπτυξη.
Αλήθεια όμως τι εννοούν με την λέξη «ανάπτυξη» όταν αυτή τη στιγμή οι μειώσεις μισθών φθάνουν ως το 35% στον ιδιωτικό τομέα;
Εξάλλου από την εφαρμογή του νέου μνημονίου ως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή οι όροι στην αγορά εργασίας έχουν ανατραπεί πλήρως, με απόλυτη επικράτηση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης.

Θέλουν αίμα και άλλο αίμα
Η απόλυτη κατακρήμνιση των αμοιβών δεν φαίνεται να «ικανοποιεί» την τρόικα, η οποία θέτει - εκ νέου - θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών, με ορισμένες εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας μας να συνεπικουρούν, ζητώντας - ανεπισήμως - νέα μέτρα και στέλνοντας Έλληνες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Τι κόβεται μετά τις εκλογές
Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην τρόικα για τα νέα μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές, περιλαμβάνουν τα εξής:

Περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας άδειας που δικαιούται ο μισθωτός. Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη.

Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν πως με την εφαρμογή τους θα μειωθεί περαιτέρω το εργατικό κόστος και θα καταστεί ανταγωνιστικότερο το τελικό παραγόμενο προϊόν.

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τη χρονική περίοδο μετά τη 14η Φεβρουαρίου και εντεύθεν δείχνουν ήδη μεγάλες μειώσεις μισθών από 18% ως 35%. Στο διάστημα του ενάμιση μήνα που μεσολάβησε υπογράφηκαν 58 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που αφορούν 2.714 εργαζομένους.



Κουτρουμάνης: Εάν συνεχιστεί η ύφεση θα μειωθούν δραματικά οι συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι οι συντάξεις εξαρτώνται άμεσα από τα εισοδήματα και εάν υπάρχει ύφεση για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, οι συντάξεις θα μειωθούν δραματικά.

O κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στην κατάσταση της αγοράς και υποστήριξε ότι υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που πληρώνονται με 400 ευρώ χωρίς ασφάλιση ενώ τόνισε ότι οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι και περιμένουν από τους πολιτικούς να δουν επιτέλους ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]