Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον βρίζουν μέχρι και οι …υπάλληλοι της Goldman Sachs και όμως, κυκλοφορεί ελεύθερος!

Αιχμές κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για τις δηλώσεις του, μεταξύ που των οποίων και εκείνη περί «Τιτανικού» που είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των spreads φέρεται να άφησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ.

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το έλλειμμα του 2009, όταν πιέστηκε από βουλευτές να απαντήσει, ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Κουρουμπλή, φέρεται να χαρακτήρισε ατυχή την δήλωση περί «Τιτανικού» που ειπώθηκε τον Ιανουάριο του 2010.

Επίσης δύο μήνες αργότερα, τον Μάρτιο, και ενώ η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές γιατί είχαν «μαλακώσει» τα spreads, η ανακοίνωση περί αναθεώρησης των στοιχείων του 2009 και οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι «αν δε μας δώσουν οι αγορές λεφτά, θα πάμε στο ΔΝΤ», είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο και τελικά οι αγορές να κλείσουν για την Ελλάδα.

Κατά Παπακωνσταντίνου και η Eurostat

Ούτε μία ούτε δύο μα αμέτρητες φορές ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κλήθηκε να διευκρινίσει στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η Στατιστική Υπηρεσία δεν είναι αρμόδια να κάνει προβλέψεις για το έλλειμμα κι ότι αυτό είναι δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών ανάλογα με την πολιτική που προτίθεται να χαράξει στον τομέα τω εσόδων-εξόδων.

Ο κ. Κοντοπυράκης δήλωσε συγκεκριμένα ότι ακόμη και η Eurostat όταν παίρνει προβλέψεις από τα κράτη-μέλη, τις διαβιβάζει ως έχει στις Βρυξέλλες χωρίς κανένα σχολιασμό ή παρατήρηση.

«Tόσο η Eurostat όσο και η ΕΛΣΤΑΤ», είπε, « είναι στατιστικές υπηρεσίες. Η πρόβλεψη εξαρτάται από την πολιτική της κυβέρνησης, από το τι έχει σκοπό να κάνει, τι έργα, τι φόρους να βάλει, τι φόρους να εισπράξει, τι επιδόσεις να δώσει, τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει. Η Στατιστική Υπηρεσία δεν έχει γνώση αυτών των πραγμάτων και δεν πρέπει να έχει».

Ερωτηθείς για το αν το έλλειμμα του 2009 παρουσιάστηκε υπερδιογκωμένο, ο κ. Κοντοπυράκης απάντησε πως «εφόσον τα στοιχεία έγιναν αποδεκτά από τη Eurostat αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν τίποτα παράνομο», άφησε ωστόσο αιχμές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου για τους λανθασμένους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν σχολιάζοντας ότι θα μπορούσε και «να μην ανοίξει μύτη» αν ενημερωνόταν η Eurostat ότι άλλαξαν οι συνθήκες λόγω άλλου προγράμματος.

«Το λάθος» όπως ανέφερε ο κ. κ. Κοντοπυράκης «ήταν με το να λέει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην Eurostat σας είπαμε ψέμματα». Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν παρέλειψε επίσης να μεταφέρει λόγια του κ. Ascoli της Eurostat σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου έψαχνε για έναν αποδιοπομπαίο τράγο . «Μου είπε, he’s looking for a scapegoat and you’ll be it».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν είναι δυο δεν είναι τρεις, είναι χίλιοι δεκατρείς κι αν πάρουμε απόφαση να καθαρίσουμε τον τόπο, πρέπει να βγούμε ΟΛΟΙ έξω από τα σύνορα και να επιτρέψουμε την είσοδο μόνο σε όσους απαντήσουν σωστά στην ερώτηση: χαρίζεις όλη την περιουσία σου στην Ελλάδα και ξαναρχίζεις από την αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΝΕΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΑΩΡΟΥΣ ΜΕ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ 270ε.ΑΥΤΗ ΝΑ ΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.270 ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΠΑΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ .ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]