Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βία και τρομοκρατία - Η «δημοκρατία» της μνημονιακής εξουσίας


Όσοι ερμηνεύουν υποκριτικώς τις αντιδράσεις, την οργή, την απόγνωση των πολιτών σαν βία θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία δεν συνιστούν βία.

Από το φθινόπωρο του 2009 η χώρα και η κοινωνία οδηγούνται στην καταστροφή, μέσα από μια συντονισμένη και συστηματικώς ασκούμενη ΒΙΑ, που προσλαμβάνει τις μορφές της οικονομικής, της κοινωνικής και της ψυχολογικής βίας. Πρόκειται κυριολεκτικώς για μια μεθοδευμένη πολεμική επιχείρηση, την οποία εξαπέλυσαν τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα, με πολιτικούς «εκτελεστές» τα κομματικά υποχείρια, τα οποία συμβολοποίησαν και επισημοποίησαν την πλήρη υποταγή τους με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Με τη σειρά της, η κυβέρνηση αυτή αποτέλεσε «ευτυχές προϊόν» της πολιτικής βίας που άσκησαν τα τραπεζικά - κερδοσκοπικά κέντρα και το επιτελείο του Δ' Ράιχ στο πολιτικό σύστημα της διακυβέρνησης.

Όσοι ερμηνεύουν υποκριτικώς τις αντιδράσεις, την οργή, την απόγνωση των πολιτών σαν βία θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία δεν συνιστούν βία. Αντίθετα, ΒΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ, ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που στερούνται πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης.

Παραδείγματα τέτοιου είδους βίας είναι η βίαιη και αυθαίρετη αφαίρεση του μισθού, της σύνταξης· βία αποτελούν οι απολύσεις που γίνονται χωρίς καμιά θεσμική προστασία. Τη βία υπομένουν οι πρώην επαγγελματίες που προσφεύγουν στα συσσίτια, οι νεόπτωχοι, οι άστεγοι. Βία υφίστανται οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν πλέον να βρουν ούτε φάρμακα...

Μήπως με βίαιο, αντιδημοκρατικό και άδικο τρόπο δεν έγινε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτερου μισθού, της διαιτησίας; Βία δεν αποτελεί το γεγονός ότι διαλύεται το Δημόσιο, ότι απολύονται χιλιάδες υπάλληλοι όχι επειδή γίνεται ορθολογική ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, αλλά διότι «περισσεύουν κεφάλια», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «τροϊκανών»;

Βία και ιδεολογική τρομοκρατία: Αυτό είναι το δίπτυχο του μοντέλου της «Δημοκρατίας του Μνημονίου». Ο ελληνικός λαός, οι πολίτες υβρίζονται, εκβιάζονται, απειλούνται, τρομοκρατούνται κυριολεκτικώς από τους ίδιους τους πολιτικούς υπηρέτες του Μνημονίου και από τους μηχανισμούς προπαγάνδας των ΜΜΕ.

Ασκείται μια μορφή ψυχολογικού πολέμου, η οποία ακολουθεί πιστά τις αρχές της αμερικανικής σχολής. Σύμφωνα με αυτή, ο αιφνιδιασμός, ο εκφοβισμός, η απελπισία συνιστούν βασικούς όρους για να μην μπορεί ο πολίτης να εκλογικεύσει και να αντιδράσει στην κρίση με ορθολογικά επιχειρήματα, αλλά να υποταγεί πλήρως και να αποδεχτεί ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ που προσδίδουν στις λέξεις-συνθήματα οι ασκούντες την ιδεολογική αυτή τρομοκρατία.

Γι’ αυτό και φράσεις-κλειδιά, όπως «επάνοδος στη δραχμή», «χρεοκοπία», «έξοδος από την Ευρωζώνη», «απώλεια των περιουσιακών στοιχείων», θα χρησιμοποιηθούν σ’ αυτό το πλαίσιο της άσκησης ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα...

Η στρατηγική των μνημονιακών συμφερόντων αποβλέπει στην παθητική παράδοση και υποταγή της κοινωνίας. Στην επικράτηση μιας σιωπής νεκροταφείου. Ο πρώτος στόχος της διεθνούς κερδοσκοπίας και του Δ' Ράιχ ήταν η ενσωμάτωση και η υποταγή του συστήματος διακυβέρνησης, των φορέων του δικομματισμού – στόχος που επετεύχθη στο ακέραιο. Τώρα θα πρέπει να εξουθενωθεί και να χειραγωγηθεί μια ολόκληρη κοινωνία, να υποκύψει στη μοίρα της και να ψηφίσει αδια μαρτύρητα στις εκλογές τα κόμματα του Μνημονίου «για να αποφύγει τη χρεοκοπία και την επάνοδο στη δραχμή».

Οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά των πολιτικών και των φερέφωνών τους εκφράζουν ακριβώς αυτό το συνολικό αδιέξοδο. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οργής. Οι πολίτες που καταφεύγουν στις αποδοκιμασίες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία καθημερινοί άνθρωποι, που για πρώτη φορά στη ζωή τους εκδηλώνουν την απόγνωσή τους με τους τρόπους αυτούς.

Οι πολιτικο-οικονομικοί μηχανισμοί της αυτοτέλειας, της βίας, της τρομοκράτησης και της εξαθλίωσης των πολιτών, οι μηχανισμοί της προπαγάνδας, αντί να ζητούν και «τα ρέστα», ας αντιληφθούν ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Και ότι οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές τους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. πρωτη φορα θα ψηφησω απελευτερομενα χωρις ενδιασμους και ο λογος μου ασκουν συνεχομαινει βια και τρομοκρατια και φασησμο και εγω θελω την λευτερια ουστ απο δω προδοτες του κερατα καμενο να τους καψω τους μπασταρδους τους ανθελληνες μακρια απο τους δυο αυτους που μας πουλησαν για τα λευτα και την αλαζονιατους κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μακελαρης του ελληνικου λαου ο φραγκεσταην ο εφιαλτης στο δρομο με τις λευκες και τα τουβλα τον στηριζουνπροσπαθουν να κανουν ενα λαο ζομποι αμ δε τα ζομποι θα σε στηριξουν τουρκογλου φουσκομακελαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι και η Ψυχολογία στην διατεταγμένη υπηρεσία τους, κ. Γκίβαλε, όπως ήταν στην υπηρεσία όλων των αδίστακτων καθεστώτων. Η αξία του άρθρου σας έγκειται στο ότι δεν περιγράφει μόνο την κατάσταση, αλλά έμμεσα υποδεικνύει και την λύση. Αρκεί να αντιληψθούμε αυτά που υπονοείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λυσι που ολοι ζητουν ειναι μεσα μας .
    Η θα μετα-νοϊσουμε ή θα χαθουμε .

    Επειδη ομως απο τα μηνυματα των δηδεν αφυπνισμενων βλεπω οτι θα ψηφισουν (;!)..... αλλοι πικραμενους και αλλοι καμμενους , καταλαβαινω οτι δεν μας ανεβασαν ακομη στον Σταυρο , αλλα ειμαστε στην αρχη του Γολγοθα .
    Εχουμε πολυ πονο να σηκωσουμε σαν ΕΘΝΟΣ μπροστα μας .

    Καθε νοημων Ελληνας , τουτες τις στερνες ωρες , θα μαζευε τροφη και θα οχυρωνε το σπιτικο του .
    Δεν εμεινε πολυ καιρος .

    Η Εκκλησια μας ειναι το καστρο για την αντισταση . Παντα ηταν και παντα θα ειναι .
    Οσοι μεινουν πνευματικα και σωματικα , εξω ...καλη τυχη !

    Αν δεν μετανοϊσουμε εμεις πρωτοι , πως απαιτουμε απο τους κοινοβουλευτικους αλητες να μετανοϊσουν αυτοι για τις ανομες πραξεις των ;
    Αυτοι ηταν , αυτοι που ηταν . Εμεις τους μαζεψαμε απο τους δρομους και τις σκοτεινες στοες και τους βαλαμε , μετα τιμων μαλιστα , στην εξουσια .
    Εμεις ειμαστε η ριζα του κακου που μας βρηκε .
    Αυτη ειναι η αληθεια .

    Καλο αγωνα , καλο υπολοιπο Σαρακοστης και καλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ .
    Καλη Λευτερια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]