Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα που διοικείται με συνθήματα…

Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα τα κουτσοβόλευε με τις συντηρητικές κυβερνήσεις που είχε.

Μπορεί να μην υπήρχαν πολλές ελευθερίες μετά τον εμφύλιο, αλλά τα καλοκαιρινά βράδια κοιμόσουνα με ανοιχτά παράθυρα και δε φοβόσουνα κανένα άλλο εκτός από τον πρωινό “γαλατά” που σου χτύπαγετην πόρτα λέγοντας “άνοιξε ασφάλεια”.

Οι εκλογές γινόντουσαν με τον “Αστυφύλαξ”και τον Χωροφύλαξ” αλλά ποτέ με συνθήματα.

Την αρχή την έκανε ο Αντρέας όταν ήρθε από τηνΑμερική με το ζιβάγκο του και το καβουράκι του, φορτωμένος με τα εκατομμύρια του Ροκφέλερ διακηρύσσοντας ΑΛΛΑΓΗ και ο κόσμος έτρεξε μαγεμένος να τη συναντήσει .

Έστρωσε ροδοπέταλα και παροχές με δανικά το δρόμο της ΑΛΛΑΓΗΣ και ο κόσμος τότε ήταν πανευτυχής που επί τέλους απολάμβανε ελευθερία και ευημερία.

Σήμερα όμως που έληξε το γραμμάτιο και ήρθε ολογαριασμός αυτός, τραβάμε τα μαλλιά μας.

Ο Σημίτης συνέχισε με το ίδιο σύνθημα και την ίδια τακτική, μετά ο Κώστας είπε ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του κράτους και το άφησε το ίδιο και χειρότερο, μετά ακολούθησε ο Γιωργάκης με το σύνθημα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και είναι ο μόνος που κράτησε την υπόσχεσή του. Άλλαξε τα πάντα. Δεν άφησε τίποτα όρθιο.Για Τιτανικό μίλησε και μας κατάντησε τρις χειρότερα απ’ τον Τιτανικό και μας έμπασε στο ΔΝΤ και στα μνημόνια.

Ακολουθούν ο Αντωνάκης με σύνθημα ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ και ο Βαγγέλας με το ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο πολιτικός κόσμος είναι χωρισμένος σε “μνημονιακούς” και”αντιμνημονιακούς” εκτός του ΚΚΕ που είναι κατά των πάντων.

Ο Τσίπρας είναι εναντίον αλλά δεν ξέρει προς ποιά κατεύθυνση, ο δε Κουβέλης μαζεύει στο κόμμα του όποιον έχει τοποθετηθεί ή έχει γράψει εναντίον της Ελλάδας όπως οι κυρίες Ρεπούση και Δραγώνα.

Τα μνημόνια τα ζήτησε η Μέρκελ απ’ το Γιωργάκη για να μας δέση και να πάρει εκδίκηση μετά από εβδομήντα χρόνια, γιατί δεν τους αφήσαμε το ’40 να γίνουν κοσμοκράτορες.

Ο Αντωνάκης έβαλε τις φωνές πως τα μνημόνια είναι λάθος φάρμακο και θάνατος για την Ελλάδα και διερρήγνυε τα ιμάτιά του πως δεν πρόκειται να τα υπογράψει.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Αντωνάκηςαπό αντιμνημονιακός το γύρισε σε μνημονιακός.

Τι έγινε ρε Αντώνη και σε ένα βράδυ άλλαξες τοποθέτηση; Μήπως σε κρατάει και σένα η Μέρκελ στο τσεπάκι της με εκείνη την πλανεύτρα κυρία Ζίμενς; Δεν εξηγείται αλλιώς! Γι’ αυτό σε παράτησε ο Καμμένος και θα σας κάνει μεγάλη ζημιά στη συνεργασία που επεργάζεστε με το ΠΑΣΟΚ που επιθυμεί διακαώς η κ. Μέρκελ για να χει το κεφάλι της ήσυχο και τα λεφτά της στις τράπεζες δεμένα.

Καθώς φαίνεται αυτόν δεν τον κρατάει η Μέρκελ πουθενά και έτσι δε μπορεί να τον κάνει ζάφτι με τους εκβιασμούς της.

Πάνο Καμμένε τράβα μπροστά και μη φοβάσαι τίποτα, έχεις πολύ κόσμο πείσει πως δεν είσαι σαν όλους τους άλλους. Πρόσεχε μόνο μη τους μοιάσεις, γιατί εσύ θα πληρώσεις τη νύφη.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής που ήταν να συζητηθούν οι απαιτήσεις για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, κανένας από αυτούς όλους τους μασκαράδες που υποδύονται τους ταγούς των Ελληνικών συμφερόντων δεν πάτησε το πόδι του στη συνεδρίαση. Όλοι μα όλοι οι αρμόδιοι δικαιολογήθηκαν πως ήταν απασχολημένοι για να μην τους τραβήξει η Μέρκελ το αυτί και το χαλί κάτω από τα πόδια.

ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ σας παλιόΓΟΜΑΡΙΑ.

* ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]