Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την Κυριακή Ψηφίζω Βενιζέλο!


Για να μην ξεχνάμε ότι ο Βενιζέλος δεν είναι του συστήματος που μας κατέστρεψε, είναι το ίδιο το σύστημα

Ας μάθουμε λίγα λόγια για την Μεγάλη αυτή Προσωπικότητα, που την επόμενη των αμφίρροπων εσωκομματικών εκλογών, θα διεκδικήσει την Πρωθυπουργία της χώρας. Να θυμηθούμε όμως και μεγάλες στιγμές στην καριέρα του όπως που κάποιοι κακοπροαίρετοι τα χαρακτήρισαν σκάνδαλα.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε Πρωτοχρονιά και είναι μάλλον ένας τυχερός άνθρωπος. Στα 23 του αναγορεύθηκε διδάκτορας της Νομικής, έτσι όταν «κατέβηκε» στην Αθήνα ­ για το «βρώμικο ’89» ­ ήταν κιόλας, για όλους, ο «κύριος καθηγητής» του Συνταγματικού Δικαίου. Στη μετά Ανδρέα εποχή κάποιοι σύντροφοί του στοιχημάτιζαν ότι «δεν θα αντέξει». Αυτός όμως όχι μόνο άντεξε αλλά αποδείχθηκε και καλός δρομέας ­ άλλωστε δεν πίνει, δεν καπνίζει, όπως και δεν οδηγεί (αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στους δρόμους της πολιτικής). «Δεν υπάρχει πολιτικός που να μην έχει τις απώτερες δυνατές φιλοδοξίες» έλεγε από τότε. Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και υπουργός Πολιτισμού σήμερα, ο μόλις 44 ετών και 11 μηνών πολιτικός έχει όλον τον χρόνο μπροστά του. Και ανυπόμονος είναι μόνο τις Παρασκευές, όταν πρόκειται να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη όπου τον περιμένει η κόρη του Ελβίνα. (ΤΟ ΒΗΜΑ 2/12/2001)

Ο Βαγγέλης, συν τοις άλλοις, είναι και παρκαδόρος. Στις 18 Οκτωβρί­ου του 2001, ευρισκόμενος στο πλευ­ρό του αξέχαστου προέδρου του Ορ­γανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθη­νών (ΟΜΜΑ) Χρήστου Λαμπράκη, ο αντίπαλος του λευκού ψηφοδελτί­ου εγκαινίασε την πρώτη ζώνη του γκαράζ του Μεγάρου.(Π.Λιάκος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15/3/2012)

Εκτός από παρκαδόρος είναι και λάτρης της υψηλής τέχνης! Σε έκθεση πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας από το Υπουργείο πολιτισμού, υπήρχε κι ένας Σταυρός απέναντι από ένα εκσπερματίζων πέος. Κάποιοι υπερβολικοί αντέδρασαν αλλά ο υπουργός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, με γραπτή ανακοίνωση έβαλε τα πράγματα στην θέση τους : «Η έντονη συζήτηση που προκλήθηκε τείνει να επισκιάσει την ουσία της έκθεσης και να παρεμποδίσει την επαφή του ευρύτερου κοινού με την σύγχρονη τέχνη» σημειώνει ο υπουργός Πολιτισμού, τονίζοντας ότι «στόχος όμως της έκθεσης Outlook ήταν ακριβώς να είναι αντιπροσωπευτική των διεθνών ρευμάτων και να προκαλέσει το γνήσιο ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για την σύγχρονη τέχνη»

Στον Ελεύθερο χρόνο του είναι Φίλος της Μουσικής μιας και τις τελευταίες μέρες του Σημιτικού Μεσαίων, πέντε (5) μέρες πριν τις εκλογές του 2004 ειχε εγγυηθει 90 εκ € για το Μέγαρο των γυφτοχλιδάτων! (netakias 2/3/2011)

Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, αριθμός φύλλου 426 της 2ας Mαρτίου 2004,

Παρέχουμε την εγγύηση του Eλληνικού Δημοσίου στην Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων (EIB) για την κάλυψη δανείου της στον Oργανισμό Mεγάρου Mουσικής Aθηνών (OMMA) ποσού ενενήντα εκατομμυρίων (90.000. 000) ευρώ με σκοπό τη μερική χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης των έργων της B΄ φάσης του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών.
Mε την εγγύηση αυτή, το Eλληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του OMMA που απορρέουν από τη σύμβαση του δανείου που έχει υπογραφεί μεταξύ αυτού και της Eυρωπαϊκής Tράπεζας Eπενδύσεων (EIB), σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης ληξιπρόθεσμης δόσης ή τόκων εκ μέρους του OMMA.

Αλλά δεν ξεχνάει ποτέ τους Φίλους του. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 20/5/2004 είχε αποκαλύψει :

Σε κέντρο εξυπηρέτησης των συνεργατών και φίλων του Eυάγγελου Bενιζέλου, φαίνεται ότι είχε μετατραπεί το υπουργείο Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια τουλάχιστον της δεύτερης θητείας του προβεβλημένου στελέχους του ΠAΣOK και σημερινού υπεύθυνου για τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Oι καταγγελίες είναι πολλές και καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. O τότε υπουργός, όπως πολλοί λένε, χρησιμοποίησε τον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα αρμοδιοτήτων του για να ασκήσει προσωπική πολιτική. Παραμέρισε προς τούτο όλη τη διοικητική δομή, πορεύθηκε μόνον με μερικούς «δικούς» του ανθρώπους, όπως ευρέως διαδίδεται στο υπουργείο, ενώ σήμερα, μετά την κυβερνητική αλλαγή, διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια, ειδικά τα προερχόμενα από τα έσοδα του OΠAΠ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν φθάσει στις αρμόδιες διευθύνσεις για ανασκαφές, συντήρηση ιστορικών μνημείων κ.λπ. O ίδιος ο κ. Bενιζέλος, βέβαια, αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, επικαλούμενος το «πολύπλευρο έργο» που προσέφερε και εκτενώς έχει περιγράψει σε συνεντεύξεις Tύπου αλλά και σε απαντητική επιστολή του προς την «Kαθημερινή», έπειτα από δημοσίευμα που έθιγε τα κακώς κείμενα στο Eθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο, αλλά και ευρύτερα στον χώρο του Πολιτισμού. (Χρ.Παναγόπουλος. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2/5/2004)



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Οι βρωμεροτεροι και συνηθως αμορφωτοι , μεταξυ των κοινοβουλευτικων , ΠΑΝΤΟΤΕ κυριαρχουν .
    Αλλα εφθασαν στο τελος τους . Ειναι νεκροι και δεν το ξερουν .Νομιζουν οτι θα τα καταφερουν και θα διαλυσουν το Εθνος !
    Μωραινει Κυριος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς ένα έχουμε να πούμε σε όλα αυτά τα ντόπια και ξένα κτήνη.
    Όλα τέλεια τα κάνουν, αλλά τελικά θα γκρεμιστούν τα σχέδια τους σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
    Θα κερδίσουν όλες τις μάχες, αλλά θα χάσουν τελικά τον πόλεμο.
    Γιατί;
    Γιατί έτσι είναι "γραμμένο"
    Γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας είναι προδιαγεγραμμένο.

    Γιατί η ελεύθερη πορεία της φτάνει στο τέλος της.
    Γιατί άλλοι καθορίζουν αυτό το μέλλον και όχι τα σκουπίδια εκείνα, που κατά καιρούς φέρονται σαν ηγέτες της.
    Είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες αυτού, του οποίου γνωρίζουμε ως "τέλος του κόσμου" και το οποίο στην πραγματικότητα είναι η έναρξη μιας νέας περιόδου στην ανθρώπινη ιστορία. Ο κόσμος θα μπει στην Εποχή του Υδροχόου, είτε το θέλουν τα κτήνη είτε όχι.
    Όμως, αυτή η Εποχή είναι καθαρά ελληνική.

    Την Ελλάδα, όσο κι αν θεωρούν ότι τη νίκησαν, στο τέλος θα υποστούν οι ίδιοι την ήττα. Όσο κι αν θεωρούν ότι την ταπείνωσαν, θα τη δουν στον θρίαμβό της.
    Γιατί;
    Γιατί πρόλαβε και δημιούργησε τη γνώση της νίκης.

    Γιατί δεν πρόλαβαν να τη σταματήσουν όταν μπορούσαν και όταν είχε νόημα να τη σταματήσουν … Τώρα πλέον είναι αργά.

    Η ιδεολογία του Υδροχόου είναι ελληνική ιδεολογία.

    Η ιδεολογία, η οποία θα επικρατήσει στους επόμενους αιώνες, θα είναι ελληνική ιδεολογία. Τα παιδιά αυτής της ιδεολογίας θα ανακαλύψουν όλους τους "συμμορίτες" και θα τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει.

    Δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει ρόλος για τις δικές τους ιδιότητες. Είναι τοκογλύφοι σε μια κοινωνία όπου η τοκογλυφία δεν θα είναι ανεκτή.
    Είναι ιδιοκτήτες υποδομών σε μια κοινωνία όπου οι υποδομές θα αποτελούν κοινωνικά αγαθά υπό την ιδιωτικοοικονομική διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων. …

    Είναι κτήνη σε μια κοινωνία ανθρώπων …Θέμα χρόνου είναι να το πληρώσουν.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΌΟΥ και πρόεδρος του ΕΑΜ Β’.

    http://www.youtube.com/watch?v=E-TS6VHAK54&context=C33512b3ADOEgsToPDskIuLUMSzXtzLINoD5dLzhPx

    FNOUS-YDROXOOS-14/01/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε com,panic,ακομα και μια γατα ειναι 7αψυχη.
    με την Ελλαδα πηγατε να τα βαλετε??
    δεν ειδατε ποιος ειναι καπετανιος??
    πως θα νικησετε την Υπερμαχο Στρατηγο??
    ενα νευμα της αρκει,και γινατε σκονη!
    δεν πειραζει...
    καθενας διαλεγει για τι θα πεθανει.
    σιγα μην σας βγαλουμε και πιστοποιητικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν λέγατε τα νεοεποχήτικα περί Υδροχοόυ, κ. Τραϊανού, θα είσαστε γενικά συμπαθής. Αφήστε τις μπερδεμένες θεωρίες, δεν ωφελούν ούτε εσάς ούτε τους αναγνώστες σας.

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ελλαδα ποτε δεν πεθενει παλη θα λευτεροθουμε και την γουρουνα τον μακελαρη με το πριονι δεν θα τον χωραει κελι θα ειναι ειδηκο και ειδηκη κρεμαλα ντου ελληνες στο συνταγμα για την λευτερια και το συνταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]