Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δώρα και υποσχέσεις στους ιθαγενείς μοίρασε ο Τούρκος πρέσβης στην Θράκη

Περιόδευσε…επιτυχώς στη γη των υπηκόων του ο Κερίμ Ουράς, μοιράζοντας χαμόγελα στους…”ομογενείς” του και χαιρετίσματα από τη…”γλυκειά μάνα πατρίδα” τους…

Έληξε λοιπόν η επίσκεψη του πρεσβευτή της Τουρκίας Κερίμ Ουράς, που όπως ακριβώς σας προαναγγείλαμε (χωρίς φυσικά να είμαστε προφήτες – δεν χρειάζεται εξάλλου, με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας) μετεξελίχθηκε σε άλλη μια κακόγουστη, αλλά και προκλητική (από πολιτικής άποψης) περιοδεία Τούρκου αξιωματούχου στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Συνοδευόμενος από τον νέο πρόξενο Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ (θα αντικαταστήσει οσονούπω τον απερχόμενο Μουσταφά Σάρνιτς), ο Ουράς συνάντησε βεβαίως σε εθιμοτυπικές επισκέψεις («ξεπέτα» τις λένε στο…χωριό μου) κάποιους χριστιανούς επίσημους (συγκεκριμένα, τον περιφερειάρχη Γιαννακίδη και τους δημάρχους Κομοτηνής και Ξάνθης Πετρίδη και Στυλιανίδη αντίστοιχα), για να αναλωθεί ακολούθως στις συνηθισμένες επαφές με όλους τους σεσημασμένους εκπροσώπους της τουρκόφρονης μειονοτικής 5ης φάλαγγας της Θράκης: και τους νόμιμους, όπως οι δήμαρχοι Αρριανών και Μύκης, αλλά και τους παράνομους, όπως π.χ. η «Τούρκικη Ένωση Ξάνθης», η «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» και φυσικά οι ψευτομουφτήδες.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι επισκέψεις σε μειονοτικά χωριά της Ροδόπης, όπως και στα πομακοχώρια της Ξάνθης. Το κλίμα ήταν παντού πανηγυρικό, είχαμε παντού ομιλίες με αναφορές στους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και τα…τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είχαμε φυσικά και δεσμεύσεις από τον μουσαφίρη για την Τουρκία, που θα είναι πάντα κοντά στους «ομογενείς» της Θράκης, αλλά και χαιρετισμούς από τη “γλυκειά μάνα πατρίδα” (όπως ανέφερε επί λέξει στο χωριό Κένταυρος της Ξάνθης).

Δείτε παρακάτω κάποιες πολύ χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την τριήμερη παρουσία του Τούρκου πρέσβη στα μέρη μας – αν και νομίζουμε βέβαια ότι το παράπλευρο εντυπωσιακό φωτογραφικό…μνημείο δουλοπρέπειας, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν να κρατάει (ως ορντινάντσα) την ομπρέλα στον Τούρκο πρέσβηστη βροχερή Κομοτηνή, είναι πραγματικά…όλα τα λεφτά.

Πάρτε όμως μία γεύση και από το…θριαμβευτικό ύφος του δελτίου τύπου που εξέδωσε στις 11 Μαρτίου η ψευτομουφτεία Ξάνθης (προσέξτε όμως και το ότι ο Ουράς αναφέρεται ως «ο πρέσβης μας», πράγμα μάλιστα που επαναλαμβάνεται άλλες 5 φορές – προφανώς για να το…εμπεδώσουμε).

«Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς κατά την δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε 8-10 Μαρτίου στην Δυτική Θράκη, είχε συνομιλίες στον νομό Ξάνθης. Τον κύριο πρέσβη μας στην επίσκεψη του τον συνόδεψαν ο ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ιλχάν Σενέρ, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και η υποπρόξενος Μπερίν Οκούρ.

Ο πρέσβης μας κύριος Κερίμ Ουράς μετά τις πρωινές επισκέψεις στους αυτοδιοικητικούς της Ξάνθης, τέλεσε το ναμάζι του στο τζαμί Σουνέ και μετά επισκέφτηκε τη μουφτεία Ξάνθης, όπου ενημερώθηκε από τον μουφτή μας κύριο Αχμέτ Μέτε, σχετικά με τις εργασίες που γίνονται. Μετά την ανταλλαγή δώρων πέρασαν στο γεύμα που παρέθεσε ο μουφτής μας προς τιμήν του πρέσβη μας. Μετά το γεύμα και αφού τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες στην πλατεία της πόλης, πήγαν στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Αργότερα ο κύριος πρέσβης μας και η εκλεκτή συνοδεία του πήγαν στα χωριά Κένταυρος και Εχίνος, όπου αγκαλιάστηκαν με τους Τουρκομουσουλμάνους. Η επίσκεψη του πρέσβη μας στην Ξάνθη ολοκληρώθηκε με το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Μύκης κύριος Μουσταφά Τσουκάλ».

And they lived happily even after…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1. Από την επίσκεψη του Κερίμ Ουράς στην (παράνομη) “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.

2. Στην ψευτομουφτεία Ξάνθης. Διακρίνονται (από αριστερά προς δεξιά) ο σύμβουλος της περιφέρειας Ιρφάν Ουζούν, ο νέος πρόξενος Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρέσβης Κερίμ Ουράς, ο απερχόμενος πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σάρνιτς, ο δημοσιογράφος της Γκιουντέμ και διευθυντής της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, και γονατιστός (!!!) δεξιά το στέλεχος της Δημοκρατικής συμμαχίας Ντελί Γιουσούφ.

3. Στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής». Διακρίνονται (από αριστερά προς δεξιά): Τζεμίλ Καμπζά, Ερκάν Ρουσέν (πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας), βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, πρέσβης Κερίμ Ουράς, ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, πρόεδρος του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

4. Ο Κερίμ Ουράς στο γραφείο του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ.

5. Βόλτα στην πλατεία της Ξάνθης.

6. Από τη συνάντηση του Κερίμ Ουράς με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

7. Από την υποδοχή του Ουράς έξω από το Δημαρχείο Αρριανών, με τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερήφ και το δημοτικό συμβούλιο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αρρωστημένη κατάσταση που διαιωνίζεται... από ποιά εποχή άραγε; Ρητορικό ερώτημα. Πάντως η νοοτροπία του πελατειακού κράτους δεν ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]