Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα, εκλογές!!!

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ένα - ένα τα θέματα που άπτονται της οικονομικής μας στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όσους μπορούν να δώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση τακτοποιούνται. Τα ταμεία ανασαίνουν.

Τώρα που ήρθαν τα λεφτά, πάρτε θέση άπαντες. Από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά.

Εκλογές με όλο τους το μεγαλείο. Έτσι, να τις αισθανθούμε ρε παιδί μου.

“Αν βρεις παπά, θάψε καμιά δεκαριά” λέει μια σοφή παροιμία.
Έ, όπως είναι μαζεμένοι όλοι αυτοί που έχουν τα γένια και τα χτένια, βαράτε βιολιτζήδες.

Να βάλουν κάποια δις ευρώ ακόμα για τις ατελείωτες εκλογικές αναμετρήσεις που μας περιμένουν, μέχρι να μας βάλουν στο σβέρκο κανένα αρμοστή.

Όπως τα χρόνια τα καλά, ευκαιρία να ξαναζήσουμε μεγαλεία του παρελθόντος.

Η Άγκελα Μέρκελ με τον Σόϊμπλε να μεριμνήσουν ώστε να γίνουν δωρεάν - τζάμπα - όσες πτήσεις χρειαστούν, ώστε τα αεροπλάνα της LUFTHANSA να φέρουν απο τη Γερμανία στην Ελλάδα όσους ψηφοφόρους θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Όχι μόνο μέχρι το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αλλά την ιδιαίτερη πατρίδα του καθένα. Εμένα λόγου χάριν από το Ντόρτμουντ στην Αθήνα, και από εκεί στη Χρυσούπολη.
Ύστερα είναι δουλειά του συγκεντρωσιάρχη του κόμματος η μεταφορά μου στην Ξάνθη.
Τα ίδια και στην Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Ρωσία.
Ο Βλαδίμηρος Πούτιν κανονικά, τώρα που εκλέχτηκε ξανά και θα επανακάμψει στο Κρεμλίνο, θα πρέπει να μεριμνήσει αυτοπροσώπως για τους ψηφοφόρους από τη Ρωσία. Θα προβληθεί εξάλλου. Και να μην ξεχνά ότι σε περίπτωση προσώπων VIP είναι υποχρεωμένος να έχει δίπλα τους από ένα έως πέντε πράκτορες της ΚΑ - ΓΚΕ - ΜΠΕ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ήδη «άνοιξε» δέκα γραφεία μεταφοράς ψηφοφόρων στην Αστόρια, μιας και στην πόλη αυτή ζούνε κοντά 380.000 Έλληνες.
Η Κριστίν Λαγκάρντ φροντίζει για τις μετακινήσεις από τις άλλες μεγαλουπόλεις.
Στην Αυστραλία αποδεσμεύτηκε η μισή ΚΟΥΑΝΤΑΣ , για τις ανάγκες των Ελλήνων ψηφοφόρων. Λίγο ξινίστηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για τις συνοδείες των VIP, αλλά όταν του εξηγήσαμε ό,τι σύμφωνα τα ήθη και έθιμα της χώρας μας από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου έτσι γίνεται, έδειξε κατανόηση.

Οι 500 περίπου Έλληνες που ζουν στην Αλάσκα, μπορούν να μας έρθουν και με κρουαζιερόπλοιο, αρκεί να τους αφήσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ που θα τους υποδεχτούν στον Πειραιά, να αποβιβαστούν.

Ο πατριάρχης του ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί με μια χειρονομία καλής
θέλησης επέτρεψε μέχρι να περατωθούν οι εκλογές να μπορούμε να πηγαίνουμε στα γήπεδα με ελαφρύ οπλισμό, όπως κροτίδες, βεγγαλικά, ρουκέτες, φωτοβολίδες, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, πυραύλους εδάφους - εδάφους.

Οι Σκανδιναβοί θα τυπώσουν όλη τη χαρτούρα που θα χρειαστεί εντελώς δωρεάν. Έρχονται και 20.000 εθελοντές για τις αφισσοκολήσεις.

Στην πλατεία Συντάγματος, στις τελευταίες ομιλίες των αρχηγών μας θα παρίστανται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του κόσμου. Δεν θα χρειαστούν τα «μαγικά» του Τάσου Μπιρσίμ να φαίνεται γεμάτη η πλατεία με 1,5 και 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Είμαστε όλοι δίπλα σας, στο πλευρό σας, ακούγεται από τη μια ως την άλλη άκρη του πλανήτη.

Με τις καλύτερες των καλυτέρων προϋποθέσεις βαδίζουμε για την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Θεός σώζει την Αγγλία, λένε οι Βρετανοί σε μια έξαρση της ευχετικής ευκτικής.

Τα ίδια λέω κι εγώ για τη χώρα μας.

Κατά τ’ άλλα, Κυριακή κοντή γιορτή.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. http://www.youtube.com/watch?v=u6a7fwaBSrk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mην κάνετε ζέσταμα. Θα κάνουν τα πάντα για να μην κηρύξουν εκλογές. Τον ένα μινι ανασχηματισμό μετά τον άλλο μέχρι τα πρόσωπα να έχουν αλλάξει εντελώς, αλλά σε εκλογές δεν θα πάνε. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι εκτελούν μια βρώμικη αποστολή που έχει ένα χρονοδιάγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]