Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί το Reuters βλέπει πτώχευση στις 20 Μαρτίου αφού είμαστε τόσο καλά παιδιά;


Aν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει το ομόλογο στις 20 Μαρτίου ή οι όροι δεν αλλάξουν, τότε θα πτωχεύσει, σχολιάζει σήμερα το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκριτου ειδησεογραφικού πρακτορείου, στις Βρυξέλλες εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας εντός Ευρωζώνης.
Από που προκύπτει το συμπέρασμα αυτό;

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μελετούν τρόπους για να καθυστερήσουν μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια άτακτη χρεοκοπία.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ότι το χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ, που τώρα βρίσκεται στο 160%, θα μειωθεί στο ω120% μέχρι το 2020, μέσω της συμφωνίας.

Πρώτα εκλογές και μετά λεφτά…

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις αναμενόμενες εκλογές του Απριλίου.

«Υπάρχουν προτάσεις να καθυστερήσει το πακέτο ή να κοπεί σε κομμάτια, ώστε να αποφευχθεί μια άμεση χρεοκοπία, αλλά όχι όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτή», τονίζει στο πρακτορείο αξιωματούχος, που συμμετέχει στις προετοιμασίες για την αποψινή τηλεδιάσκεψη. «(Οι υπουργοί οικονομικών) θα συζητήσουν τις εναλλακτικές. Υπάρχει πίεση από αρκετές χώρες να περιμένουν μέχρι να υπάρξει πλήρης δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να μην έρθει μέχρι να γίνουν οι εκλογές».

Το δημοσίευμα επικαλείται και δηλώσεις άλλων αξιωματούχων, που υποστηρίζουν ότι οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία, με το Βερολίνο- που δεν αρκείται στις ενυπόγραφες δεσεύσεις- να είναι το πιο ανένδοτο και να προτείνει η τελική έγκριση να δοθεί μόνο μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η ανταλλαγή ομολόγων μπορεί να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες, με τη διαδικασία να ξεκινά σε περίπου μία.

Όπως και νά’ χει, σε αυτό το οριακό σημείο, πρέπει να υπάρξει συνέπεια στις ενέργειες της κάθε πλευράς, ώστε να μη βρεθούμε προ γεγονότων, τα οποία δεν μπορεί κανείς να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσουν, όχι μόνο την Ελλάδα (αυτή είναι η πιο εύκολη πρόγνωση), αλλά ολόκληρο το Ευρωσύστημα.

Δείτε το δημοσίευμα του Reuters.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]