Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομόλογα γερμανικών υποχρεώσεων


Πριν από 20 χρόνια περίπου είχα γνωρίσει έναν Φιλανδό σε ένα επαγγελματικό συνέδριο που με κατέπληξε με τις γνώσεις του για την Ελληνική Ιστορία και ακόμα περισσότερο με τη σοφή κουβέντα του αν και ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά:

“Ζείτε σε έναν ευλογημμένο τόπο, με καταραμένους πολιτικούς”.

Έπρπε να φτάσουμε με το ένα πόδι στο γκρεμό για να το καταλάβουμε αυτό!

Τέλος πάντων, πολλά ακούγονται σε αυτό τον δικτυακό τόπο, σκέφτηκα να μοιραστώ τη σκέψη μου.

Αν είναι όπως λέγεται ότι το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις ξεπερνάτα 550.000.000.000, ας ακυρώσουμε τα όποια δάνεια να εκδόσουμε.

Ομόλογα Γερμανικών Υπο-ΧΡΕΩΣΕΩΝ και να τα ανταλλάξουμε με αυτά που λήγουν με προσάυξηση 50%. Δηλαδή τα 300 δισ χονδρικά που χρωστάμε να δώσουμε 450δισ στους δανειστές και θα μας μείνουν και άλλα 100δισ.

Εκμηδενίζεται το χρέος, εξοφλέίται και ο ανοιχτός λογ/σμός με τη Γερμανία, ε’υχομαι με αυτήν την εκκροή χρημάτων από τη Γερμανία, η αξιολόγησή της να πέσει 4-5 βαθμίδες για να νοιώσει τι εστί απώλεια αξιοπρέπειας και να χασκογελούν κάποιοι με το άκουσμα της λέξης “Germany”

Οι δανειστές εκεί που θα κουρεύονταν —50% θα έχουν κέρδος +50%, άρα διπλά κερδισμένοι. Αυτά τα ανταλλάξιμα ομόλογα ας τα αναλάβουν και οι Οίκοι Αξιολόγησης με μια προμήθεια 5%. Να δείτε για πότε θα είμαστε ΑΑΑΑΑ+++++.

Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό...;

Δεν είμαι οικονομολόγος, όπως ούτε βέβαια και οι βολευτές μας, οπότε αν κάπου κάνω λάθος δώστε μου βολευτική ασυλία.

73s de SV2GWY / Demetrius

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]