Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών;


Γράφει ο Economist

Αυτό που πρέπει να κατανοήσει ο Ελληνικός λαός είναι ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα έχουμε μια αναμέτρηση ανάμεσα στην Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα άλλα κόμματα, ούτε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά μια αναμέτρηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν να συνεχίσει η Ελλάδα να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος και στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να την κάνουν μια επαρχία της Ευρώπης.

Δεν είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη Νέα Δημοκρατία, το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Δημοκρατική Αριστερά, γιατί τα πρώτα τρία κόμματα έχουν είδη συνεργαστεί για τη σύναψη της νέας καταστροφικής δανειακής σύμβασης, ενώ είναι γνωστό ότι ο Φώτης Κουβέλης
έφυγε από το Συνασπισμό για να συνεργαστεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενώ έβλεπε με καλό μάτι την κυβέρνηση Παπαδήμου. Βλέποντας και τα πρόσωπα που έτρεξαν να ενταχθούν στο κόμμα του και το ρόλο που έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια στο σχέδιο διάλυσης της Ελλάδος, γνωρίζουμε ότι αποτελεί μια από τα ίδια.

Δεν είναι επίσης, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, γιατί ενώ γνωρίζουμε ότι τα μνημόνια είναι μέρος του σχεδίου διάλυσης της Ελλάδος το σχέδιο αυτό έχει και άλλα μέρη. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας είναι εναντίον του μνημονίου αλλά ποιες είναι οι απόψεις του για τους λαθρομετανάστες, την παιδεία, την ασφάλεια, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας μας; Ή μήπως μπορεί να εκφράσει ένας άθεος τον ορθόδοξο ελληνικό λαό; Και ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από την παγκοσμιοποίηση που πρεσβεύει ο Τσίπρας και οι λοιποί του Συνασπισμού, το παγκόσμιο κεφάλαιο κατάφερε να διαλύσει εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν στη διάρκεια ενός αιώνα. Είναι επίσης άραγε σωστό ο Ελληνικός λαός να στραφεί προς το κομμουνιστικό κόμμα όταν η ηγεσία του στεναχωρήθηκε με το σύνθημα των απανταχού φιλελλήνων “είμαστε όλοι έλληνες”; Είναι άραγε η λύση στην κακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, η επιλογή μιας ακόμα χειρότερης κατάστασης; Ο κομμουνισμός όπου εφαρμόστηκε σε τόσους διαφορετικούς λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου απέτυχε παταγωδώς. Πριν δυο χρόνια ταξίδεψα στη Αλβανία. Ρώτησα τον οδηγό μας που ήταν Αλβανός να μου πει πως ήταν η ζωή στην Αλβανία την εποχή του κομμουνισμού. Μου είπε: “Δεν είχαμε ούτε όνειρα. Το μόνο όνειρο μας ήταν να φάμε λίγο άσπρο ψωμί”! Τέτοιες καταστάσεις θέλουμε να βιώσουμε στην χώρα μας; Εκπροσωπεί άραγε το Κ.Κ.Ε. τα συμφέροντα του έλληνα εργάτη; Σίγουρα όχι. Το μεγαλύτερο χτύπημα που δέχθηκε ο έλληνας εργάτης ήταν από το λαθρομετανάστη εργάτη διότι οι εργοδότες σε μεγάλο ποσοστό προτίμησαν τη φτηνή και ανασφάλιστη μαύρη εργασία για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στον έλληνα εργάτη που είχε ασφάλεια, εργαζόταν οκτώ ώρες και είχε τις νόμιμες αποδοχές και τον λαθρομετανάστη εργάτη που εργαζόταν σε πολλές περιπτώσεις όλη την ημέρα, χωρίς ασφάλεια και με τις μισές αποδοχές. Ήταν φυσικό ένα μεγάλος μέρος των ελλήνων εργατών να οδηγηθούν στην ανεργία ή να χάσουν μεγάλο μέρος των νόμιμων δικαιωμάτων τους. Το Κ.Κ.Ε. έδωσε και δίνει μάχη για τους λαθρομετανάστες, για τους έλληνες εργάτες δεν βλέπουμε να δίνει κάποια μάχη.

Όταν ξεκίνησαν τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδος, ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι αγωνιστές του 1821 είπαν: “πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος”. Αυτό είναι και σήμερα το στοιχείο που ξεχωρίζει αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται για τη σωτηρία της Ελλάδος, από αυτούς που προσποιούνται ότι αγωνίζονται γι’ αυτήν. Υπάρχει σήμερα μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που έχουν αληθινή αγάπη στο Θεό και στην πατρίδα αλλά δεν τους εκφράζει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα. Αυτοί οι λίγοι καλοί πολιτικοί που έχουμε, που τους χαρακτηρίζει το φρόνιμα των αγωνιστών του 1821 έχουν χρέος να ενωθούν και να δημιουργήσουν έναν νέο πολιτικό φορέα που θα εκφράσει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, και θα γίνει η μαγιά που θα φουσκώσει το αλεύρι. Αυτό είναι το πολιτικό κόμμα που λείπει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και που θα αναλάβει τον αγώνα για τη σωτηρία και την πρόοδο της πατρίδας μας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Σωστά. Η βαμπίρ = βρυκόλακας κομματοκρατία είναι πλέον ιστορία.

    Υπάρχει τεράστια ανάγκη να κατατεθεί ένα και μόνον ένα κοινό ψηφοδέλτιο από τον ελληνικό λαό γιά την ανατροπή του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής και ξενόφερτης αγγλοσαξωνικής κομματοκρατίας. Πρέπει να έχει μέσα όλες τις ιδεολογίες των παλιών κομμάτων με αίτημα την Συντακτική Εθνοσυνέλευση, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση: προσωπική ελευθερία, κοινωνική ελευθερία, πολιτική ελευθερία και εθνική ελευθερία και πολιτική αυτοθέσμιση.

    Διότι το Σύνταγμα της Ελλάδος ήδη αναθεωρείται τώρα από την πολιτική τάξη, που είναι απλώς... Ελληνόφωνοι και τίποτε άλλο. Ή, όπως γράφει ο ο Μάρκος Μουζάκης: “Η απόλυτη Ύβρις! Οι απάτριδες, ανιστόρητοι ευρωπίθηκοι, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί, εκστασιασμένοι απ’ τη… σωτηρία της Ελλάδας, την επιτευχθείσα μέσω του ανεκδιήγητου κατοχικού κατασκευάσματός τους, της και νέας δανειακής σύμβασης αποκαλουμένης, έτρεχαν και δεν έφταναν, τρέχουν και δε φτάνουν να προπαγανδίσουν την «επιτυχία». Α, και δε σηκώνουν και μύγα στο σπαθί τους, οι προσκυνημένοι!”

    Η ανατροπή του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής και ξενόφερτης αγγλοσαξωνικής κομματοκρατίας είναι το αίτημα όλων μα όλων των εθνών της ΕΕ, των ΗΠΑ και του πλανήτη Γη. Εκτός βέβαια από την Αγγλία, όπου υπάρχει ένα έθνος που λατρεύει την μοναρχία.

    Δεν είνα άσχημα να υπάρχει μοναρχία στην Αγγλία. Κάτι σαν ένα μουσιακό είδος πολιτεύματος γιά τους τουρίστες.

    Όλα τα άλλα έθνη όμως διψούν γιά την ελευθερία: την προσωπική ελευθερία, την κοινωνική ελευθερία, την πολιτική ελευθερία και την εθνική ελευθερία και πολιτική αυτοθέσμιση. Η ελευθερία των εθνών είναι το διακύβευμα των εκλογών και όχι πλέον τα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ακριβως !
    Αριστερος=Εθνοπροδοτης .
    Δεξιος=κουκουλοφορος , ρουφιανος και δωσιλογος .
    Σοσιαλιστης = ολα μαζι .
    Αυτο τουλαχιστον μας διδασκει η Ιστορια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελλάδα εκτός απ' την δημοκρατία γεννήθηκε κι η τυραννία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μερικές φορές νομίζω οτι ζώ σε άλλη χώρα. Τα τελευταία χρόνια με το τετραπολικό κομματικό πολιτικό σύστημα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ πάνω απο το 70% του Εκλογικού σώματος συμμετείχε σε συνδικαλιστικές δραστηριότητες, δουλευε με φακελάκια, προωθούσε με την συμπεριφορά του την αναξιοκρατία, γούσταρε τον εύκολο πλουτισμό και τα καθε είδους δάνεια και άλλα πολλά.
    Ξαφινικά ολοι αυτοί θα αλλάξουν νοοτροπία και στάση και θα συμμετέχουν σε μία πορεία για να σώσουν την Ελλάδα. Θα αναδιοργανώθούν απο μόνοι τους προσχωρώντας στα πιστεύω στο υπόλοιπο 30% που τόσα χρόνια ήταν προσπαθούσε για κάτι άλλο.
    Δυστυχώς η επανίδρυση του κράτους εφτασε η ώρα για να γίνει μεσω του μνημονίου και μάλιστα με το μαστίγιου του χρέους και της κρίσης δανεισμού όπως αυτή μας προέκυψε και επηρεάζει αυτή την ιδια συνταγματική μας κυριαρχία.
    Αυτό ειναι το λαθος μας και αυτό θα πρέπει να διορθώσουμε.
    Η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές να αναδιοργανώσει το κράτος σε όλους τους τομείς και να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς το βραχνα των δανειακών δεσμεύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, οποιαδήποτε επανίδρυση κράτους είναι αποτυχημένη όταν βασίζεται στην καταστροφή των πολιτών, στην οικονομική εξαθλίωσή τους, στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, στην απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην υποταγή των ένοχων και διεφθαρμένων προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι.
      Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό ακριβώς συμβαίνει. Διασώζεται το κράτος, οι πολιτικοί και οικονομικοί εκτελεστές του και εκτελούνται σωρηδόν οι πάντες.
      Εάν αυτό το βρίσκεις σωστό... δεν έχω να πω τίποτε.
      Το μέγα ζητούμενο είναι να μπορέσει να αναδειχθεί μία κυβέρνηση Ελλήνων και όχι Ελληνοφώνων. Μία κυβέρνηση που θα θέσει ως πρώτιστο μέλημά της την αυτοκυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας και στη συνέχεια με απλές κινήσεις μπορεί να χαράξει πολιτική στρατηγική για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της χώρας.
      Τότε θα δεις πως πάρα πολλοί (αν όχι όλοι) θα θελήσουν να διαγράψουν χρέη μας, για να μπορέσουν να μπούνε στο παιχνίδι. Σημειώνω πως η Κύπρος και η Ελλάδα (εν γενει η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο) έχουν σημειωθεί ως κέντρο του ενεργειακού ενδιαφέροντος για το μέλλον.
      Υποσημείωση: Είναι άραγε μόνο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για τα οποία κόπτονται άπαντες; Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που μας κρύβουν επιμελώς; Γιατί, π.χ. πήγε η Χίλαρι Κλίντον στο Καστελλόριζο όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα την τελευταία φορά; Για ποιό ενεργειακό ορυκτό ενδιαφέρθηκαν αμερικανοί εμπειρογνώμονες, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ελληνικής ΑΟΖ νότια του Καστελλόριζου;

      Διαγραφή
    2. Χα χα χα...αυτο το σοσιαλιστης=ολα μαζι,ειναι ολα τα λεφτα.

      Διαγραφή
    3. Να σας πω ενα νεο;οι Αλβανοι ψαχνονται να ψηφισουν-οσοι μπορουν-μαλλον να το πω καλυτερα να στηριξουν με οποιο τροπο μπορουν,ποιο κομμα λετε;αυτο που θα απαλλαξει τη Ελλαδα απο τους λαθρομεταναστες και δεν εννοουν βεβαια τους εαυτους τους αλλα τους καθε λογης μουσουλμανους που τους παιρνουν το μεροκαματο για 15 ευρω.

      Εχω την υποψια πως αυτο το κριτηριο θα ισχυσει και για πολλους Ελληνες...

      Διαγραφή
    4. Θέλω ένα κράτος δημοκρατικό
      Θελω ενα κρατος κυρίαρχο
      Θέλω ένα κράτος σύγχρονο
      Θελω ενα κράτος αξιοπρεπές
      Θελω ένα κράτος αξιοκρατικό

      Η σειρά δεν έχει σημασία. Τα έγραψα όπως μου ερχοντουσαν στο μυαλό. Στο παρελθον τίποτα απο αυτά δεν υπήρχαν. Ουτε και τώρα υπάρχουν. Στην πραγματικότητα ηταν κατ΄ επιφαση τα χαρακτηριστηκά του Ελληνικού Κράτους που τα επικαλούνταν τα κόμματα και υφαρπαζαν την ψήφο του εκλογικού σώματος.
      Ελπίζω να προκύψουν μεσα απο την Ελληνική προσπάθεια και μόνο χωρίς να μας τα επιβάλλουν άλλοι που έχουν συμφέροντα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]