Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαγκάρντ: ''Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ – Αλλιώς θα κατέρρεε η ευρωζώνη''

  • Βέβαιη για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη η Κριστίν Λαγκάρντ.Όμως ο γερμανικός τύπος επιμένει ''η Ελλάδα θα ''έκανε χάρη στον εαυτό της εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη''.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως το 2012 θα έρθει το τέλος του ευρώ ως ενιαίας ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας.

"Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012", δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά την οποία πρόσθεσε όσον αφορά την Ελλάδα: "Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ, εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό".

Η Κρ. Λαγκάρντ δήλωσε παράλληλα ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα "αναθεωρηθούν προς τα κάτω" για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ.
"Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ", υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Αν διώχναμε την Ελλάδα θα δίναμε σήμα στους κερδοσκόπους

''Εάν καταστήσουμε δυνατή μια μη εθελούσια έξοδο από την ευρωζώνη, αυτό θα οδηγούσε με απώλεια εμπιστοσύνης προς το ευρώ'' τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο Κλαας Κνοτ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με πρόσκληση προς τους κερδοσκόπους να συνεχίσουν με άλλες χώρες.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο ολλανδός τραπεζίτης, σε ερώτηση εάν θα ήταν προτιμότερο να αποβληθεί από την ευρωζώνη η Ελλάδα.

Η ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μελόδραμα με ευτυχές τέλος


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, στο γερμανικό τύπο συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η Ostsee-Zeitung παρατηρεί σήμερα ότι η Ελλάδα θα ''έκανε χάρη στον εαυτό της εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη''.
Η εφημερίδα παραδέχεται στο σχόλιο της ότι στην αρχή θα σημειώνονταν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά όπως τονίζει ''μόνο μια νομισματικά κυρίαρχη χώρα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της, να τους βάλει το πιστόλι στο στήθος και να απαιτήσει μια ριζική απομείωση του χρέους''.

Η Ostsee-Zeitung επικαλείται το παράδειγμα της Αργεντινής που πριν από 10 χρόνια χρεοκόπησε, ωστόσο, στο μεταξύ η οικονομία αναπτύσσεται ραγδαία και ο προϋπολογισμός της παρουσιάζει πλεονάσματα.
''Άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Παραμένει μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να έχει αξιώσεις για επενδύσεις που δεν θα καταλήγουν σε τραπεζικά χρηματοκιβώτια αλλά θα διοχετευθούν στην ανασυγκρότηση. Η ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μελόδραμα με ευτυχές τέλος'', επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]