Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φοβούνται "τυχαίο" γεγονός στην Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις ακολουθούν την αποκάλυψη ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει ετοιμάσει σχέδιο-βόμβα, το οποίο θα παρουσιάσει άμεσα επιχειρώντας να θέσει νέα δεδομένα στο τραπέζι και να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Αναλυτές εκτιμούν ότι σε αυτή τη φάση μόνο ένα "απροσδόκητο-τυχαίο" γεγονός μείζονος σημασίας για την ελληνική κοινωνία θα έδινε στον πρωθυπουργό το άλλοθι για να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Η γενική απεργία αποτελεί το πλέον κατάλληλο προκάλυμα για πρόκληση κάποιου περιστατικού, το οποίο θα οδηγήσει σε ξέσπασμα της κοινωνικής έντασης και θα αναγκάσει τον Γ. Παπανδρέου να λάβει μονομερείς αποφάσεις στο πλαίσιο κατευνασμού της κοινωνίας και επαναφοράς της τάξης.

Με αρκετά Δημόσια κτίρια να τελούν υπό κατάληψη, τα σκουπίδια στους δρόμους και τα σώματα ασφαλείας σε ένστολη διαμαρτυρία η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα εκτός ελέγχου.

Η Γερμανία έχει ήδη λάβει πρόνοια για κάτι τέτοιο και έχει αποστείλει μονάδες της ευρωπαϊκής δύναμης καταστολής και αποκατάστασης τάξης. Ταυτόχρονα όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αθήνα βρισκεται και η "ομάδα με τα μαύρα" γνωστή από τη δράση της στην Ισπανία και την Ιταλία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι οριακή και αρκεί μια σπίθα για να προκαλέσει έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις.

Τα διεθνή ΜΜΕ από την αρχή της εβδομάδας ασχολούνται έντονα με τη γενική απεργία που επηρεάζει άμεσα περί τους 4 εκατ. εργαζομένους.

Τα κόμματα στην Ελλάδα έχουν κρατήσει διακριτική στάση προσπαθώντας να αποφύγουν φαινόμενα βίας αλλά η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

Από το ΚΚΕ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Περισσός έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με ΜΜΕ και παράγοντες, ενώ ετοιμάζεται για την απεργία.

Προς το παρόν ο Γ. Παπανδρέου εστιάζει στο εσωτερικό μέτωπο, ζητάει συναίνεση και κατηγορεί την Ευρώπη για έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά μένει σε φραστικό επίπεδο και αποφεύγει να αναλάβει δράση.

Λίγο νωρίτερα η Αγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σχέδιο δράσης για την Ελλάδα το οποίο περιλαμβάνει και μονιμοποίηση της τρόικας. Οι αποφάσεις αυτές θα έχουν πολιτικό και οικονομικό χαρακτήρα, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι στόχος είναι να αποτραπεί μόνο το δημοψήφισμα. Χθες το πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι συμωνήθηκε αύξηση των πόρων του EFSF στα €2 τρι., θέμα το οποίο διέψευδε το Dow Jones Newswires.
Παράλληλα ο Νικολά Σαρκοζί έθεσε θέμα διάλυσης της Ευρωζώνης και του ευρώ, αδυνατώντας πλέον να ελέγξει τις εξελίξεις και να παρεμβληθεί στο παιχνίδι της Αγκελας Μέρκελ.

Ο Σαρκοζί έχει πλέον πολύ στενό περιθώριο κινήσεων καθώς η Γαλλία είναι στο μικροσκόπιο των οίκων αξιολόγησης και είναι πολύ πιθανό να υποβαθμιστεί.

Την κατάστση οξύνει η υποβάθμιση της Ισπανίας καθώς δείχνει ότι οι οίκοι δεν καταλαβαίνουν από πολιτικές πιέσεις και παίζουν και βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της ΕΕ. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δείχνει να ευνοεί τη Γερμανία η οποία θα επιβάλλει -όπως όλα δείχνουν- το δικό σχέδιο όταν πια οι αντιτιθέμενες δυνάμεις θα έχουν εξοντωθεί από τη μακρά περίοδο αναμονής και ιδιότυπου πολέμου.

Το σενάριο
Οπως γράφτηκε από χθες τα ξημερώματα το σενάριο που μπορούσε να υλοποιεί ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, καθαρό και ανέτρεπε τους συσχετισμούς δυνάμεων, βοηθώντας τη Γαλλία να αναπτύξει νέα ρητορική και να περιορίσει αισθητά τη Γαλλία και την Ιταλία να βρουν κοινές συνισταμένες και να πιέσουν για λύση στην κατεύθυνση της αύξησης των πόρων του EFSF.

Αν στη Σύνοδο δεν υπάρξουν αποφάσεις-έκπληξη τότε η Ευρωζώνη θα βρεθεί μια ανάσα από το γκρεμό και θα αναγκαστεί σε ντε φάκτο αποδοχή του γερμανικού σχεδίου.

Το παρασκήνιο
Ενώ λοιπόν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έμοιαζαν να υποχωρούν και η τουρκική προκλητικά να περιορίζεται εμφανίζεται ένα έγγραφο εργασίας (working paper) του ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο αναλύει το σενάριο της έντασης στην περιοχή....

Παράλληλα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην Ελλάδα έχει στρατοπεδεύσει η Eurogendfor, δύναμη ταχείας επέμβασης και αποκατάστασης τάξης σε διαδηλώσεις, πορείες κλπ...

Ολα αυτά ενώ μόλις προχθες άλλαξαν οι επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Μικρό άρθρο - δυναμίτης. Όπως το μπαμ που όλα δείχνουν ότι σχεδιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφανως ξεχνανε οι μαλακες της Eurogendfor οτι οι Ελληνες υπηρετουμε στο στρατο και καθε σπιτι εχει τουλαχιστον και απο ενα οπλο... Αν αγγιξουν Ελληνες τα μισθοφορικα κορακια, μεσα στην ιδια μας τη χωρα, τοτε η ποινη ειναι μια... ΘΑΝΑΤΟΣ... Εγω παντως ξυλο δε καθομαι να φαω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μας πεις τις έγκυρες πηγές σου; Γιατί το παραμύθι αυτό παίζει σε πολλά μπλογκ της πλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή το άρθρο αναδημοσιεύεται από το Sofokleousin (πράγμα που δεν έψαξες στα λινκς που δίνονται), κόψε το πολλά βαρύ υφάκι. Και αν αμφισβητείς αυτά που γράφονται εδώ, τότε σταμάτα να επισκέπτεσαι τον χώρο. Να συχνάζεις εκεί που οι πηγές είναι αξιόπιστες για εσένα. Εμείς ερχόμαστε, διαβάζουμε, ψάχνουμε και επιβεβαιώνουμε αυτά που γράφονται. Μασημένες τροφές στα στέκια που αράζεις, στα παπαγαλτζίδικα και όπου αλλού βρίσκεις πως δεν είναι της πλάκας. Φυσικά, το πολύ μάσημα κατάντησε τους Έλληνες πρόβατα. Συνέχισε Κωνσταντίνε την καλή δουλειά. Οι σακουλάδες του συστήματος προσπαθούν πάντα να θολώσουν το τοπίο. Αλλά δυστυχώς για τους ίδιους, δεν παρακολούθησαν μαθήματα πληροφορικής. Ούτε το λινκ δεν ξέρουν τι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναφέρομαι στην Eurogendfor. Ήρθαν λένε, λένε τα παπαγαλάκια από την Ηγουμενίτσα στην Λάρισα. Μια φωτογραφία δεν υπάρχει; Τόσα οχήματα έφεραν. Που είναι; Η αστυνομία διέψευσε επίσημα. Από που το επιβεβαίωσες λοιπόν; Θα μας πεις την πηγή σου; Ελπίζω να μην είναι οι "Αυτόπτες μάρτυρες" που έγραφαν αλλού.

    Για τα υπόλοιπα, μασημένες τροφές, πρόβατα, κλπ δεν θα σου απαντήσω. Απλα, να αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο σου (στο συγκεκριμένο την κυβέρνηση) με αληθινά γεγονότα και όχι με τρομολαγνεία του στυλ ήρθαν οι κατοχικές δυνάμεις να καταλάβουν την Αθήνα.

    Όταν κάποιοι μάθανε τι είναι το λινκ, κάποιοι άλλοι έπαιζαν με τις κουδουνίστρες τους, οπότε το δικό σου βαρύ υφάκι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Кαμία απάντηση από τον λαγό με την κουδουνίστρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Γαπ ΔΕΝ πρεπει να φυγει! τουλαχιστον ΟΧΙ ζωντανος. Αυτη η υποθεση που διηρκησε 37 ετη ΠΡΕΠΕΙ να ξεκαθαρισει και να κρεμαστουν ενοχοι.
    Εγω προσωπικα δεν θελω να ζησω πολλα χρονια. Θελω να δω κρεμασμενους του γυφτους που με λιγδωμενα δακτυλα εφτυναν το Εθνος μου.
    ΔΕΝ ειμαι φτωχος. Καλα ζω, αλλα ΔΕΝ ανεχομαι να βλεπω την πατριδα σε αυτο το χαλι.
    καταρα στους εβρ_αιους πυ ηρθαν εδω "για μια καλη ζωη" και λεηλατησαν την χωρα μου, καταρα στους τουρκαλβανους καραμαν αλι, παπουλια, καρα τζαφερ, τουρκ ογκλου, κοεν, αβουρη ....σκυλολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]